Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Wednesday, October 2, 2013

2. október 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 2. október 2013

Obohacovanie je jediné potešenie v živote

Dnes sa s vami podelím o najlepšie pravdy o ukončovaní a obohacovaní.

Ľudské bytosti zvyčajne nedokážu zvládnuť absolútnu pravdu takú, aká je. Preto im je podávaná s nánosom spoločenskej prijateľnosti. Spoločensky prijateľná pravda je polovičná pravda. Je to oveľa horšie ako klamstvo! Spoločnosť nestojí za pravdou. Čo je to spoločnosť? Je to partia hlupákovv, ktorá vytvorila nejaké hlúpe zákony tretieho rádu na to, aby využívala ľudí!   

Aj v reality show ľudia kritizujú niektoré naše riešenia a rozhodnutia: „Čo to znamená? Dávaš riešenia, ktoré nie sú prijateľné spoločnosťou.“ Povedal som im, že som duchovný vodca, nie spoločenský vodca. Nech spoločenské riešenia dávajú spoločenský vodcovia. Ja som duchovný vodca. Ja dávam riešeniam, ktoré sú akceptované vesmírnym zákonom, duchovným zákonom. Dávam riešenia, ktoré sú blízke zákonu vesmíru, zámeru ľudskej existencie. Keď chcú ľudia spoločenské riešenia, je toľko hercov, herečiek, ktorí vedú takýto druh reality show. Choďte za nimi. Keď chcete duchovné riešenia, iba vtedy príďte za mnou. Nie som ani sudca, ktorý sa silno pridržiava ústavy krajiny, ani spoločenský vodca, ktorý sa pridržiava spoločenských noriem, alebo hlupák v médiách, ktorý sa pridržiava pokrytectva. Ja som jednoduchý duchovný vodca. Ja sa prirodzene pevne pridržiavam ústavy vesmíru. 

Spoločnosť tak veľmi prenikla do ľudských bytostí. Pochopte, spoločenská hlúposť, spoločenská nevedomosť tu bola aj pred príchodom médií, ale po príchode tohto démona prenikla do ľudí tak hlboko. Nie je to tak, že v minulosti neexistovali diabli, ktorých vidíme teraz, ale neboli tu v takom rozsahu. Každý človek stratil spojenie so svojím pôvodným Ja. Každý žije „pre“, „s“, „podľa“ spoločnosti. Väčšina normálnych ľudí, ktorých spoločnosť nazýva normálnymi, dokonca ani nežije. Sú to spoločenské pravidlá a podmieňovanie, ktoré žije cez nich. To je všetko! Ako je prirodzená reakcia to, že keď vložíte svoju ruku do ohňa, tak ju vytiahnete, takisto sa aj spoločenké pravidlá stali pre vás prirodzeným inštinktom.  

Celá spoločnosť trpí veľkým problémom. Prostredníctvom médií vstúpilo do ľudí príliš veľa spoločnosti. Vy všetci ste sa stali spoločenskými bytosťami viac už nie ste ľudskými bytosťami. Máte iba súbor príručiek - čo sa od vás v akom veku očakáva, čo by ste mali robiť a kde by ste mali byť, ako by ste mali rozprávať, ako by ste mali myslieť, ako by ste sa mali správať. Ľudské bytosti sú príliš naplnené spoločnosťou, nielen jej správnymi dimenziami. Spoločnosť má v sebe aj dimenziu hľadania. Lenže toto hľadanie, bádanie, skúmanie sa úplne vytratilo, pretože ľudia sú preplnení materialistickými spoločenskými myšlienkami. Ľudia nie sú schopní prijímať pravdu takú, aká je.   

Niekto sa ma opýtal otázku o ukončovaní a obohacovaní. Život nemá iné potešenie ako je obohacovanie. Keď váš život poháňa niečo iné ako obohacovanie, nehovorím, že je to nesprávne, ale všetko čo vám chcem povedať je, že je to nesprávne! Nehovorím, že je to nesprávne z pohľadu spoločenskej zdvorilosti, lenže pravda je taká, že je to nesprávne! 

Keď váš život poháňa čokoľvek iné ako je obohacovanie, tak tento dôvod, ktorý vás tlačí do toho, aby ste žili, pochádza z bezmocnosti. Keď budete internalizovať tieto pravdy, uvedomíte si, že obohacovanie je jediný cieľ, jediný zámer života. Nechcem obmedzovať obohacovanie iba na privádzanie ľudí na Vnútorné prebudenie. Toto je to najväčšie obohacovanie, o tom niet pochýb. Lenže aj vtedy, keď pracujete v spoločnosti na výrobu topánok, môžete obohacovať. Ste súčasťou mechanizmu, ktorý poskytuje ľudom topánky. Aj keď pracujete v oblasti poľnohospodárstva, ktorá produkuje zeleninu, olej, mlieko, ste v oblasti, ktorá obohacuje. Ale musíte si tým byť istí. Musíte to chápať a byť si tým istí.

Prosím počúvajte, ani na vašej najhlbšej úrovni pokrytectva – pokrytectvo vo vás má vrtsvy a vrstvy – ani v tých najhlbších vrstvách nie ste pokryteckí pokiaľ ide o váš cieľ, zámer, dôvod na vašu existenciu. Je ním iba obohacovanie. Keď vo vašom živote nájdete ako hnaciu silu niečo iné ako je obohacovanie, urobte s tým ukončenie. Keď je hnacou silou vo vašom živote čokoľvek iné ako je obohacovanie, je to bezmocnosť. Je to bezmocnosť! Dovoľte nech je obohacovanie jediným cieľom, jedinou hnacou silou vo vašom živote. Nech je obohacovanie jedinou energiou, ktorá poháňa vašu inteligenciu, ktorá vás poháňa smerom k myšlienke naplnenia.

Pochopte, keď je akákoľvek vaša myšlienka o dosiahnutí naplnenia iná ako je obohacovanie, zažijete beznádej a depresiu. Keď je každá nádej, ktorú máte iná ako obohacovanie, zavedie vás to do priestoru beznádeje. Život je pre obohacovanie. Zámer, pre ktorý ste prijali ľudské telo, je iba obohacovanie.   

Keď niekoho obohatíte o Vnútorné prebudenie, dáte mu tú najlepšiu vec. Ten človek sám sa stane naplnenou bytosťou. Napríklad ak ste inžinier, právnik, alebo lekár, keď pochopíte, že čokoľvek robíte je obohacovanie a budete takto žiť ďalej, tak budete obohatení iba vy. Ale keď niekomu vďaka obohacovaniu umožníte, aby prišiel na Vnútorné prebudenie, spôsobíte to, že aj iní budú obohacovať! Toto je to najvyššie obohacovanie!

Väčšina z nás má vzorec strachu čeliť konfliktom, čeliť strachu z toho, že budeme zahnaní do kúta. Toto je jeden z najväčších strachov, ktorý majú ľudské bytosti. Prosím počúvajte! Prečo ľudia neobohacujú iných? Prečo máte strach obohacovať iných o Vnútorné prebudenie? Je to preto, lebo sa bojíte, že dostanete otázky. Vy sa bojíte čeliť otázkam! Vy musíte obohacovať presne pre tento dôvod. Neustále sa smerujte do náročných situácií, do konfliktných miest, do rozporuplných situácií. Neustále sa smerujte na miesta, kde budete zahnaní do kúta. Poviem vám, iba vtedy budete nažive, svieži, živí! Budete vyžarovať, budete na vrchole svojich možností! Keď chcete byť úspešní vo vašom biznise, začnite obohacovať ľudí o Vnútorné prebudenie. Neustále budete čeliť konfliktom, rozporom. Neustále budete smerovať do náročných situácií, miest. Toto vycvičí a vyostrí vašu inteligenciu a vedomie a vy budete úspešní vo svojom biznise! Keď chcete byť úspešní vo svojom biznise, pomôžte mi v mojom poslaní, v mojej misii. Ja vám zaručujem, že dohliadnem na to, aby ste boli naplnení!  

Prečo ľudia nechcú hovoriť a obohacovať svojich priateľov, rodinu alebo iných o svoje Vnútorné prebudenie? Je to kvôli bezmocnosti, ktorú cítia, kvôli strachu čeliť otázkam! Keď začnete obohacovať ľudí o to, aby žili integritu a autentickosť, tak prvá otázka, ktorú sa vás opýtajú, bude: „Ty žiješ integritu a autentickosť?“ A vtedy budete musieť vyhlásiť: „Áno, žijem!“ V momente, keď to vyhlásite, musíte sa stať zodpovední za svoje slová a jednoducho ich začať žiť! Inak vás budú neustále spochybňovať, robiť si z vás žarty. 

Keď začnete obohacovať iných, nasmerujete sa do priestoru, do situácií, v ktorých budete žiť integritu a autentickosť. Budete žiť dharmu (zákony  vesmíru). Vtedy budete naozaj žiť duchovnú silu. Keď budete obohacovať, musíte robiť vyhlásenia, pretože ľudia vám nebudú veriť, budú vás spochybňovať. Musíte robiť veľa vyhlásení. Tieto vyhlásenia vás prinútia, aby ste žili štyri princípy silnejšie. Ja vám preto hovorím, že obohacovanie vám nepretržite umožňuje to, aby ste sa stali osvietení. Obohacovanie vás urobí osvietenými!
Keď dosiahnete, aby sa Vnútorného prebudenia zúčastnil váš manžel / manželka alebo šéf, keď ich obohatíte tým, že sa ho zúčastnia, tak ste prešli polovicu cesty smerom k osvieteniu. Je to preto, lebo títo ľudia vás budú neustále sledovať, budú sa snažiť nájsť zlyhanie vo vašej integrite a autentickosti.

Pochopte jednoduchú pravdu: Čokoľvek, čokoľvek, čokoľvek – môžem povedať „čokoľvek“ 108-krát – čokoľvek iné než je osvietenie, je bezmocnosť! Iba obohacovanie znamená silu! Fungujte iba na základe pochopenia, čo je obohacovanie – obohacovanie iných a seba. Naplnenie nemôžete nikdy dosiahnuť iba vďaka ukončovaniu. To, či ste naplnení alebo nie, nespoznáte len vďaka ukončovaniu. Vaše pochybnosti o sebe vás budú ovládať ďalej. Vložte sa, nasmerujte sa do priestoru obohacovania iných. Keď začnete obohacovať, keď budete čeliť všetkým otázkam, keď budete na nich odpovedať, keď budete komunikovať s ľuďmi, keď ich dokážete obohacovať, iba vtedy budete mať dôveru v seba. Budete si veriť! Pokiaľ nebudete obohacovať iných, vaše naplnenie nebude nikdy úplné.  

Podstata dnešného satsangu je: Iba vďaka obohacovaniu sa naplnenie stane úplným. Obohacovanie je vojna, ktorú vediete pre mňa, pretože budete pri ňom čeliť toľkým konfliktom, ktorým sa ste sa vždy báli čeliť. Poviem vám, strach z konfliktov, strach byť zahnaný do kúta, strach čeliť sporom je jedna z najväčších bezmocností, ktorú máte. Vy máte vždy pocit: „Čo povedia iní?“! A oni majú strach z toho, čo poviete vy! My všetci sa snažíme ovládať každého pomocou nášho jazyka a sme ovládaní pomocou jazyka iných. To je to, čomu ja hovorím „maya“ – klam, prelud.

No comments:

Post a Comment