Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, July 31, 2013

31. júl 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 31. júl 2013

Nekonajte z pocitu bezmocnosti

Na dnešnom satsangu budem rozprávať o hlbších posvätných tajomstvách o naplnení. Počúvajte! Kedykoľvek vo vašom živote vybuchnú neukončenia, to znamená keď vo vašom živote nastane bezmocnosť, kedykoľvek vás posadne bezmocnosť, zmätok, podráždenie, keď neviete čo máte robiť, keď vás posadne nepokoj (všetok nepokoj je bezmocnosť), neprijímajte žiadne rohodnutia vo vašom živote! 

Keď ste bezmocní, rozbíjate vaše vzťahy, obchody, obchodné vzťahy, rodiny, váš samotný život. Chvíle bezmocnosti vo vašom živote vytvárajú viac a viac takýchto chvíľ. Aj keď ste zamilovaní, keď chcete začať nový život, manželstvo, urobte toto rozhodnutie vtedy, keď sa cítite silní. Nie vtedy, keď sa cítite bezmocní! Keď obaja naozaj cítite, že vzájomne dávate zmysel vašim životom, keď sa obaja cítite posilnení vzájomnou prítomnosťou, iba vtedy keď cítite, že ten druhý vám dáva silu, že vás robí silným, urobte rozhodnutie, že budete spolu. Nie vtedy, keď vám ten druhý chýba! Obyčajne sa rozhodnete pre manželstvo, keď vám chýba druhý človek. Tu začína celý problém.

Nerobte žiadne rozhodnutie, keď ste v priestore bezmocnosti. Jediné rozhodnutie, ktoré musíte urobiť keď ste v tomto priestore je zbaviť sa tejto bezmocnosti. Žiadne iné rozhodnutie by ste vtedy nemali urobiť! Keď sa cítite bezmocní, akékoľvek rozhodnutie, ktoré urobíte, bude viesť k väčšej a väčšej bezmocnosti, k väčšiemu a väčšiemu utrpeniu a k pocitu, že sa dusíte. 
Pochopte, že rozhodnutie vstúpiť do manželstva, ktoré urobíte keď sa cítite bezmocní, nie je nič iné ako rozhodnutie urobené v pekle! Pretože je to rozhodnutie urobené z pocitu bezmocnosti, z priestoru bezmocnosti, bude viesť k väčšej a väčšej bezmocnosti.

Poviem vám, keď prijmete výzvy vo vašom živote z pocitu bezmocnosti, buďte si istí, že budete zničení a dostanete sa do priestoru hlbokej bezmocnosti! Počúvajte! Keď prijmete výzvy z pocitu bezmocnosti, budete viac a viac bezmocní aj vtedy, keď ich vyhráte, pretože táto výhra sa udeje vďaka rozhodnutiu z pocitu bezmocnosti. Pochopte, keď vyhráte výzvu prijatú z pocitu bezmocnosti, možno vyhráte túto jednu výzvu, ale už ste si vytvorili vzorec prijímať výzvy z pocitu bezmocnosti. Toto je veľký problém! 

Poznám a videl som veľa duchov, duší mŕtvych ľudí. Prosím pochopte, hovorím na národnom televíznom kanáli, preto hovorím veľmi zodpovedne. Veľa ľudí, ktorí spáchali samovraždu, prijali toto rozhodnutie vo chvíli bezmocnosti. Budú trpieť bezmocnosťou navždy! 

Pochopte, je to veľmi dôležité. Pri akomkoľvek rozhodnutí, či ide o výzvu, vzťah, obchodné rozhodnutie, alebo aj o milostný vzťah, nech ide o čokoľvek, pozrite sa na to, či ste v priestore sily, naplnenia. Ak si myslíte, že keď z pocitu bezmocnosti spáchate samovraždu tak z nej uniknete, nie je to tak! Dostanete sa do ešte väčšej bezmocnosti! Videl som, že keď ľudia konajú, keď urobia čokoľvek z pocitu bezmocnosti, dostanú sa do horšieho priestoru bezmocnosti. Či je to sannyas alebo boj, nech je to čokoľvek, bezmocnosť nebude nikdy viesť váš život k ďalšiemu kroku. 

Aj keď sa vzdáte výziev, aj keď sa rozhodnete urobiť rozhodnutie ohľadom vášho života, práce, kariéry, zamestnania, duchovného praktizovania, o všetkom sa rozhodujte z priestoru sily. O ničom sa nerozhodujte vtedy, keď sa cítite bezmocní.

Bezmocnosť je hriech v živote. Kedykoľvek urobíte rozhodnutie z pocitu bezmocnosti, posilníte váš koreňový vzorec bezmocnosti, vzorec robiť rozhodnutia z pocitu bezmocnosti.

Neustále sa znova a znova pozerajte na dôvody vašej bezmocnosti, na to prečo máte konflikt, prečo ste v priestore bezmocnosti, prečo ste v zóne rozporov. Pokúšate sa spať vtedy, keď ste bdelí a vstať vtedy, keď ste ospalí! Je veľmi smutné, že ľudské bytosti chodia spať bdelé a pokúšajú sa vstať, keď sú úplne ospalé! Oboje sa deje kvôli bezmocnosti. 

Každý večer, keď sa budete cítiť bdelí a nebude sa vám chcieť spať, netrápte sa. Sadnite si a robte ukončenie. Poviem vám, ukončenie je rovné desaťnásobku spánku! Ak budete robiť ukončenie pol hodiny, bude to rovné piatim hodinám spánku! Tridsať minút ukončovania je rovné piatim hodinám spánku! Také množstvo odpočinku a energie vstúpi do vášho systému! 

Jediná vec, o ktorú vás chcem požiadať je, že ak sa vám nebude chcieť spať, iba natiahnite nohy a robte ukončenia. Ukončujte, ukončujte dovtedy, kým sa vám nebude chcieť spať, kým nebudete unavení. Zbavte sa tohto nesprávneho vzorca: ´Ó, nechce sa mi spať. Zajtra ráno sa budem cítiť unavený!´ Je to nesprávny vzorec. Neexistuje nič také ako: ´keď sa vám nebude chcieť v noci spať, ráno sa zobudíte unavení´! Je to nesprávny vzorec. Prelomte ho! Robte v noci ukončenie. Aj keď sa vám nebude chcieť spať, poviem vám, keď sa ráno zobudíte budete sa cítiť silní!

Naplnenie vedie nielen k zdraviu, ale aj do vyššieho a vyšššieho priestoru existencie. Naplnenie vám umožní pochopiť to, že ste spojení s celým vesmírom. Naplnenie vám umožní pochopiť, že ste hlboko spojení s Paramatma. Naplnenie vám umožní pochopiť, že ste to najvyššie!

Čerte vaše bytie s hlbšími a hlbšími ukončeniami. Očistite vaše bytie od všetkých neukončení. Veľakrát máte silný pocit, že nie ste kvalifikovaní pre život. Tento pocit je zodpovedný za všetku úzkosť, ktorou prechádzate. Budú pred vami stáť aj neočakávané veci. Kvôli vašim neukončeniam, nenaplneniu zmeníte aj zázraky na náhody. Vďaka naplneniu zmeníte náhody na zázraky! Keď vás bude viesť naplnenie, dokážete zmeniť aj najhoršie udalosti vo vašom živote na zázraky! Presne tak ako som to urobil ja. Celé prenasledovanie a urážanie, ktoré sa mi dialo som zmenil na popularitu! Aj keď sa niekedy budú pred vami diať zázraky, kvôli nenaplneniu ich zmeníte na náhody! Pochopte, keď budete vedení bezmocnosťou, aj zázraky sa stanú náhodami! Keď budete jednať z pocitu bezmocnosti, aj zázraky sa stanú náhodami! Ak budete zaobchádzať so silou, aj náhody sa stanú zázrakmi! 

Nič nerobte z pocitu bezmocnosti. Vo chvíli keď spoznáte, že ste v priestore bezmocnosti, robte iba jednu vec: dostaňte sa z tejto bezmocnosti, uniknite z nej! Nič iné by ste nemali robiť. Nerobte žiadne rozhodnutia! Nevstupujte do milostného vzťahu. Nerobte rozhodnutia o obchode, o manželstve. Nerobte rozhodnutia o manželstve alebo rozvode. Nerobte rozhodnutia o vytváraní vzťahu, obchodu alebo o odstúpení z obchodu.

Vo chvíli keď budete cítiť, že ste bezmocní, zastavte sa a dostaňte sa z priestoru bezmocnosti. Znova a znova sa privádzajte do priestoru naplnenia. Budete žiť život večnej blaženosti, Nithyananda! 

No comments:

Post a Comment