Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Saturday, July 13, 2013

13. júl 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 13. júl 2013

Znovu získajte váš život pomocou ukončenia 

Budem pokračovať v rozprávaní o ukončení, o sile ukončenia, ktoré odstráni vaše koreňové vzorce. 

Počúvajte. Ukončenie, naplnenie znamená doslova vrátenie vášho života späť vám. Ukončenie znamená doslova to, že získate späť váš život. Vo védskej tradícii poznáme stovky príbehov ako sú tie, kedy prišiel samotný Mahadeva a podal svedectvo, naučil lekcie. Vo védskej tradícii poznáme tak veľa príbehov. Naši majstri určite nie sú klamári a nie sú to ľudia, ktorí veria poverám. Sú to určite ľudia, ktorí sú veľmi logickí, vedecky založení, ktorí nikdy nerozširujú povery. V súčasnosti sú všetky tieto príbehy považované za povery. Prečo existuje taký rozdiel? 

Pochopte, keď niekto vo védskej tradícii vyslovil kliatbu, tak sa to stalo. Obyčajná žena v domácnosti, Savithri, bola schopná zastaviť slnko! Aký je rozdiel medzi životom vo védskych časoch a teraz? Prečo sa toto všetko, čo sa stalo v tých časoch, nedeje teraz? Jnana Sambandhar oživil mŕtveho iba tak! Prečo je to teraz doslova nemožné? Poviem vám, jediný rozdiel, prečo sa to dialo vtedy a prečo sa to nedeje teraz, odpoveď na to je – neukončenie, neúplnosť! Je to nenaplnenie!
Keď budete robiť ukončenia, keď budete ukončovať, ukončovať, tak všetko, čo ste čítali vo védskej tradícii, sa stane realitou. Môže to byť realitou. Poviem vám, naplnenie je mostom k tomu, ako dosiahnuť védsku tradíciu, výnimočné schopnosti, ako zažiť vo vašom živote výnimočné udalosti. 

Naplnenie je život na každej úrovni. Jediný rozdiel medzi vami a Ramanujamom (matematik) je úroveň naplnenia, úplnosti. Jediný rozdiel medzi vami a Adi Shankarom je úroveň naplnenia. Jediný rozdiel medzi vami a Tirru Jnana Sambandharom je úroveň naplnenia. Poviem vám, v stave naplnenia začnete žiť priamo s Bohom! 

Aj v dnešnom príbehu dievča plakalo: ´Môj budúci manžel je mŕtvy!´ Okamžite sa objavil Jnana Sambandhar a oživil ho. A potom plakala na súde v Pandya kráľovstve: ´Som zákonitá manželka! Oni tvrdia, že nie som. Mahadeva, ty si svedkom!´ Mahadeva sa okamžite objavil a podal svedeckú výpoveď! Určite to nie je povera. Buďte si istí, že je to možné aj v súčasnosti! Stále sa to deje! Stále sa objavuje a mnohým dáva život! Nie je to povera. Aký je teda rozdiel? Prečo si myslíme, že presne toto sa nedeje v našich životoch? Veľakrát je rozdiel iba vo vašej neúplnosti. 

Poviem vám, naplnenie je sannyas. Naplnenie je duchovný rast. V stave naplnenia sa všetko stane realitou. V stave naplnenia bude celý váš život iný.

Ak chcete vnútorný pokoj, urobte ukončenie. Ak chcete schopnosti vo vašom živote, urobte ukončenie. Ak chcete výkonnosť vo vašom zamestnaní, urobte ukončenie. Ak chcete vynikať vo vašej kariére, urobte ukončenie. Ak chcete krásne vzťahy, urobte ukončenie. 

Poviem vám, keď urobíte ukončenie, bude to mať nielen vonkajší efekt ako je dokonalosť vo vašom zamestnaní, kariére, vzťahoch, ale vo vašom vnútri znovu získate toľko vnútorného priestoru! Vráti sa vám späť vaše vedomie. O čo viac sa vám vráti váš vnútorný priestor, o to viac sa vám vráti späť vaše vedomie, o to viac zázrakov môžete spôsobiť vo vašom živote, o to viac blaženosti môžete zažiť vo vašom živote. 

Keby bol Hitler urobil ukončenie, boli by zachránené milióny Židov! Keby sme dokázali vytvoriť úplné bytosti, ktoré by boli stabilné, planéta Zem by bola menej násilná, bola by znesiteľnejším, znášanlivejším miestom.

Prvá mantra prvého upanišadu je: ´Poornamada, poornamidam, poornaat poornamudachyate, poornasya poornamaadaaya, poornameevaavashishyate.´, čo znamená: ´Celok pochádza z celku. Aj keď odoberiete celok z celku, celok ostane celkom.´ Znamená to: zažiť celok v stave úplnosti, uvedomiť si v stave úplnosti, že ste celkom – to je osvietenie. Ak cítite, že ste celok, zažijete celistvosť vesmíru. Ak zažijete celistvosť, budete vyžarovať posvätnosť, nedotknuteľnosť.

Poviem vám, keď urobíte ukončenie, uvedomíte si veľa nezrelých, neadekvátnych pochopení, ktoré ste mali, utrpenia, ktoré ste si vytvorili na ich základe a takisto si uvedomíte, že mnohé pochopenia, ktoré máte teraz, si v blízkej budúcnosti uvedomíte ako nezrelé, neadekvátne. Začnite si teraz vytvárať adekvátne pochopenia. 

Naplnenie odoberie podráždený zmätok a alternatívny kompenzačný obraz, ktorý ste si vytvorili, alternatívne kompenzačné pochopenie, ktoré ste si vytvorili vo vašom živote. Pretože máte veľmi oslabujúce pochopenie o vás samých, neustále si vytvárate alternatívne kompenzačné chápanie, aby ste to vyvážili. 

Napríklad, najprv vyhlásite, že ste žobrák, zabudnúc na milióny dolárov, ktoré máte na vašom bankovom účte a potom sa snažíte navonok ukazovať, že ste bohatý, aby ste tak zakryli vašu vieru v to, že ste žobrák. Ale nanešťastie posledná vec je, že budete ukazovať, že ste celý život boli bohatým človekom, ale žili ste ako chudobný. V skutočnosti ste boli najbohatším človekom! Pochopte, tak usilovne ste sa snažili dokázať svetu, že ste bohatý človek, ale sami o sebe ste verili aj žili ako chudobný človek. V skutočnosti ste ale boli najbohatší človek, ktorý nikdy nevedel o svojom bohatstve. Je to ako keď v nejakej švajčiarskej banke držíte všetky vaše peniaze a zabudnete číslo účtu a aj to, koľko peňazí tam máte. Aby ste vyvážili vaše neadekvátne chápanie, ktoré sa nevedome vytvorilo vo vašom vnútri a neúplné momenty vo vašom živote, čo je váš vnútorný obraz (mamakara), vytvoríte si alternatívne kompenzačné chápanie, čo je vaša ahankara. 

Predovšetkým si vytvárate veľmi oslabujúce neadekvátne chápanie o sebe samom, potom sa za to hanbíte. Potom si vytvoríte alternatívne kompenzačné chápanie a strávite celý váš život ochraňovaním vášho alternatívneho kompenzačného chápania, čo je váš vonkajší obraz. Až do konca sa nikdy nebudete cítiť spokojní, pretože budete cítiť vinu za to, že to čo ste ukazovali navonok nebola pravda, bez toho, aby ste si uvedomili, že vaša pravá identita je oveľa viac ako to, čo si dokážete predstaviť. A tak celý váš život skončí v hlbokom nenaplnení. 

Pochopte tento príklad. V skutočnosti ste bohatí, ale zrazu z nejakého dôvodu upadnete do kómy a zabudnete číslo vášho bankového účtu, heslo a množstvo peňazí, ktoré ste mali vo švajčiarskej banke. Zabudnete všetky detaily. Preberiete sa a máte pocit, že ste chudobní, ale pred svetom sa chcete ukazovať ako bohatí. Takže sa usilovne pokúšate, trápite sa celý život iba preto, aby ste premietali váš vonkajší obraz ako alternatívne kompenzačné chápanie: ´Som bohatý, som bohatý!´ 

Celý váš život pokračuje s týmto dokazovaním. Zrazu pred smrťou znova upadnete do kómy a spomeniete si, že ste mali milióny dolárov v tejto banke, v tejto krajine, na tomto čísle bankového účtu s týmto heslom. Ale teraz sa nič nedá robiť. Ste mŕtvi. Presne taký je váš život!

Ak urobíte ukončenie teraz, prvá vec, ktorú si uvedomíte bude to, že vaše alternatívne kompenzačné pochopenie je klamstvo a vtedy sa roztopí. Po druhé, vaše oslabujúce pochopenie o sebe samom sa roztopí. Po tretie, uvedomíte si, že vaše pôvodné ja je oveľa viac ako to, čo ste premietali ako váš vonkajší obraz, alternatívne kompenzačné pochopenie a budete cítiť ľahkosť medzi tým, čo cítite že ste vy, čo ukazujete že ste vy a čo chcete, aby ste boli vy. 

Ukončenie roztopí všetky prekážky. Prekážky pre vaše uvedomenia sú ako hory, množstvo hôr. Ale ukončenie, proces ukončenia dokáže roztopiť aj hory neukončení. Preto ukončujte, ukončujte, ukončujte! Robte ukončenie so všetkým hlavne so správnym kontextom, pochopením, s kontextom dosiahnuť osvietenie. Pochopte, tento proces ukončenia sa používa v mnohých tradíciách mnohými učiteľmi, majstrami, psychiatrami, ale kontext, s ktorým ho používam ja, je úplne iný. Ponúkam vám proces ukončenia na dosiahnutie naplnenia. Toto ukončenie prinesie úplnosť vašej úplnosti.

V stave naplnenia sa budete naozaj cítiť bohatí. Učiť iných ako dosiahnuť úplnosť, naplnenie je to najväčšie obohacovanie. Preto v tých časoch králi vždy podporovali osvietené bytosti, vytvárali infraštruktúru, ktorá bola pre nich potrebná, aby mohli učiť túto vedu, toto umenie. Bohužiaľ, v novom veku takzvané vlády nielenže nevytvárajú infraštruktúru pre výučbu vedy o naplnení, ale robia prekážky ľuďom, ktorí ju učia.

Pochopte, naplnenie je Boh. Naplnenie je život. Naplnenie vás vedie k vesmíru. Naplnenie vám dá doslova všetko. Naplnenie vás oslobodí od všetkých kariem. Sadnite si a praktizujte ukončenie. 

No comments:

Post a Comment