Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, October 18, 2013

18. október 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 18. október 2013

Používajte sily, ktoré máte

Včera som pokračoval v rozprávaní o sile slov, sile myslenia, sile cítenia a sile žitia. Rozprával som o sile slov, o tom, že je to jedna z dôležitých síl, ktoré máme, ale doteraz sme ich nepoužívali. 

Ľudia ku mne prichádzajú a hovoria mi: „Swamiji, daj mi nejakú siddhi, výnimočnú silu!“ Ja im odpovedám: „Prečo najprv nepoužívate sily, s ktorými som vás poslal na planétu Zem? Najprv používajte sily, ktoré som vám už dal. Používajte najprv tie, vyjadrujte najprv tie a až potom môžete dostať ďalšie sily.“ 

Používajte silu slov cez integritu. Používajte silu myslenia cez autentickosť. Používajte silu cítenia cez pocit zodpovednosti. Používajte silu žitia cez obohacovanie. Vnútorné prebudenie stupeň 4 bude iba o tom, aby sa toto stalo skúsenosťou vo vás. Zaväzujem sa voči vám všetkým, že sa uistím, aby ste zažili sily Vaak siddhi, sily vedomia vodcu a sily autentickosti. Sila autentickosti znamená, že budete žiť v priestore večných možností, že nebudete mať pocit, že je niečo nemožné. Prelomíte obmedzenie, že je niečo nemožné!

Myšlienka, že je niečo nemožné, vás oddeľuje od vesmíru, oddeľuje vás od boha. Kedykoľvek hovoríte: „Toto je pre mňa nemožné“, ste človek oddelený od boha! Prelomte obmedzenie, že je niečo nemožné! Ja nehovorím, že začnete lietať, že začnete chodiť po vode. Všetko čo hovorím je to, že budete vedieť, že vy vytvárate zákon, kto môže lietať, čo môže lietať, kto môže chodiť po vode, čo môže chodiť po vode. Budete vedieť, že vy ste vlastníkom ústavy, že ste hlavou ústavy vesmíru a preto môžete robiť, čo len chcete! Môžete lietať vďaka tomu, že prijmete telo vtáka. Budete vedieť, že ste hlavou ústavy vesmíru. Budete vedieť, že ste vytvorili zákon. Budete vedieť, čo všetko dokážete vyjadrovať vďaka telu a čo všetko nemôžete vyjadrovať, pretože ste si vytvorili také telo, aké máte. Takisto ja nehovorím, že nebudete mať žiadny iný prínos, než  je intelektuálne pochopenie. Nie! Možno nebudete schopní  lietať, ale budete schopní bežať naozaj, naozaj rýchlo! Veľa síl, ktoré má vaše telo, ale ktoré zatiaľ nie sú otvorené, môžu byť otvorené! 

Sila zodpovednosti. Kedykoľvek sa unavíte, keď čelíte konfliktom, rozporom, necítite sa zodpovední a preto vo vás nastáva únava. Schopnosť čeliť konfliktom,  protikladom a problémom je jedna z dôležitých vlastností, ktoré potrebujete na to, aby ste sa stali vodcom. Pocit zodpovednosti vám dá túto silu, urobí z vás vodcu. Iba vtedy, keď budú odstránené všetky koreňové vzorce, ktoré vo vás vytvárajú vzorec paniky, budete schopní zvládnuť zodpovednosť.

Vaša dlhovekosť je priamo spojená s vnútorným priestorom bez vzorcov. Keď sú vaše vzorce silné, tak aj malá panika, malý problém, malý konflikt, malý rozpor zvyšujú váš krvný tlak, uvoľňujú adrenalín, oslabujú vaše zdravie a skracujú vek. Vnútorný priestor bez vzorcov,  bez konfliktov je dôležitá vec. Keď si vytvoríte vnútorný priestor bez vzorcov, zaručujem vám, že budete žiť zdravo, dlho a nebudete mať strach z konfliktov, rozporov, kontroverzií, sporov. Budete im čeliť. Schopnosť čeliť kontroverziám, to je vedomie vodcu.  

Poviem vám, nechoďte ku guru, o ktorom nehovoria, že je kontroverzný! Každý kto je aktívny, je vždy nazývaný ako kontroverzný. Keď je spoločensky aktívny, je nazývaný ako kontroverzný.

Sila slov. Keď budete používať silu slov, budete vedieť, že budete používať tie najlepšie slová voči sebe, aj voči iným. Budete taký šťastní, budete mať pocit, že ste silní, posilnení! Slová sú materiál, z ktorého ste vytvorení. Táto budova sa bude cítiť silná na základe toho, z akého materiálu bude postavená. Keby bola postavená z tehál, cítila by určitú úroveň sily. Keby bola postavená z kameňa, cítila by to na úplne inej úrovni. Sila tejto budovy, to ako vníma sama seba, je založené na materiále, z ktorého je postavená. Takisto to, ako vy vnímate sami seba je založené na slovách, ktoré používate voči sebe. Keď budete používať silu slov, budete mať silné vnímanie seba samých, budete opatrne vyberať slová, ktoré hovoríte sebe, aj iným! 

No comments:

Post a Comment