Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Saturday, July 6, 2013

6. júl 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 6. júl 2013

Stabilita – kľúč k dokonalosti

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda pokračoval v rozprávaní o stabilite:

„V akejkoľvek oblasti je dokonalosť dosiahnutá stabilitou. 

Iba vtedy, keď budete mať stabilitu, všetko ostatné – integrita, autentickosť, zodpovednosť, obohacovanie, osvietenie, úplnosť - všetko sa udeje.

V akejkoľvek oblasti je dokonalosť zažívaná iba cez stabilitu. Nielen cez fyzickú stabilitu preukázaním mentálnej stability! Či chcete vynikať v biznise... Pochopte, aj keď chcete vynikať v biznise, ak chcete vynikať v oblasti výstavby, mali by ste v tej oblasti preukazáť obrovskú stabilitu všetkým vašim klientom a spoločnosti. Iba na základe vašej stability k vám bude prichádzať viac a viac projektov. Ak ste právnik, tak stabilita, ktorú preukážete, demonštrujete na súde vo vašich argumentoch spôsobí, že budete vynikať ako právnik. Ak chcete byť úspešný lekár, tak stabilita, ktorú ukážete v zamestnaní, tisícky operácií, ktoré úspešne urobíte, vytvoria pre vás ´stopu výsledkov (track record)´. Čo je ´stopa výsledkov´? Nie je to nič iné ako stabilita, ktorú ukážete. Či chcete vynikať v duchovnej oblasti alebo vo vonkajšom svete, musíte preukázať stabilitu. A stabilita, ktorú ukážete, bude viesť k dokonalosti. Vo všetkom je stabilita základom pre dokonalosť. 
Stabilita. Poviem vám, že iba kvôli tomuto prenasledovaniu proti-duchovných elementov môžem povedať, že naša sanga má stabilitu a zrelosť sto rokov starých duchovných organizácií! Zrelosť sto rokov starých duchovných organizácií bola dosiahnutá za desať rokov! Toto je jedna dobrá vec, ktorá sa stala vďaka týmto prenasledovateľom. Vážne. Donútili ma, aby som si uvedomil, pomohli mi identifikovať stabilných ľudí. Poviem vám, donútili aj ľudí, aby si uvedomili, či sú stabilní alebo nestabilní. Pomohli ľuďom, ktorí stáli stabilne! Klobúk dole pred ľuďmi, ktorí vydržali, pred statočnými srdciami, ktoré pevne vytrvali! 

Svätý Peter hovorí: ´Láska je skala, na ktorej bude stáť cirkev.´ Poviem vám, že stabilia je skala, na ktorej bude stáť moja sanga! Stabilita.... Všetky kvality je možné natrénovať. Môžete byť vyškolení v láske, môžete byť vyškolení v duchovne, môžete byť vyškolení v integrite, môžete byť vyškolení v autentickosti, môžete byť vyškolení v zodpovednosti, môžete byť vyškolení v obohacovaní, môžete byť vyškolení do osvietenia samotného, ale iba vtedy, keď sa rozhodnete, že budete stabilní!

Keď táto krajina stratí stabilitu v mene takzvanej slobody, poviem vám, celý koreň bude zničený! Iba včera som povedal, že dokážem vytvoriť géniov. Už na tom pracujem cez gurukul, už sa to deje. Včera naše deti uviedli prvú talk show detí o duchovne! Neexistuje žiadna talk show o duchovne, ktorá je vedená deťmi! Existujú tanečné show, show o spievaní pre deti. Ale ani jediná talk show. Každý piatok na Nithyananda TV a Lotus TV môžete sledovať o 7.30 pm (indického štandardného času). Deti budú viesť duchovnú talk show a budú prijímať otázky naživo od poslucháčov, divákov. Pochopte, nie je to tak, že budú iba niečo memorovať. Budú od divákov, poslucháčov prijímať otázky naživo. 

Dokonalosť je v budhizme vďaka Baala Sannyasis. Prvá vec, Baala Sannyasis nebudú mať sexuálnu perverziu, pretože ich samotný systém bude vybudovaný vedome, jasným tréningom, výcvikom. Nebudú mať perverziu. Nebudú mať potláčanie. Ale táto krajina nedovoľuje nikomu, aby bol iniciovaný do sannyas pred vekom osemnásť rokov. Včera som o tom hovoril a neustále som nad tým rozmýšľal. Naozaj, naozaj chcem vytvoriť aspoň milión Baala sannyasis. Som si veľmi istý, na 99.9%, že budem úspešný! Pretože poznám vedu! Pred dosiahnutím veku 7-8 rokov by mali prijať sannyas a mali by vedieť, že toto je ich život. To znamená vyniknúť v tom. Lepšie vyniknúť teraz ako neskôr. 

Včera večer sme objavili riešenie. Prišiel jeden z našich ctiteľov z Bali: ´Swamiji, spustím ašrám na Bali. Na Bali je legálne dovolené dať sannyas aj deťom.´ A rozhodol som sa, že veľmi skoro založíme kláštor na Bali s krásnym chrámom. Budeme mať na Bali komplex chrámu s kláštorom!

Pochopte, sú tri rôzne typy možností. Prvá: ľudia, ktorých bio-pamäť je už vybudovaná pre život s inými. Potom prijmite krásny grihasta život v manželstve, praktizujte všetky úžasné procesy tantry a dosiahnite osvietenie, žite dokonalosť, žite úplný život.

A druhý typ: nechcete sa oženiť / vydať, ale máte vybudované nejaké vzorce - túžbu, žiadostivosť. Potom praktizujte jogu, ukončite všetky tieto vzorce a vyniknite, excelujte. 

Tretí: géniovia! Prosím pochopte. Títo Baala Sannyasis sú vytvorení nielen pre účel sannyas. Sú vytváraní pre účel vytvárania detských fenoménov, géniov. Skutočných osvietených géniov!

Vytvorím Aryabhattu, Bhaskaru, Ramanujama, Shankaru. Pochopte, ľudí kalibru Jnana Sambandhu, Ramakrišnu, Vivekanandu. S integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním sľubujem Vede Matha, ktorá je zodpovedná za všetky dobré veci v mojom živote a Kalabhairavovi, že budem zodpovedný za vytvorenie ľudí kalibru Thiru Jnana Sambandhu, Adi Šankaru! 

Poviem vám, že tieto deti, ktoré prijmú Baala sannyas a ustália sa v duchovných pravdách a budú vyžarovať, sú jedinou nádejou pre hinduizmus. Hinduizmus trpí duchovnou chudobou. 

Čoskoro založíme kláštor na Bali, kde budú deti vzdelávané. Vytvorím aspoň niekoľko tisíc Baala sannyasis a odstránim túto špinavú myšlienku, ktorú rozšírili v tejto krajine špinavé médiá, že Baala sannyasis znamená, že človek stratil svoj život. Ukážeme vám, kto stratil život! Spoločenská stigma spojená s Baala sannyas... Ukážeme vám, kto stratil život! Odstránim spoločenskú stigmu spojenú s Baala sannyas! 

Sľubujem ti, Veda Matha, že vytvorím géniov na úrovni Jnana Sambandhu, Ramanujama! Ešte jedna vec. Nehovorím, že vytvorím iba duchovných géniov. Vytvorím géniov v oblasti matematiky, védskej psychológie, v každej oblasti. Potrebujeme tisíce a tisíce liečiteľov, duchovných básnikov, duchovných aktivistov, osvietených bytostí. 

Chcem, aby milióny, milióny detí získali vzdelanie v týchto duchovných pravdách – pravdách integrity, autentickosti, zodpovednosti, obohacovania, úplnosti, počúvania!

Ó, svet, moja matka ma dala Vede Matha, preto som mohol toľko pre teba urobiť! Dajte vaše deti Vede Matha. Dá vám nepredstaviteľne priaznivé veci!“

No comments:

Post a Comment