Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, July 17, 2013

17. júl 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 17. júl 2013

Zbavte sa pochybovania o sebe samom pomocou ukončenia

Dnes budem ďalej rozprávať o ukončení a tvorení. 

Prosím počúvajte. Prosím vstúpte do priestoru počúvania.

Iba v priestore úplnosti sa môže udiať akékoľvek tvorenie. Bez tvorenia je život zmarený. Poviem vám, do veku štyridsať rokov bude mať vaša krv prirodzené nadšenie. Ale ak si do tohto veku nevytvoríte priestor tvorenia, keď sa vaša krv ochladí, váš život po štyridsiatke bude peklom. Bude to frustrácia. 

Prečo si myslíte, že sa ľudia po dosiahnutí stredného veku, po štyridsiatke, stávajú Rómeami? Pretože si zrazu uvedomili, že si nevytvorili priestor tvorenia. Poviem vám, či to chcete alebo nie, vaša fyziológia nesie v sebe do veku štyridsať rokov priestor tvorenia. To znamená, že sa môžete stať otcom alebo matkou. Dovoľte, aby si do tohto veku vaša fyziológia vytvorila priestor tvorenia! Dovoľte, aby si aj váš vnútorný priestor vytvoril priestor tvorenia. Keď vaša fyziológia stratí svoju možnosť tvorenia, upadnete do tej najhoršej depresie. Bude to veľmi veľká frustrácia. Tvorenie od vás očakáva, aby ste zakúsili priestor tvorenia v tele, mysli a vedomí predtým, ako budete mať štyridsať rokov. 

Život začína s ukončením. Prosím počúvajte. Keď sa narodíte, máte telo, ktoré ma priestor na to, aby vytvorilo ďalšie telo. Počúvajte. Telo, ktoré máte, má prirodzene priestor na to, aby vytvorilo ďalšie telo. Predtým ako telo stratí túto schopnosť, dovoľte vašej mysli, aby sa vyvinula a vytvorila priestor tvorenia, čo sa môže udiať iba vďaka ukončeniu. Predtým ako vaša myseľ stratí priestor tvorenia, dovoľte, aby vaše vedomie vytvorilo priestor tvorenia. To znamená, že predtým ako vaše telo upadne, ako vaša myseľ zlyhá, vytvorte si priestor tvorenia vo vedomí, aby ste mohli do neho jednoducho preniknúť, keď opustíte vaše telo a myseľ. 

Vybudujte si vedomie, ktoré vám pomôže zažiť tvorenie. Vybudujte si vedomie, ktoré vás dovedie k tomu, aby ste zažili tvorenie. Poviem vám, zakaždým vás poháňa buď vaša neúplnosť alebo úplnosť. Buď vás poháňa vaša úplnosť alebo neúplnosť. Ak ste naplnení neukončeniami, nikto vám nemôže dať pokoj. Nielen ja, ale ani žiadny guru, ani žiadny Boh vám nedokáže dať pokoj, ak budete naplnení neukončeniami. 

Žiak sa pýta Majstra: ´Ó, ty múdry, ty, ktorý vieš všetko, ó, veľký Majster! Vezmi ma do ríše dokonalého pokoja!´ Majster odpovedá: ´Keby som ťa zobral do tejto ríše, už by viac nebola pokojná!´ Pokým nedosiahnete úplnosť, pokoj je nepraktický, pretože vtedy, keď ste rozobratí na kusy, ako sa môže vo vás udiať pokoj? 

Život začína s ukončením. Utrpenie sa končí ukončením. Môžete robiť čokoľvek vo vašom živote, ale veda o ukončení je základná nevyhnutnosť, základná požiadavka pre to, aby sa vo vás udial život. 

Urobte ukončenie s vašim zmätkom, s pochybnosťami o sebe samom, so vzorcom spania, so vzorcom odopierania, odchádzania zo života. Spánok nie je nič iné ako odchádzanie zo života. Spánok nie je nič iné ako odolávanie, vzdorovanie životu, pocit, že život je pre vás príliš! Máte pocit, že vám život prerastá cez hlavu. 

Prvá vec, ktorú musíte urobiť predtým ako urobíte ukončenie sami so sebou, je ukončiť vzorec pochybovania o sebe samom. Poviem vám, v momete, keď si vytvoríte oslabujúce vnímanie, chápanie o sebe samom - váš vnútorný obraz a alternatívne kompenzačné chápanie - vonkajší obraz, budete mať pochybnosti o sebe samom. Prosím pochopte, v momete keď máte oslabujúci vnútorný obraz a premietate veľmi silný vonkajší obraz, budete mať pochybnosti o sebe samom. Tieto pochybnosti sa stanú súčasťou vášho samotného bytia. 

Keď budete žiť s pochybnosťami o sebe samom, váš život sa stane peklom. Čokoľvek budete robiť, budete mať pochybnosti o sebe samom. Pochybnosti o sebe samom sú jedom. Najprv urobte ukončenie s týmito pochybnosťami!

Myslím si, že všetky deti by sa mali ako prvú naučiť túto lekciu – urobiť ukončenie s pochybnosťami o sebe samom. Iba toto vám prinesie stabilitu. Pochopte, pokým neurobíte ukončenie s pochybnosťami o sebe samom, nikdy nemôže byť do vášho života privedená stabilita. Či je to dieťa z gurukul, sannyasis, sannyasini, ctiteľ, účastník alebo zamestnanec, všetci by sa mali naučiť ako urobiť ukončenie so vzorcom pochybovania o sebe samom. Iba potom môžu byť stabilní. Vzorec pochybovania o sebe samom musí byť odstránený, ukončený. 

Pochopte, pochybnosti o sebe samom ničia vo vás každú možnosť, odstraňujú všetky vyššie vizualizácie. Poviem vám, všetky možné vyššie vizualizácie sú narušené pochybnosťami o sebe samom. Pochybnosti o sebe samom sú ako kozy, ktoré ničia les. Vo všetkých zalesnených oblastiach môžete vidieť tabule: ´Kozy zabíjajú lesy.´ Možno si pomyslíte, ako môžu kozy zabiť les? Tak, že zhltnú všetky stromy, keď vyklíčia, keď vychádzajú zo zeme. Tam kde sú kozy, nemôže nikdy vzniknúť les. Kozy a lesy nemôžu byť spolu. 

Takisto, pochybnosti o sebe samom a tvorenie nemôžu žiť spolu. Urobte ukončenie s pochybnosťami o sebe samom! Urobte ukončenie so vzorcom pochybovania o sebe samom! Neustále o sebe pochybujete. Toto pochybovanie je zločin, pretože je to rovnocenné s ´atma hatya´, so samovraždou!

Keď budete mať pochybnosti o sebe samom, budete pochybovať o všetkom, o čom netreba pochybovať a nebudete pochybovať o tom, o čom by ste mali pochybovať. Ak ste naplnení pochybnosťami o sebe samom, vaše pochybnosti vytvoria iba skazu, zničenie, ale nikdy nie tvorenie.

Vzorec pochybovania o sebe samom, neustále pochybovanie, či môžete urobiť to alebo nie, či môžete urobiť toto alebo nie, nedovolí vašej kundaliny, aby sa prebudila. Nedovolí ďalším vrstvám DNA, aby sa prebudili. Nedovolí, aby sa prebudila energia v mitochondriách. Ukončenie so vzorcom pochybovania o sebe samom znamená prebudenie kundaliny, energie v mitochondriách, ďalších vrstiev DNA. 

No comments:

Post a Comment