Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Thursday, July 18, 2013

18. júl 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 18. júl 2013

Vytváranie a ukončenie

Budem pokračovať v rozprávaní o vytváraní a ukončení. Musíte poznať niekoľko dôležitých právd. Kvôli tomu, že ste usadení, vaše vzorce sa vám zdajú prirodzenejšie a pohodlnejšie ako vaše možnosti. Kvôli tomu, že ste usadení, že máte svoje zvyky, vaše vzorce sa vám zdajú možné a vaše možnosti nemožné. 

Najväčšou prekážkou na vašej ceste k ukončeniu a vytváraniu nie je malosť vašich vzorcov, ale veľkosť vašich možností. Poviem vám, aj potom ako som vo veku dvanásť rokov dosiahol osvietenie, mojej bio-pamäti trvalo desať rokov, aby uverila, že je to tá najvyššia pravda. Vo veku dvanásť rokov som mal skúsenosť osvietenia. Táto skúsenosť ma vždy priťahovala kvôli radosti, ktorú som zažíval v tomto stave. Nie preto, lebo som veril, že je to najvyššia pravda. Prosím, snažte sa to pochopiť. Nebol som zamilovaný do osvietenia preto, lebo je to najvyššia pravda, ale kvôli radosti a blaženosti, ktoré tento stav prináša. To znamená, že to nie je úplný, správny prístup. 
Veľkosť je tá najväčšia prekážka. Nie je také ľahké uveriť vo vašu veľkosť. Keď jej uveríte, vaša bio-pamäť stratí nad vami moc, stratíte moc sami nad sebou. Viera vo vašu veľkosť znamená ten najväčší prelom. 

Poviem vám, nebudem žiadať žiadneho môjho ctiteľa alebo nasledovníka, aby verili všetkému, vrátane zázračných schopností, ktoré som získal. Budem ale úprimne odporúčať, aby ste verili vo väčšiu možnosť vás samých. Aj keď uveríte mojim zázračným schopnostiam, bude to iba malá podpora vo vašom živote. Ale keď uveríte vo väčšiu možnosť vo vás, spôsobí to zásadný prevrat v celom vašom živote!

Nepokúšajte sa dosiahnuť osvietenie kvôli radosti a blaženosti, ktoré vám prinesie. Pokúste sa dosiahnuť osvietenie kvôli pravde, ktorú vyžaruje. Pokúste sa dosiahnuť osvietenie preto, lebo je to pravda. Nie preto, lebo vám prinesie radosť! Ak rozmýšľate, že chcete osvietenie kvôli radosti, budete sa pokúšať hľadať skratky ako je marihuana. Marihuana je skratka, ktorú našli ľudia, ktorí sa snažili dosiahnuť nirvanu veľmi rýchlym spôsobom. 

Pochopte, zatiaľ čo si na povrchu myslíte, že ste konfrontovaní s vašimi vzorcami a obmedzeniami, podvádzaní vašimi vzorcami, hlbokými sklamaniami, ranami vo vašom vnútri, v skutočnosti sa bránite rozpínaniu, rastu. Odolávate rozpínaniu, rastu. Pozrite sa na spoločnosť. Všetko v nej nie je nič iné ako odolávanie rastu. 

Pochopte, je to strach z vaších možností, prečo ste sa dostali do priestoru nemožností. Vaše vzorce, strachy, všetko je riadené iba jedným smerom. Strach z vašich možností, nedostatok integrity nie je nič iné ako strach z konfrontácie. 

V momente, keď predstavím pravdu o integrite, každý si myslí: ´Toto budem robiť možno dva alebo štyri dni.´ Nikto nerozmýšľa alebo nechápe, neuvedomuje si to, prečo sa obávate integrity. Silno veríte, že manipulatívnosť vašej mysle vám pomohla, že vás zachránila, že v mnohých situáciách možno budete potrebovať jej pomoc vo vašom živote. 

Poviem vám, lev ktorý si neuvedomuje, že je lev a myslí si, že je ovca, nie je taký veľký zločin. Ale lev, ktorý si myslí, že možno bude potrebovať pomoc vlkov vo svojom živote, ktorý si ich udržiava ako priateľov a spoločníkov, je ten najväčší zločin. Prosím pochopte, myslíte si, že vaše manipulatívne mentálne nastavenie, nedostatok integrity bude mať dôležitý účel vo vašom živote, že vám pomôže v niektorých nebezpečenstvách, konfrontáciách a konfliktoch. Očakávanie, že možno budete potrebovať pomoc vašej manipulatívnej mysle a rozhodnutie, že nevyhlásite integritu vo vašom živote nie je nič iné ako lev, ktorý silno verí, že možno bude potrebovať pomoc vlkov. Neustále ich drží pri sebe a hýčka: ´Nie, nie, prosím nechoďte preč! Niekedy možno budem potrebovať vašu pomoc. Nemali by ste ma opustiť a odísť preč. Naozaj vás chcem v mojom živote. Ste súčasťou môjho života.´ 

Udrite toho vlka! Uvedomte si, že ste lev, ktorý nepotrebuje pomov vlkov a líšok! Uvedomte si, že ste bytosť, ktorá nepotrebuje pomoc manipulujúcej mysle. Integrita je vaša sila! Rev leva stačí na to, aby v jeho okolí neostali žiadne zvieratá. Vaša integrita stačí na to, aby vo vašej blízkosti nestáli žiadne problémy. 

Ľudské bytosti neustále odolávajú rastu, rozpínaniu. Prosím pochopte, inkarnácie prichádzajú na planétu Zem, aby pripomenuli ľudským bytostiam ich možnosti, aby rozšírili ľudské vedomie. To je dôvod, prečo sme znova a znova spochybňovaní. Snažím sa vám pripomínať tú časť vo vás, ktorú ste ani nevideli, ani nechceli vidieť preto, lebo vás prebudí! 

Veľakrát možno máte vo vašom živote nejaké postavenie, ale skoro ráno si na to nechcete ani spomenúť. Je to preto, alebo ak si spomeniete na zodpovednosť, ktorú to prináša, nechcete sa zobudiť. Poviem mám krátky príbeh. O ôsmej ráno ide mama do izby svojho syna a budí ho: ´No tak, môj milý, zobuď sa, vstávaj. Musíš ísť do školy.´ Syn sa bráni a hovorí: ´Povedz mi aspoň tri dôvody, prečo by som mal ísť do školy. Potom pôjdem.´ Mama hovorí: ´Po prvé, všetci učitelia a žiaci budú na teba čakať. Po druhé, už bude neskoro. Po tretie, si riaditeľ školy.´

Pochopte, veľakrát si nechcete spomenúť, že ste riaditeľom školy, pretože to vás zobudí! Veľakrát si nechcete spomenúť na vaše možnosti, pretože sa vo vás udeje prebudenie! Vaše možnosti vás prebudia. Každé prenasledovanie inkarnácií a majstrov je výsledkom odporu, ktorý majú ľudské bytosti proti rastu, rozpínaniu. 

Prečo máte pocit, že sa nemôžete zaviazať žiť úžasný princíp autentickosti? Je to preto, lebo máte prirodzený strach, prirodzený vzorec pochybovania o vašej lenivosti, pochybovania o tom, že vaša lenivosť môže premôcť vaše vedomie. Máte prirodzené pochybovanie o sebe samých. Zdvihnite ruky s integritou a autentickosťou, koľkí z vás chápu, že máte hlboké pochybnosti o sebe samých, ktoré boli vytvorené vďaka vašej lenivosti. Je to najväčší nepriateľ autentickosti! Musíte urobiť ukončenie so vzorcom lenivosti, s chamtivosťou po oddychu, po dovolenke, s túžbou nerobiť nič fyzicky, ale robiť veľa mentálne. 

Vzorec pochybovania o sebe samých, ktorý je podporovaný vašou lenivosťou, je najväčší nepriateľ, ktorý vám nedovolí, aby ste rozmýšľali o vašich možnostiach. Nedovolí vám, aby ste verili vašim možnostiam. 

Nanešťatie, ľudské bytosti majú strach z možností a rastu. To je dôvod, prečo vás spoločnosť stále učí, že na to, aby ste boli spokojní, máte mať dom, trochu jedla, malú rodinu. Učí vás o obsahu s neprávnym kontextom, pochopením. Poviem vám, ľudské bytosti potrebujú naplnenie, nie spokojnosť! V kontexte naplnenia môže nastať spokojnosť. Ale v kontexte spokojnosti nemôže nastať naplnenie! 

Prosím pochopte, aj vaša nevedomosť nie je nič iné ako strach z rastu, rozpínania. Veľakrát zotrvávate v nevedomosti, veľakrát predstierate nevedomosť, pretože máte strach zo zlyhania! 

Veľakrát si udržiavame našu nevedomosť ako bariéru. Neustále stojíme s nevedomosťou a očakávame, že sú možné zázraky. Počúvajte, rast je možný, keď budete pripravení stať sa zodpovednými za to, že ho budete mať.

Prečo máte toľko strachu zo zodpovednosti? Je to preto, lebo prináša do svetla viac a viac vašich možností. To znamená, že nemôžete ďalej spať. Musíte sa zobudiť! Bohatstvo, zdravie, šťastné vzťahy, vás prebúdzajú k väčšej zodpovednosti. Všetko to, čo máte radi, vás prebúdza k väčšej zodpovednosti, čo sa vám nepáči! 

Veľa vecí máte vo vašom živote radi, ale nemáte radi cestu ako ich dosiahnuť. Pozrite sa na ten konflikt! Veľa vecí, ktoré máte radi vyžadujú, aby ste sa zobudili! Aj keď o tom počúvate, nechcete sa zobudiť! 

Jedna dôležitá vec, ktorú očakávam, aby urobili deti v gurukul a všetci ctitelia je urobiť ukončenie so vzorcom spánku a lenivosti. Ak s nimi urobíte ukončenie, tak integrita, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie budú vo vás prúdiť ako život. Budete rásť a rozpínať sa stále viac a viac. 

Poviem vám, vzorec lenivosti je jediný nepriateľ kvôli ktorému trpíte. Únava vás straší, keď vám hovorí: ´Ked budeš pracovať celú noc a pôjdeš do extrému, ďalší deň budeš unavený a nebudeš schopný nič urobiť.´ Únava vás neustále drží vo svojej moci tým, že vás straší. Únava má svoju vlastnú inteligenciu! Bude vám hovoriť: ´Nie, nie! Keď urobíš toto, nebudeš môcť robiť tamto. Vyber si medzi nimi!´ Nie! Toho, kto hovorí: ´vyber si medzi nimi dvoma´, sa treba zbaviť.

Neustále robte ukončenie so vzorcom lenivosti, únavy, nudy. Poviem vám, potom začína život! Potom začína vo vašom živote niečo, čomu hovorím ŽIVOT. 

Keď začnete robiť ukončenie s vašimi vzorcami lenivosti a únavy, inteligencia a osvietenie sa jednoducho stanú realitou vášho života. 

Urobte ukončenie so vzorcom lenivosti, únavy, nemožnosti. Dovoľte, aby sa vo vás udiala integrita, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie. 

No comments:

Post a Comment