Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Tuesday, October 8, 2013

8. október 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 8. október 2013 

Vesmír čaká na to, aby splnil vaše sny!

Znova chcem rozprávať viac o sile slov. Tieto štyri dôležité myšlienky stále sedia v mojom vnútornom priestore na to, aby sa objavilo viac a viac myšlienok, viac a viac posvätných tajomstiev, aby bolo odhalených viac a viac právd.

Sila slov. Dám vám jeden malý príklad. Keď budete neustále niekoľko dní hovoriť: „Som chorý. Som chorý. Som chorý.“ a budete hovoriť to isté iným, tak jednoducho ochoriete. Dávam vám negatívny príklad, pretože negativitu pochopíte rýchlejšie, negatívne príklady pochopíte veľmi rýchlo. Takisto, keď si budete neustále hovoriť: „Som zdravý. Som zdravý. Som zdravý.“ a budete to isté hovoriť iným, prebudí sa vo vás odvaha, energia a kundaliny. Odvaha a kundaliny energia sa prebudia vo vás a vy budete naozaj zdraví. 

Musíte poznať túto pravdu. Je to veľmi dôležitá pravda. Ako prirodzený program máte tendenciu vysoko rešpektovať svoje slová, preto keď dáte slovo sebe a iným: „Ja som zdravý.“, vo vašom systéme sa prebudí výnimočná kundaliny energia a rešpektuje vaše vyhlásenie ako realitu. Slová, ktoré hovoríte sami sebe a iným sú veľmi silné! Musíte vedieť, že slová, ktoré hovoríte sami sebe a iným riadia vaše myslenie, spôsob akým plynie vaše myslenie. 

Dnes si sadnite a napíšte, akí chcete byť. Potom ako to napíšete, nasledujúci jeden mesiac hovorte tieto slová, akokeby ste sa už takými stali. Napríklad, rozhodli ste sa, že budete bohatý, zdravý, osvietený človek. Každý si pomyslí: „To je príliš veľa!“ Predovšetkým by ste mali vedieť, že máte právo snívať! Vesmír si z vás nerobí žarty, keď snívate! Pochopte, vesmír sníva zároveň s vami, sympatizuje s vami keď snívate, pretože vy máte právo snívať! Toto pochopte ako prvé. Možno sa vám šéf vysmieva, keď snívate. Možno si z vás ľudia, ktorí vám závidia, robia žarty keď snívate. 

Hinduizmus vám dáva úplné právo na váš vnútorný imidž, vonkajší imidž, imidž o iných a o živote. Ja preto aj v našej sange hovorím ľuďom: „Prakticky je možno tento človek pre celú sangu zbytočný a je pre ňu problémom, ale má právo mať svoj vnútorný imidž, vonkajší imidž, imidž o živote a o iných, akokeby bol inkarnácia. Má právo mať vnútorný imidž, vonkajší imidž, imidž o živote a o iných, akokeby bol osvietená bytosť, inkarnácia. Má na to právo.“ Hinduizmus si nerobí žarty z vašej schopnosti snívať! V akejkoľvek oblasti sa udeje rast a vývoj iba vtedy, keď vaše sny nebudú terčom posmechu.

Musíte vedieť veľmi dôležité pravdy. Keby vám nebolo dovolené snívať, keby sa z vašich snov robili žarty, tak rast, vývoj nie je možný. Všetko, o čo sa snažím v mojom učení, nie je robiť si žarty zo snívania, ale pomôcť ľuďom zobrať za neho zodpovenosť. Vždy trvám na to, aby sa ľuďom pomáhalo v tom, aby zobrali zodpovednosť za svoje sny. Snívaniu samotnému by sa nemalo zabraňovať alebo zakazovať ho. Poviem vám, keď snívate, vesmír sníva cez vás! On túži, aby sa vaše sny stali realitou! Matka túži po tom, aby sa jej dieťa stalo mužom alebo ženou. Tak ako matka túži, aby sa jej dieťa stalo mužom alebo ženou, vesmír túži po tom, aby sa vaše sny stali realitou.  

Život túži po tom, aby sa vaše sny stali realitou. Keď snívate, život sníva cez vás. Vo chvíli, keď začnete snívať, život začína budovať svoje sny o vás. Sny, ktoré má život o vás, sú stokrát silnejšie ako čokoľvek, o čom dokážete snívať vy sami pre seba. Sny, ktoré dokáže cez vás snívať život, sú tisíckrát silnejšie ako sny, ktoré dokážete vytvárať sami pre seba. Keď vy začnete snívať pre seba, tak sny, ktoré má život pre vás, sa začínajú samé otvárať cez vás. 

Sny, ktoré pre vás sníva život, sú stokrát väčšie ako sny, ktoré snívate sami pre seba. Keď snívate, život si z vás nerobí žarty. Iba vtedy, keď nezoberiete zodpovednosť za svoje sny, vy si robíte žarty sami so seba a zrútite sa. Život si z vás nikdy nerobí žarty. To vy si robíte žarty sami so seba, keď neberiete zodpovednosť. Keď neberiete zodpovednosť, život vo vás zanikne. 

Život vo svojej čistej podobe od vás očakáva, aby ste snívali o väčších a väčších priestoroch, o väčších a väčších možnostiach a aby ste zobrali zodpovednosť za vaše sny. Začnite snívať! Od dnes, akonáhle ste ukončili snívanie, zakaždým vyhláste naplnenie s priestorom, ktorý vám upiera to, aby sa vaše sny stali realitou. Toto je jeden z najdôležitejších negatívnych priestorov, ktoré máte. Vy vždy cítite: „Môžem snívať, ale nikdy nebudem schopný urobiť moje sny realitou.“ Urobte ukončenie s týmto priestorom a vyhláste: „Odteraz je to realita!“ Začnite chodiť, rozprávať, hovoriť, myslieť ako keby ste sa už stali zdravým, bohatým, osvieteným človekom. Začnite tak rozprávať, chodiť, myslieť, cítiť. 

Neexistuje nič také ako to, že „na jednom mieste nemôže byť príliš veľa osvietených bytostí“. Tisíce a tisíce osvietených bytostí môže byť spolu, pretože sa stanú jedným priestorom! Pochopenie, že každý je v rovnakom priestore ako vy, vám dá obrovský pocit jednoty. Poviem vám, keď každý z vás vyhlási, keď viac ako jedna tretina z vás úprimne vyhlási svoj sen a začne ho žiť, všetka energia vo vašej rodine, vo vašej spoločnosti, vo vašom meste, nech žijete kdekoľvek, bude iná.   

Poviem vám, iba na jeden mesiac urobte vyhlásenie a vo vašom myslení, rozprávaní, vo všetkých vašich činnostiach, žití, vo vašom správaní, vo všetkom vyžarujte vaše vyhlásenie. Zrazu uvidíte, o koľko ste sa za jeden mesiac posunuli ďalej, ako ďaleko ste sa vzdialili od starej osobnosti, ktorá hovorí „to nie je možné“.

Osobnosti „to nie je možné“ hovoríme vo védskej tradícii „shudra“. Táto osobnosť nie je definovaná na základe miesta narodenia. Osobnosť „to nie je možné“ je človek, ktorý je zaseknutý v tejto osobnosti, ktorá pochybuje o sebe aj o iných. Keď pochybujete o svojej schopnosti komunikovať s inými, keď ste zaseknutí v prístupe „to nie je možné“, tak ste „shudra“ (podľa védskej tradície kasta robotníkov). 

Keď ste zaseknutí v pochybnostiach o sebe samých, ale nemáte pochybnosť o svojej schopnosti komunikovať s inými, vtedy sa stávate „kshatriya“ (bojovník).

Keď pochybujete o iných, o tom čo dokážu alebo nedokážu urobiť, ale nepochybujete sami o sebe, vtedy sa stávate „vaishya“ (panovník).

Keď ste urobili ukončenie so všetkými vašimi pochybnosťami, keď nemáte ani pochybnosti sami o sebe „či to dokážem urobiť alebo nie“, ani pochybnosti o iných „či to dokážu urobiť alebo nie“, ani pochybnosti o vašej schopnosti inšpirovať iných ľudí, keď sú všetky vaše pochybnosti ukončené, vtedy sa stávate „brahmana“ (ten kto učí posvätné pravdy).

Pochopte, je to iba vaša osobnosť, ktorá z vás robí brahmana, kshatriyu, vaishyu alebo shudru. Spoločnosť založená na pochopení a schopnostiach, nie na mieste narodenia - toto by mal byť životný štýl.

Podstata, ktorú som chcel všetkým povedať prostredníctvom dnešného satsangu je: Snívajte o svojej najlepšej možnosti a vyhláste ju. Začnite myslieť, žiť, konať, robiť všetko tak, ako keby sa už vaše vyhlásenie stalo realitou! Urobte to! Potom pochopíte silu vašich slov, silu vášho myslenia, silu vášho cítenia a silu vášho žitia.

No comments:

Post a Comment