Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Saturday, October 19, 2013

19. október 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 19. október 2013

O sile slov, sile myslenia a sile cítenia

Niekoľko posledných dní som rozprával o štyroch princípoch, o štyroch hlavných silách.

Slová, ktoré hovoríte sami sebe a iným sú silou, pretože vytvárajú silu vo vašom vnútri, aj navonok. Keď sa cítite silní vo svojm vnútri, tak vyhlasujete svoju silu aj navonok. Každý kto sa cíti silný vo svojom vnútri a vyhlasuje svoju silu aj navonok v živote vyhrá. Prvá vec, ktorú by ste mali vedieť vo svojom živote je, že keď budete vyjadrovať sily, ktoré vám už boh dal – silu slov, silu myslenia, silu cítenia a silu žitia – začne sa cez vás vyjadrovať viac a viac iných síl. Lenže vtedy, keď nebudete používať tieto štyri sily, tak nemôžete dostať ďalšie. Ako vám môžu byť dané ďalšie, keď nepoužívate tie, ktoré ste už dostali? Je to ako keď dostanete nejaké peniaze, aby ste mohli urobiť biznis. Lenže vy ich neinvestujete a neurobíte žiadny biznis, ale vykopete veľkú jamu, zahrabete do nej tie peniaze a zakryjete ich zemou. Keď sa budete pokúšať získať viac peňazí, nikto vám ich nedá. Keď úspešne rozbehnete biznis s peniazmi, ktoré už máte, ľudia budú prirodzene do vás investovať, budú vám veriť. 

Takisto, keď budete používať a vyjadrovať tieto štyri sily, ktoré ste dostali... Prosím pochopte, tieto štyri sily sú podľa vesmírnej ústavy vašim vrodeným právom. Sila slov, sila myslenia, sila cítenia, sila žitia – všetky štyri sily vám boli dané ako vrodené právo. Môj gurukul je o tom, aby si ľudské bytosti uvedomili tieto štyri sily. Je iba o tom, aby si ich uvedomili!

Slová, ktoré hovoríte sami sebe, priamo pracujú na vašom tele. Slová, ktoré hovoríte iným, pracujú priamo na iných. Prosím pochopte, keď budete žiť integritu, tak prvá vec, ktorá sa stane bude, že sa stanete vedomými, získate inteligenciu ako používať správne slová voči sebe, aj voči iným. Keď začnete žiť autentickosť, zažijete správny spôsob myslenia. Autentickosť je ten správny spôsob myslenia. Používajte vaše myslenie na to, aby ste dosiahli to, čo v živote chcete. 

Najprv prineste jasnosť do toho:
Ako chcete vnímať sami seba – to je mamakara, váš vnútorný imidž.
Ako sa chcete premietať pred inými – to je ahankara, váš vonkajší imidž.
Čo chcete, aby od vás očakávali iní a ako chcete, aby vás vnímali – to je annyakara, imidž iných o vás.
Ako vy chcete vnímať iných a svet – to je swa-annyakara, imidž o živote a o iných.    

Nech sa vaše myslenie zosúladí so všetkými štyrmi smermi na vrchol svojich možností. To je to, čomu ja hovorím sila myslenia. Celý deň myslite iba na to, ako posilniť všetky štyri a priviesť ich na vrchol možností: ako urobiť váš vnútorný imidž tým najlepším, ako urobiť váš vonkajší imidž tým najlepším, ako urobiť imidž iných o vás tým najlepším, ako urobiť váš imidž o živote a o iných tým najlepším. Vkladať svoju energiu do toho, aby ste urobili všetky tieto štyri dimenzie čo najlepšie, to je sila myslenia.   

Prosím pochopte, sila myslenia je ako oheň, ako elektrina. Môžete ju používať, ale môže vás aj zničiť. Oheň môžete použiť na to, aby ste v živote urobili čo chcete - na varenie, na toľko rôznych vecí. Elektrinu môžete použiť na čokoľvek chcete, na toľko dobrých vecí. Keď neviete ako zaobchádzať s ohňom, môže zničiť celý váš život. Keď neviete ako zaobchádzať s elektrinou, môže zničiť celý váš život.  

Ani vaše bohatstvo, ani spoločenská pozícia, ani čokoľvek iné sa nemôže rovnať sile myslenia. Keď získate silu myslenia, všetko ostatné k vám príde. Lenže keď ju nebudete mať, keď nebudete poznať správny spôsob myslenia a to ako ho používať, aj keď vám v živote prídu tie najlepšie veci, stratíte ich, prídete o všetko. 

Decembrové Vnútorné prebudenie stupeň 4 na Bali bude celé o tom, ako používať umenie sily myslenia, o tom ako vám pomôcť, aby ste zažili silu myslenia. Celá sanga sa sústreďuje na to, aby vás inšpirovala, aby vám pomohla zúčastniť sa yatry (putovnej cesty) na Vnútornom prebudení na Bali, kde budete každý deň dostávať veľmi jedinečné iniciácie „shakti mandala“. Shakti mandala znamená vytvorenie energetickej mandaly prostredníctvom ľudí, ktorí sa stali médiom, sprostredkovateľmi pre vesmírne vedomie, ktorých kundaliny energia je prebudená. Prostredníctvom nich vytvoríme shakti mandalu. Vy budete sedieť vo vnútri tejto mandaly a dostávať energetický daršan (iniciáciu), výnimočný spôsob energetického daršanu, spoľahlivý spôsob prebudenia vašej kundaliny energie. Budete sedieť na yantre (obrazec alebo mandala), ktorá bude energizovaná a namaľovaná na plechu z čistej medi. Vďaka pomoci shakti mandaly zažijete prebudenie vašej kundaliny a energetický daršan. Každý deň a každá iniciácia budú skúsenostné a veľmi silným spôsobom vás naučia umeniu myslenia.

Tretia sila je umenie cítenia. Prosím pochopte, čokoľvek môžete cítiť ako radosť, čokoľvek môžete cítiť ako bolesť. Je to vaša voľba. Zo všetkého môžete urobiť radosť, zo všetkého môže urobiť bolesť. Aj tie najväčšie úspechy, dobré veci môžu byť pre vás bolesťou, alebo tie najhoršie veci v živote môžu by pre vás radosťou. Je to vaša schopnosť cítiť tak, ako to chcete. Umenie cítenia je veľmi dôležitá téma. Keď sa budete cítiť zodpovední za všetky udalosti, ža všetko dianie, tak budete všetko cítiť ako radostné a nič vás nedokáže urobiť bezmocnými. Keď budete mať pocit, že za všetko sú zodpovední iní, tak budete cítiť, akokeby vás aj dobré veci uväzňovali, alebo budete mať pocit, že ste do nich nútení. Sila cítenia je veľmi dôležitá vec na to, aby ste boli v živote úspešní.

No comments:

Post a Comment