Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, October 13, 2013

13. október 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 13. október 2013

Vyhrajte hru s názvom život

Dnešný satsang bude špeciálne o Vnútornom prebudení stupeň 4. Stále sa mi nepodarilo predstaviť ani stupeň 3, ale pokúsim sa  uviesť, na čom budeme pracovať na tomto stupni 4.

Pochopte, Saraswati (bohyňa poznania, hudby a umenia) zotrvá nažive vďaka neustále pretekajúcej inteligencii, poznaniu a životu. Lakshmi (bohyňa bohatstva a prosperity) zotrvá nažive vďaka zamrznutým myšlienkam z minulosti. Prečo má diamant hodnotu? Pretože posledných niekoľko tisíc rokov sa ľudia za nimi bláznia. Prečo má zlato hodnotu? Pretože sa ľudia za ním pomerne dlhú dobu bláznia. Na základe minulých myšlienok predstavuje Lakshmi koncept bohatstva, lenže Saraswati je založená na prúde života. Všetky naše programy sú následkom prúdiacej Saraswati, sú živé. Saraswati neustále vyjadruje samu seba silnejšou a silnejšou inteligenciou veľmi silným spôsobom.   

Všetkým novým satsanghis (účastníkom satsangu) teraz predstavím pár jednoduchých právd a potom sa presuniem k tomu, čo budeme robiť na Vnútornom prebudení stupeň 4.

Vnútorný imidž je to, ako vnímate sami seba vo vašom vnútri. Väčšina z nás má o tom veľmi zmätené myšlienky. My dokonca ani nemáme o sebe jasnú predstavu – kto sme a čo chceme. Vonkajší imidž je to, ako sa premietame pred inými. V sanskrite je vnútorný imidž „mamakara“, vonkajší imidž je „ahankara“. Imidž iných o nás je to, čo od nás iní očakávajú. V sanskrite ho voláme ako „annyakara“. Imidž o živote je to, čo si myslíme o živote a o iných, v sanskrite je to „swa-annyakara“.

Pochopte iba tieto štyri veci, je to viac ako dosť:

Vnútorný imidž – to, ako vnímate sami seba.
Vonkajší imidž – to, ako sa premietate pred inými.
Imidž iných o vás – to, čo od vás očakávajú iní.
Imidž o živote – to, čo si myslíte o živote a o iných.
  
Teraz vám dám niekoľko prirovnaní. Prosím počúvajte! 

Keď sa vonkajší imidž posunie smerom k vnútornému imidžu (keď to ako sa správame navonok prispôsobíme úplne k tomu, ako sa vnímame vo vnútri), to je mier, pokoj. Keď sa vnútorný imidž posunie smerom k vonkajšiemu imidžu (keď to ako sa vnímame vo vnútri prispôsobíme úplne k tomu, ako sa ukazujeme navonok), to je úspech. 

Zopakujem ešte raz: Keď váš vnútorný imidž bude ako základ a zosúladíte s ním váš vonkajší imidž, zažijete pokoj, mier, odovzdanie. Keď posuniete vaše vnútro smerom k tomu, čo ukazujete navonok, nazýva sa to úspech. Keď budete udržiavať to vonkajšie ako základ a posúvať to vnútorné smerom k tomuto základu, k tejto mierke, tak budete úspešní. Tomu sa hovorí úspech.

Keď sa váš vnútorný imidž posúva smerom k imižu iných o vás (keď to akí sme vo vnútri prispôsobíme úplne tomu, ako nás iní chcú vidieť), tomu sa hovorí láska. Vtedy váš vnútorný imidž smeruje k tomu, aby naplnil imidž iných o vás. To je láska. 

Keď váš vnútorný imidž smeruje k imidžu aký máte o živote, to je deštrukcia, pretože váš vnútorný imidž je vždy nižší ako život. Keď sa váš vnútorný imidž pokúša naladiť na váš obraz o živote, bude to deštrukcia. 

Keď sa imidž iných posúva smerom k vonkajšiemu imidžu (keď to ako nás iní vnímajú sa prispôsobuje tomu, ako sa prezentujeme navonok), je to sebectvo. 

Ja vám týmto podávam silné sútry (aforizmy), princípy života, vďaka ktorým v každej situácii pochopíte, čo sa pokúšate robiť. Ten najväčší zmätok môžu zničiť iba tie najväčšie pravdy. Jednoduchý zmätok môžu zničiť jednoduché pravdy, ale ten najväčší zmätok môže byť zničený iba vďaka najväčším pravdám. Vy veľakrát v mene duchovna manipulujete dokonca aj sami seba bez toho, aby ste mali jasnosť. 

Keď sa váš vnútorný imidž zosúladí s vaším imidžom o živote, to je deštrukcia. Keď sa váš vnútorný imidž pokúša zosúladiť s imidžom o živote, ktorý máte, bude to spôsobovať nehody vo vašom živote. Pretože aký je imidž o živote, ktorý vy máte? Zvyčajne máte o živote a o iných veľmi nízke myšlienky. Keď sa snažíte o to, aby sa stali realitou, budete vo vašom živote neustále priťahovať iba nehody. Neobmedzujte slovo „nehoda“ iba na to, že to znamená ísť na nejakom vozidle, nabúrať a zraniť sa. Aj zlomený vzťah je nehoda, aj zmätok v pochopení je nehoda, aj negatívne myšlienky o živote sú nehoda, aj depresia je nehoda!  

Počúvajte pozorne ako sa tieto štyri imidže zahrávajú s vašimi emóciami. Či svoj život vytvoríte alebo zničíte závisí od toho, ako zaobchádzate s týmito imidžmi. Základná požiadavka je zaobchádzať s nimi s jasným pochopením.

Keď sa vnútorný imidž zosúladí s imidžom aký máte o živote, spôsobí to nehody. Keď sa vonkajší imidž (to ako sa ukazujete navonok) zosúladí s imidžom aký máte o živote, spôsobí to zázraky, pretože váš vonkajší imidž je vždy väčší ako život samotný. Vy vždy premietate navonok, aký ste veľký človek. Keď sa váš vonkajši imidž zosúladí s tým, čo vy považujete za život, budete vo vašom živote neustále vidieť zázraky. Keď všetky štyri imidže dosiahnu svoj vrchol možností, to je osvietenie!

Keď sa vnútorný imidž posúva smerom k vonkajšiemu, to je úspech.
Keď sa vonkajší imidž posúva smerom k vnútornému, to je mier, pokoj.
Keď sa vnútorný imidž posúva smerom k imidžu iných o vás, to je láska.
Keď sa imidž iných o vás posúva smerom k vášmu vnútornému imidžu, to je sebectvo.
Keď sa vnútorný imidž posúva smerom k tomu ako vidíte život, to je nehoda.
Keď sa vonkajší imidž posúva smerom k tomu ako vidíte život, to je zázrak.
Keď sa všetky posúvajú smerom k svojmu vrcholu, to je osvietenie.

Veda o všetkých štyroch imidžoch bude úvodom k Vnútornému prebudeniu stupeň 4, na ktorom sa budete môcť posunúť na ďalší stupeň vo všetkých štyroch smeroch, ktorými budete chcieť, hlavne k vrcholu svojich možností. Posunúť všetky štyri dimenzie vašej osobnosti k vrcholu svojich možností, to je osvietenie. Budete mať úvodné sedenia, hodiny, intranalyzácie, kriye, iniciácie, ktoré usmernia všetky štyri imidže k vrcholu ich možností.

Na Vnútornom prebudení stupeň 3 sa venujeme do určitej úrovne tomu, ako pochopenie týchto imidžov môže pozdvihnúť náš životný štýl, kvalitu života.   

Niekoľko dní strávime na rôznych miestach na rôznych sedeniach, aby ste pochopili tieto imidže. Rovnako ako keď hráte šach, to ako môžete posúvať figúrky a vyhrať hru, presne takto sa môžete hrať s vašimi imidžmi, posúvať ich ako chcete a vyhrať hru nazývanú život! Pretože vaše imidže sú iba vaše pochopenia, sú ako hmota, nie sú neovládateľné. Môžete s nimi zaobchádzať ako chcete, môžete s nimi robiť čo chcete.  

Naučíte sa procesy na to, ako zažiť a vyjadrovať silu slov. Prvý deň budete mať iniciáciu Vaak siddhi (sila slova), druhý deň Manana deekshu – iniciáciu do správneho myslenia. Počas všetkých 23 dní budete mať 23 rôznych iniciácií, nielen energetický daršan! Naučíte sa proces ako vyjadrovať silu myslenia, silu cítenia, silu žitia. Budete mať špeciálnu iniciáciu pre unclutching (nespájanie myšlienok do súvislostí) a predovšetkým budete mať sedenia, na ktorých budete pracovať na vašom naplnení, ukončovaní.

Veľa pují a homas (rituály ohňa) na Bali budem viesť ja osobne. Po dlhom čase budem sedieť na mieste pre pujari (ten kto robí puju) a Tantra Dhaarak. Tantra Dhaarak je človek, ktorý spieva mantry a vedie rituály. Budem používať silu zvuku na to, aby som prebudil vaše hlbšie vrstvy DNA a hodiny, ktoré dostanete, skúsenosti, ktoré získate budú prirodzene úplne iné.

Ako som povedal, slová na to nestačia. Môžem povedať iba to, aby ste to nepremeškali, buďte tu!

Ktokoľvek sa zúčastnil dnešného úvodu, ak máte zámer zúčastniť sa Vnútorného prebudenia na Bali, vytváram pre vás priestor, aby sa to stalo realitou! Všetci z vás to budete schopní urobiť. Vytvorte si zámer a ja za neho prevezmem zodpovednosť! 

Zároveň s Vnútorným prebudením stupeň 4 budeme mať aj program eN-Genius stupeň 4. 

V predstavovaní programu Vnútorné prebudenie stupeň 4 budem pokračovať aj zajtra.

No comments:

Post a Comment