Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, October 6, 2013

6. október 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 6. október 2013

Objavte silu slov

Dnes chcem rozprávať o sile slov, o myšlienke, ktorá stojí za týmito slovami. Sila slov! Čokoľvek vo svojom živote, čo považujete za „nemožné“, akékoľvek ťažkosti, akýkoľvek problém, ktorý zažívate v živote nie je nič iné ako sila nesprávnych slov, ktoré hovoríte sami sebe a iným!

Život plynie so slovami. Napríklad, kedykoľvek poviete slová „to nie je možné“, beriete za tieto slová zodpovednosť. Kedykoľvek poviete slová „je to možné“, beriete za nich zodpovednosť. Keď zoberiete zodpovednosť za správne slová, keď budete hovoriť správne slová, tak objavíte ich silu. 

Keď sa budete pokúšať praktizovať to, čo hovorím, najväčší problém, ktorému budete čeliť bude ten, že navonok budete hovoriť tie správne slová, ale nebudete ich hovoriť vo vašom vnútri. Nebudete hovoriť tie isté slová vo vašom vnútri. Hovoriť správne slová vo vašom vnútri a zobrať za to zodpovednosť je veľmi dôležitá vec. Keď sa rozhodnete preciťovať, že beriete zodpovednosť za slová, ktoré hovoríte, začne sa cez vás vyjadrovať sila slov.

Sila slov! Prosím pochopte, jednoduché slovo dokáže rozbiť desať alebo dvadsaťročný vzťah! Jednoduché slovo dokáže vytvoriť vzťah, ktorý neexistoval desať alebo dvadsať rokov!
My všetci sa obávame negatívneho vplyvu Shani, Kethu, Rahu (planéty, ktoré podľa védskej astrológie majú negatívny vplyv), ktoré prichádzajú raz za päť, šesť, sedem, alebo desať rokov, ale nerozumieme tomu, že jeden z najväčších negatívnych vplyvov (doshas), ktorým trpíme je mamakara dosha (negatívne vnímanie seba samých)! To znamená veľmi úbohý, nesprávny vnútorný imidž, ktorým trpíme. Pretože všetko vo vašom živote, čo považujete za „chuť“ života, prichádza z vášho vnútorného imidžu (mamakara).

To, čo považujete za „chuť“ vášho života rozhoduje o jeho kvalite. Chuť vášho života spôsobuje, že prirodzene nad tým rozmýšľate. Keď hovorím „chuť“, myslím tým to, o čom si myslíte, že spôsobí radosť vo vašom živote. To všetko vás núti rozmýšľať, cítiť a hovoriť slová zamerané týmto smerom. Slová, ktoré hovoríte, to ako myslíte, ako cítite, ako žijete, to všetko je sila. Ja tu nehovorím o správnom alebo nesprávnom cieli. Čokoľvek na čo myslíte je sila. Všetky ostatné sily, ktoré máte, smerujú k tomu. 

Sila sa vždy pohybuje smerom k sile, peniaze smerom k peniazom, naplnenie smerom k naplneniu, nenaplnenie smerom k nenaplneniu. To je zákon života. Akákoľvek hmota sa pohybuje smerom k hmote – to je zákon gravitácie. Keď si myslíte, že peniaze sú sila, tak všetky sily, ktoré máte sa začnú prirodzene pohybovať smerom k nim. Začnete cítiť pre úspech peňazí, začnete hovoriť slová pre úspech peňazí.

Lenže bohužiaľ, vy si začnete hovoriť slová a cítiť: „Nie je možné, aby som mal peniaze.“ Toto je zložitá a nebezpečná chyba! Všetko čo musíte urobiť je príliš jednoduché, preto je to pre vás veľmi zložité! Namiesto toho, aby ste vo vašom vnútri hovorili slová „nedokážem získať peniaze“, zmeňte ich na „dokážem“. Keď budete hovoriť tieto slová, cíťte, že ste za nich zodpovední.

Hovoriť správne slová a cítiť sa za nich zodpovední vám dá silu slova. Všetky psychologické ochorenia môžu byť vyliečené len tak! Všetka bezmocnosť, ktorú cítite, môže byť vyliečená len tak! Všetky myšlienky „to je nemožné“ môžu byť len tak vymazané! Či ide o váš biznis alebo duchovno, zdravie, mentálne zdravie, môže to byť čokoľvek, nech máte akýkoľvek pocit, sila slov je taká úžasná sila prístupná pre vás a tak ľahko použiteľná, otvorená vo vašom vedomí, lenže vy ste ju stále neotvorili. Stále ste ju neurobili pre vás užitočnou.

Musíte pochopiť ešte jeden zákon života. Keď niečo silné nebudete používať, nezostane to pasívne, pretože je to činná, živá energia. Keď ju nebudete nepoužívať, ona nebude mlčať. Keď ju nebudete používať správne, prirodzene ju budete používať nesprávne alebo zneužívať. Vaše srdce môže do vášho systému pumpovať buď dobrú a čistú krv alebo zlú a nečistú krv, ale nikdy neprestane pumpovať. Samozrejme, keď sa zastaví, bude mŕtve. Lenže pokiaľ je to žijúci mechanizmus, nemôže prestať pumpovať. Takisto aj sila slov je žijúci mechanizmus vo vás. Nemôže prestať fungovať, či ho používate alebo zneužívate. Nemôžete ho jednoducho ignorovať, musíte mu venovať pozornosť.

Silu správnych slov môžete pochopiť na základe vlastnej skúsenosti. Keď budete počúvať ten istý satsang znova a znova, zakaždým dostanete nové odhalenia a významy. Pochopíte to, čo ste premeškali predtým. Takisto, keď budete hovoriť slová znova a znova s jasným pochopením, s čistou inteligenciou a s rozhodnutím žiť ich, bude pre vás prístupná sila slova - Vaak siddhi! 

Aspoň raz za deň strávte niekoľko minút bez akýchkoľvek slov, ako vo vašom vnútri tak aj navonok. Buďte v tichosti. Toto vám prinesie pochopenie, že slová sú vaša voľba, že vám nie sú vnucované. Vy máte slobodu rozhodnúť sa o svojich slovách.

Pochopte, keď si myslíte, že vaším cieľom v živote sú iba potešenia, vaše cítenie sa bude pohybovať týmto smerom. Keď si myslíte, keď cítite a keď sa rozhodnete, že zábava je chuťou vášho života, vaše cítenie sa bude pohybovať týmto smerom, vaše myslenie sa bude pohybovať týmto smerom, vaše slová sa budú pohybovať týmto smerom. 

No comments:

Post a Comment