Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, July 15, 2013

15. júl 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 15. júl 2013

Ukončenie – najiteligentnejší spôsob k rýchlemu dosiahnutiu osvietenia 

Dnešnou témou je naplnenie a tvorenie, vytváranie. Prosím pochopte, na planéte Zem existujú iba dva druhy ľudských bytostí - tie, ktoré sú poháňané neúplnosťou a ďalšie, ktoré sú poháňané priestorom naplnenia.

Ak budete poháňaní priestorom úplnosti, budete neustále tvoriť, vynachádzať. Budete neustále tvoriť a vytvárať. Ak vás bude poháňať neúplnosť, ak budete robiť rozhodnutia na základe vašich neúplností, bude vás to unavovať a neustále vyčerpávať. Budete čakať na smrť. Nebudete žiť život. Budete iba čakať na smrť. 

Ak vás budú riadiť vaše neukončenia, všetko vo vašom živote, aj takzvané potešenia, budú nudné. Ak vás bude posúvať vaše naplnenie, všetko vo vašom živote, aj vyhlásenie vojny alebo čokoľvek iné, čo sa v spoločnosti považuje za ťažké, vás bude inšpirovať. Pochopte, ak vás bude riadiť naplnenie, veľmi ľahko, veľmi jednoducho nájdete riešenia na vaše problémy. 
Prosím pochopte, keď budete riadení neúplnosťou, možno budete mať úspech v jednej dimenzii vášho života, ale budete zlyhaním v živote samotnom. Úspech v jednej dimenzii života nie je úspech!

Keď vás riadi neúplnosť, vaša logika sa zasekne v neadekvátnom pochopení. V živote sme veľakrát zaseknutí v neadekvátnych pochopeniach. Neúplnosti, ktoré máme spôsobujú, že sme zaseknutí v neadekvátnom chápaní, pochopení. Nedovoľujú nám vidieť realitu. Pri neadekvátnom pochopení dúfate v oslobodenie, pokoj bez toho, aby ste na tom pracovali. Iba dúfať bez toho, aby ste pre to niečo urobili, nevyrieši vaše problémy. Iba dúfať bez toho, aby ste zobrali zodpovednosť, nevyrieši vaše problémy. 
Nedovoľte, aby neúplnosť bola hnacou silou vášho života! Nedovoľte, aby neúplnosť rozhodovala vo vašom živote. Aspoň jeden večer si sadnite a neustále robte ukončenia sami so sebou. Ukončujte, ukončujte. Dám vám jasný postup krok za krokom. Sadnite si osamote. Sadnite si so zrkadlom, alebo sami so sebou. Rozhodnite sa s integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním, že vyhlásite vašu úplnosť. Potom ako vyhlásite úplnosť, prežívajte znova a znova každú udalosť, ktorá spôsobila, že ste sa cítili bezmocní. 

Poviem vám, keď budete robiť ukončenie týmto spôsobom, tak po 3 - 4 dňoch budete robiť ukončenie neustále celú noc. Aj v snoch, aj v stave hlbokého spánku! Koľkí z vás ste to zažili? Všetci z vás, ktorí ste zdvihli ruky, ste dosiahli veľmi vysokú úroveň ukončenia. V skutočnosti až potom začína pravé naplnenie. Ukončenie by sa malo diať aj v stave snívania a hlbokého spánku.

Pochopte, ak máte neukončené veci a situácie, vo vašom živote nebude nič fungovať. Nebude fungovať vaša kariéra, práca, meditácia, joga. Nič nebude fungovať. Keď do vášho života privediete naplnenie, bude fungovať všetko. Keď budete robiť ukončenia s vašou neúplnosťou celý jeden rok, aj myšlienka na spánok zmizne z vášho života. Naučíte sa tajomstvo ako upadnúť do samadhi a vrátiť sa späť! 

Život nie je priemerný. Život je špecifický. Väčšinu času vytvárame priemery a vyhlasujeme ich za realitu života. Poviem vám, samotná myšlienka priemeru, samotné priemerovanie, pochádza z nenaplnenia. Myšlienka priemerovania pochádza z neadekvátneho pochopenia. 

Pochopte, zovšeobecňovanie a priemerovanie nie je život. Zovšeobecňovanie a priemerovanie pochádza z neadekvátneho pochopenia. Nech je na planéte Zem akékoľvek množstvo nevedomých ľudí, iba jedno z mojich detí v gurukul alebo jeden sannyasi (mních) dokáže pretransformovať ich vedomie! Pretože život nefunguje na priemerovaní. Ak máme sto nevedomých ľudí, na ich transformáciu nie je potrebných sto sannyasis! Nech je aj bilión nevedomých myslí, jedna prebudená bytosť stačí na to, aby zmenila spôsob ich myslenia. Priemerovanie nie je život. 

Priemerovanie nie je adekvátne pochopenie, je to neadekvátne pochopenie. Buď dovolíte vašej neúplnosti, aby vás riadila alebo dovolíte vašej úplnosti, aby vytvorila vo vás priestor tvorenia, vytvárania. Poviem vám, ukončenie je najjednoduchší proces pre najvyššiu skúsenosť advaity (jednoty), skúsenosť neduality. 

Poviem vám z mojej skúsenosti, že ukončenie je lepší proces ako unclutching. Ukončenie je najvyšší proces ako zažiť stav advaity v každodennom živote. Venujte iba pár večerov procesu ukončovania. Seďte sami so sebou a prežívajte spätne vaše neukončené situácie. Zvyčajne keď robíte ukončenie pred spaním a zaspíte, uprostred noci sa aspoň niekoľkokrát prebudíte. Koľkí z vás ste to zažili? Keď sa zobudíte, znovu si sadnite a pokračujte v ukončovaní. Keď zaspíte, je to v poriadku. Keď sa znovu zobudíte, sadnite si a robte ukončenie. Nech je celá noc procesom ukončovania. Poviem vám, za šesť mesiacov premôžete aj spánok a únavu!

Ja nerozprávam o žiadnych poverách, o niečom, čo je ťažké dokázať. Rozprávam o našom tradičnom poznaní, o poznaní vedy ´joga-vedanta´. 

Ukončenie je ten najrýchlejší, najkratší, najinteligentnejší proces, ktorý smeruje k osvieteniu. 

Keď vo vás nastane naplnenie, nebudete môcť zastaviť sami seba od vytvárania, tvorenia. Naplnenie je také silné, že vás bude poháňať a vy budete prirodzene tvoriť, vytvárať. Keď urobíte ukončenie, tvorenie sa stane vašim prirodzeným sebavyjadrením a nebudete môcť zastaviť ani sami seba pred tým, aby ste vyžarovali tvorenie.

Naučte sa umenie ukončovania. Žite umenie ukončovania. Žite ukončovanie. Naučte sa vedu ukončovania a robte ukončenie so všetkým!

No comments:

Post a Comment