Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, October 4, 2013

4. október 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 4. október 2013

Váš kľúč k mystickým silám

Dnes chcem rozprávať o dôležitých silách, ktoré sme dostali a doteraz ste ich ešte nezačali používať. Ako ľudské bytosti sme všetci dostali ako predvolený program určité sily.

SILA SLOV

Pochopte veľmi jasne, že slová, ktoré hovoríte sami sebe, to ste vy! Keď si budete neustále hovoriť slová: „Ja som toto, ja som toto, ...“, tak sa nimi aj stanete. Neustále hovorte o sebe vo svojom vnútri aj navonok iba tie správne slová. 

My bohužial nepoužívame silu slov. Podľa vemírneho zákona je to tak, že keď nebudete akékoľvek sily používať správne a budete sa s nimi hrať bez toho, aby ste o tom vedeli, tak vás zničia! Ako napríklad elektrina. Môžete ju používať na tie najlepšie veci vo svojom živote, ale keď nechcete a budete s ňou zaobchádzať nesprávnym spôsobom, tak vás zničí, priamo vás zabije! Ja preto hovorím: Naučte sa používať každú silu, ktorá je vám prístupná. 

Slová, ktoré hovoríte sami sebe a iným môžu toľko urobiť pre váš život! Keď chcete používať silu slov, tak to čo musíte praktizovať, je integrita. Prineste integritu do svojho života. Zamerajte svoje slová viac a viac na naplnenie. 

Budem definovať integritu: Integrita znamená zamerať slová, ktoré hovoríte vo svojom vnútri aj navonok viac a viac na naplnenie. Keď sebe a iným neustále hovoríte: „Ty si človek, ty si človek“, tak je to klamstvo! Keď budete viac a viac naplnení pochopíte, že ste božské bytosti, vy ste Boh! Keď poviem slová: „Ja som božská bytosť, ja som Boh“, ľudia si myslia, že klamem. Ale ja cítim, že ľudia klamú vtedy, keď hovoria, že sú ľudské bytosti. Keď zostávate ľudskými bytosťami, vtedy ste neintegrovaní. Keď ja hovorím: „Ja som božská bytosť, ja som Boh“, som úplne ustálený v mojej integrite. 

Pochopte, zamerať sa viac a viac, hlbšie a hlbšie na naplnenie, zamerať svoje slová, ktoré hovoríte sebe a navonok smerom k naplneniu, to je integrita. Keď začnete praktizovať integritu, budete používať silu slov. Slová, ktoré budete hovoriť, budú mať toľko sily, že iba vďaka nim budete schopní zmeniť svoj život aj život iných smerom k lepšiemu. Ja robím iba to - používam tie správne slová na to, aby som zmenil životy ľudí, aby som transformoval ich životy.

Silu rozprávať, hovoriť slová sebe a iným – túto mocnú silu má každý z vás. Môžete ju používať buď na to, aby ste si vytvárali svoj život, alebo ho ničili. Správne slová vyslovené v správnom čase budú vytvárať váš život. Nesprávne slová vyslovené v nesprávnom čase môžu váš život zničiť. Najmä slová, ktoré hovoríte sami sebe a iným. 

Používať silu slov je vaše prvé právo. Základným právom ľudských bytostí nie je sloboda prejavu, ale sila prejavu. Prvé základné ľudské právo by sme mali zmeniť zo slobody prejavu na silu prejavu. Vy musíte poznať silu prejavu. Mali by ste sa naučiť o sile slov. Poznať silu slov je základná sloboda, základné právo. Keď budete poznať silu slov, vaše základné právo bude to správne právo. 

Ďalšia dôležitá sila, ktorú máte a ktorú môžete používať je SILA MYSLENIA.

Pochopte, sila slov a sila myslenia sú dve odlišné veci. Keď budete praktizovať integritu, budete mať jasnosť a skúsenosť o sile slov. Lenže sila myslenia je hlbšia ako sila slov. Sila slov dokáže vytvoriť alebo zničiť jeden vzťah. Sila myslenia dokáže vytvárať alebo zničiť váš život samotný! 

Sila myslenia je ďalší zdroj sily, ktorý nepoužívate ani správne, ani úplne. Jedna dobrá správa je, že hoci ju používate nesprávne, ale nie úplne, nedostávate sa do väčšieho utrpenia. Aj nesprávnym smerom používate iba minimum sily myslenia. Silu myslenia budete používať správnym smerom vtedy, keď budete praktizovať autentickosť. 

To čo si myslíte o sebe, čo si myslíte o iných, ako sa chcete premietať pred inými a čo si myslíte o tom, čo si myslia iní o vás...

To čo si myslíte o sebe môžete zmeniť za desať dní! Kedykoľvek budete večer zaspávať, zamerajte svoje myšlienky na nové myslenie: „Odteraz budem o sebe rozmýšľať ako o Bohu!“ Rozhodnite sa tak a choďte spať. Vaše myslenie v snoch aj v hlbokom spánku sa zameria týmto smerom. Keď budú vaše sny zamerané na to, čo si chcete o sebe myslieť, váš úspech bude k tomu smerovať.

Prosím pochopte, sny vás dovedú do reality. Musíte poznať túto pravdu. V každej oblasti, či je to veda, matematika, výskum alebo zábava, v každej oblasti vás vaše sny dovedú do reality. Každú noc nasmerujte to, čo si chcete o sebe myslieť, čo si chcete myslieť o iných, čo si myslíte, že si iní myslia o vás, všetko nasmerujte tak ako to chcete, choďte spať v tom istom stave každý večer a upadnete do hlbokého samadhi.

Sila myslenia je taká krásna, výnimočná sila, ktorá dokáže vo vás spôsobiť zázraky.

Ďalšia je SILA CÍTENIA.

Je to ďalšia dôležitá sila. To ako sa cítite ohľadne seba a sveta, to ako chápete seba a svet, to je veľmi dôležitý pocit. Túto silu môžete používať vtedy, keď začnete cítiť zodpovednosť. Môžete mať pocit, že ste veľmi malá bytosť alebo veľmi silný, veľký človek. Váš pocit bude posilnený iba vtedy, keď sa budete cítiť zodpovední. Keď sa budete cítiť zodpovední za všetko, za viac a viac vecí, keď sa budete cítiť zodpovední viac a viac, keď budete používať silu cítenia, posuniete sa na ďalšiu úroveň vášho života. Pozdvihnete sa na ďalšiu úroveň. Keď začnete preberať zodpovednosť, tak veľmi jasne uvidíte, že keď sa zmení váš pocit ohľadne seba a sveta, tak sa zmení celý svet aj jeho reakcia na vás! 

Ďalšia je SILA ŽITIA. 

Život samotný je sila. Každý deň chodíte, rozprávate, sedíte, rozmýšľate, cítite. Toto všetko spolu, život, je sila. Keď sa niekedy rozhodnete žiť v správnej nehnuteľnosti, tak sa stane vašou. Budete ju vlastniť už len tým, že tam budete žiť. Aj žiť na správnom mieste je sila. Život samotný je sila.

Silou života môže byť obohacovanie. Silu života môžete používať vo svojom živote vtedy, keď sa rozhodnete žiť obohacovanie. Keď sa rozhodnete, že váš život je pre iných, tak budete používať to najlepšie zo sily života. Keď sa rozhodnete, že obohacovanie je váš život, zaistíte si tak všetko najlepšie v živote vďaka Životu. Keď sa oceán rozhodne, že vám dá tie najlepšie veci, nedokážete si ani len predstaviť tie dary, ktoré vám prinesie život, pretože vy stále nepoznáte tie najlepšie veci, ktoré život má. Keď sa rozhodnete obohacovať autenticky, keď sa autenticky rozhodnete, že obohacovanie je váš život, život vám prinesie tie najlepšie veci. 

Sila slov bude pre vás prístupná, keď budete praktizovať integritu. Sila myslenia bude pre vás prístupná, keď budete praktizovať autentickosť. Sila cítenia sa vám otvorí, keď budete praktizovať zodpovednosť. Sily života budú pre vás prístupné v momente, keď sa rozhodnete obohacovať iných. 

Dôležitá pravda pri tom všetkom je: nestrácať nádej v seba a v ľudí. Aj keď ľudia zlyhajú stokrát, ďalej s nimi pracujte. Zlyhanie ľudí nie je nič iné ako vaše zlyhanie, frustrácia z vášho zlyhania. Pretože nedokážete zvládnuť frustráciu z vášho zlyhania, nedokážete zvládnuť ani frustráciu zo zlyhania ľudí. 

Veľakrát sa ma ľudia pýtajú: „Prečo by sme mali pracovať s týmito ľuďmi? Nie sú integrovaní, nie sú autentickí. Sú to klamári, podvodníci!“ Ja im odpovedám: „Keď nie ste schopní zvládnuť ich zlyhania, nebudete schopní zvládnuť ani tie vaše. Pretože keď nie ste schopní zvládnuť svoje zlyhania, nie ste schopní zvládnuť ich zlyhania.“ 

Stratiť nádej v ľudí spôsobí, že je stratíte sami v seba, čo je horšie ako samovražda! Stratiť nádej v seba, to je duchovná samovražda. Stratiť nádej v iných, to je spoločenská samovražda. Keď stratíte nádej v iných, zaručujem vám, že ju stratíte aj sami v seba. Aj stratiť nádej v iných je duchovná samovražda, pretože keď sa udeje jedno, stane sa aj to druhé. Keď sa stane to, že stratíte nádej v seba, stane sa aj to, že ju stratíte v iných.

Podstata dnešného satsangu je: Používajte silu slov pomocou integrity. Používajte silu myslenia pomocou autentickosti. Používajte silu cítenia pomocou zodpovednosti. Používajte silu života pomocou obohacovania. Nikdy nestrácajte nádej v seba, ani v iných. Nech vás ovplyvňuje akýkoľvek vzorec, aby ste stratili nádej v seba a iných, urobte s ním ukončenie. Nestrácajte nádej v seba, ani v iných! Keď sa to stane, je to duchovná samovražda.

No comments:

Post a Comment