Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Tuesday, July 30, 2013

30. júl 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 30. júl 2013

Naplnenie – podstata všetkých náboženstiev

Dnes budem hovoriť o pravde, že naplnenie je podstata všetkých náboženstiev. Naplnenie by malo byť podstatou všetkých náboženstiev. Veda o naplnení je podstatou všetkých náboženstiev a naplnenie by malo byť učené ako podstata všetkých náboženstiev.

Prosím pochopte, niektoré náboženstvá učia čo je naplnenie, niektoré vám ukazujú, čo nie je naplnenie, aký je následok nenaplnenia. Niektoré náboženstvá vás učia vedu o naplnení a niektoré vám ukazujú, aký je následok nenaplnenia. Všetky náboženstvá vám buď ukazujú vedu o naplnení alebo to, čo sa stane, ak budete neúplní, nenaplnení. 

Veda o naplnení je podstatou sankya, védanty, jogy a ďalších. Prečítajte si o každej z týchto filozofií s pochopením o vede naplnenia. Pochopíte, že všetky tieto filozofie vedú iba k vede o naplnení. Učia vás iba o rôznych spôsoboch ako dosiahnuť naplnenie. Veda o naplnení je podstatou všetkých náboženstiev. 

Počúvajte pravdy o vede naplnenia. Všetky úspešné filozofie súčasnosti, vrátane psychológie, všetky úspešné náboženské a duchovné skupiny súčasnosti, vrátane scientológie, všetky používajú vedu o naplnení z védskej tradície. Zdrojom všetkého poznania, vedomostí je India, Bharat. Nech je to akákoľvek filozofia, podstatou je védske poznanie. Zdrojom vedomostí, poznania je védska tradícia.

Veda o naplnení by sa mala stať základným poznaním, základným vzdelaním vo všetkých školách, univerzitách, vzdelávacích inštitúciách, aby sa znížila kolektívna negativita a aby sa ľudia oslobodili od potláčanej nenávisti, násilia, hnevu, žiadostivosti, aby sa všetko potláčané uvoľnilo zo systému. 

Veda o naplnení je vedou večnej blaženosti.
Pochopte, neustále sa pozerajte na váš život. V každej oblasti, v každom kroku, každé malé zaváhanie, ktoré máte v živote, každý moment bezmocnosti, ktorý zažívate vo vašom živote má pôvod neúplnosti vo vás. Sila ukončenia dokáže, že budete neustále žiť v naplnení, vo večnej blaženosti.

Život, všetko v živote začína vďaka naplneniu, ukončeniu. Iba jednu vec neukončím: rozprávanie o naplnení! 

V živote sa môžete s niečím zmieriť, môžete sa na niečo hnevať. Nehovorím, že by ste mali byť zmierení s viac a viac vecami, hnevať sa na menej a menej vecí. Nie. Hovorím, aby ste boli úplní so všetkým. Priveďte do života úplnosť so všetkým, aby ste sa s tým zmierili. A aj keď nebudete s niečím zmierení, nebudete cítiť neúplnosť s touto vecou. 

Počúvajte. Musíte vedieť, že či sa s niečím zmierite alebo nie ste schopní to urobiť, buďte úplní so všetkým. Úplnosť so všetkým je potrebná! Ukončujte, ukončujte, ukončujte! 

Počúvajte! Ak nebudete úplní, niekedy vás zrania aj malé veci. Alebo ich budete zraňovať vy a oni obratom zrania vás. Niekedy ste zranení vašim nenaplnením, niekedy neustále vy zraňujete iné veci vaším nenaplnením.

Pochopte, život začne vytvárať viac a viac vnútorného priestoru s väčším a väčším naplnením. S väčším a väčším naplnením začne život vytvárať viac a viac vnútorného priestoru a vy začnete žiť. 

Ak sa nevenuje pozornosť akémukoľvek pocitu dusenia v živote, stane sa ochorením, utrpením. Akýkoľvek nepokoj, ktorému sa nevenuje pozornosť, sa stane ochorením. 

Akokoľvek sa snažíte ´ohnúť´, prekrútiť, manipulovať život, život ostáva životom! Vaše neúplnosti nie sú nič iné ako pokúšať sa manilupovať, prekrúcať život tak, ako to chcete vy bez toho, aby ste spoznali pravdu, že život ostáva životom! 

Môžete prekrúcať, manipulovať, interpretovať, tlačiť, ťahať ako chcete, ale dva plus dva budú stále štyri. Svet ostáva svetom. Neukončenia nie sú nič iné ako nepozerať na fakty a snažiť sa prekrúcať ich, interpretovať, manipulovať. Definujem nenaplnenie: Všetky vaše plány manipulovať, prekrúcať, využívať sú nenaplnenie. Akokoľvek interpretujete, manipulujete, pravda ostáva pravdou, život ostáva životom! Niekedy sa ľudia snažia manipulovať aj sannyas! Chcem, aby ostal čistý a nemanipulovateľný. Sannyas by mal ostať taký čistý ako je a nemanipulovateľný!

Veľakrát si myslíte, že keď vyhráte, váš život je úspešný. Ak ste bohatší ako váš sused myslíte si, že ste úspešní. Ak ste bohatší ako vaši bratia, myslíte si, že ste úspešní. Ak žijete lepší život ako vaši príbuzní, myslíte si, že ste úspešní. Nie! Život je predovšetkým o naplnení, nie o tom, že máte viac ako vaši konkurenti! Život je úspešný iba vďaka naplneniu! 

Pochopte, vaše neukončenia, neúplnosti spôsobujú, že aj ľahkú prácu vnímate ako ťažkú, náročnú. Ak máte neukončenia, aj malá práca sa vám zdá príliš veľká! Neukončenia, neúplnosti spôsobujú, že máte pocit, že ste urobili príliš veľa práce. 

Poviem vám úprimne, ja vôbec necítim, že niečo robím! Užasná vec v mojom vnútornom priestore je, že nemám pocit, že niečo robím. Preto sa necítim unavený. To je tajomstvo mojej inšpirácie a toho, že neustále niečo robím. Niekedy možno s vami nesedím na satsangu, ale to neznamená, že spím! Neustále niečo robiť sa stalo mojim životným štýlom. Ani ma to nenudí, ani neunavuje, pretože v mojom vnútornom priestore neverím, necítim, že niečo robím! Ak máte vo vás príliš veľa neukončení, aj malá vec bude vyzerať náročná. Videl som ľudí, ktorí popisujú, že urobili viac práce ako urobili v skutočnosti! 

Nenaplnenie vás bude nútiť, aby ste udierali iných, aby ste ich využívali. Kvôli vášmu nenaplneniu budete neustále využívať a udierať iných! Vaše neukončenia vás budú neustále nútiť, aby ste vyciciavali, využívali iných, pretože vám budú dávať pocit, že pracujete príliš ťažko, že ste hodní všetkého! Najneúplnejšie bytosti na planéte Zem sú politici! Myslia si, že tak veľa pracujú a že sú hodní toho, aby mali celý svet! A pokúšajú sa o to nielen mať ho, ale vlastniť! 

Vaše neúplnosti, neukončenia budú spôsobovať, aby ste cítili, že pracujete príliš veľa, že svet by mal patriť vám! Budú sa snažiť vyvolávať vo vás pocit, že by ste mali mať, vlastniť celý svet! Vaše neúplnosti vás budú neustále nútiť, aby ste využívali sami seba a iných.

No comments:

Post a Comment