Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Saturday, June 1, 2013

1. jún 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 1. jún 2013

Počúvajte! Keď privediete integritu do slov, na ktoré myslíte celý deň, stanete sa pánom vašich slov. Vaak siddhi neznamená, že urobíte vaše slová realitou vy sami. Nie. Budete vedieť to, aké slová vám ide povedať v tejto chvíli iný človek, budete vedieť to, aké sú správne slová, ktoré mu môžete povedať, aby ste ho pohli tak, ako to chcete v tejto chvíli vy. Toto všetko spolu je Vaak siddhi.

Zosúlaďte sami seba, priveďte sami seba do integrity. Uvidíte, že celý deň bude sila slov, ktoré hovoríte sami sebe a ktoré chcete povedať iným, všetko bude úplne pod vašou kontrolou. 

Sila slov, ktoré budete hovoriť sami sebe a iným a ich dopad na iných bude pod vašou kontrolou. Tomu hovorím Vaak Siddhi. A poviem vám, že je to možné dosiahnuť iba praktizovaním integrity. Integrita znamená, že by ste si mali vážiť slová, ktoré ste povedali sami sebe a iným ako váš život.

Keď privediete integritu ako súčasť vášho života, keď privediete integritu do vášho myslenia, tak budete mať toľko vnútorného priestoru, toľko sily, jasnosti, že slová, ktoré poviete iným budú pod vašou kontrolou. Slová, ktoré iní povedia vám, budú pod vašou komntrolou. Dopad, ktorý vytvoríte cez vaše slová na iných a na svet, bude pod vašou kontrolou. Dopad slov iných na vás, ktorý vytvoria ich slovami, bude pod vašou kontrolou.

Sila autentickosti vám prinesie a prebudí vo vás nepoznané energie. Prinesie vám a prebudí vo vás nepoznané schopnosti. Autentickosť priamo prinesie silu do vašej prítomnosti. Nikto nebude ani len plánovať, aby vás oklamal! Autentickosť prinesie silu do vašej prítomnosti. Ked budete praktizovať autentickosť, už len svojou prítomnosťou budete obohacovať ľudí. Všetko čo poviete sa jednoducho stane súčasťou vnútorného priestoru iných. Ich vnútorný priestor ani len nebude mať silu povedať ´nie´. Jednoducho vo vašej prítomnosti zabudnú na ´nie´. 

Keď zoberiete zodpovednosť, tak aj nepoznané sily života vás jednoducho budú podporovať a budú vám odpovedať, budú stáť pri vás. 

Integrita, autentickosť a zodpovednosť prinesú silu do vašej samotnej prítomnosti. Keď začnete obohacovať ľudí, nemyslite si, že budú obohacovaní iba s pravdami, ktorými ich obohacujete. Nie! Ak ich budete obohacovať s poznaním, tak budú obohatení aj jedlom, šatami, strechou nad hlavou. Budú mať oveľa viac vecí, než ste im chceli dať. Keď ich budete obohacovať s týmito štyrmi princípmi, tak budú mať veľa vecí, o ktorých ste si nikdy nemysleli, že im ich dáte. 

Poviem vám, že hocičo môže byť v živote posunuté, ale nie učenie sa týchto štyroch princípov! Učiť sa život sa nedá posunúť! Už ho žijete!

Nevzdávajte sa sami seba! Neustále sa zosúlaďujte s najvyššími frekvenciami štyroch princípov. Nie s nízkou integritou, nízkou autentickosťou... Nie! Naťahujte vašu samotnú bio-pamäť smerom k týmto štyrom princípom! Rozpínajte sa, rozpínajte sa, rozpínajte sa! Uvidíte, že zvládnete mystérium života!

Štyri dvere k mystickej skúsenosti

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda rozprával o tom, ako je možné zvládnuť mysticizmus, oblasť mysticizmu pomocou štyroch princípov. Ľudská myseľ nedokáže veriť ničomu, pokým nevidí priamy výsledok, ktorý je za hranicami jej logiky. Swamiji rozprával o tom, ako nám štyri princípy – integrita, autentickosť, zodpovednosť, obohacovanie seba a iných, pomôžu zvládnuť oblasť mysticizmu a mystéria. Swamiji hovorí:

„Kedykoľvek máte pocit bezmocnosti, nejaký konflikt, rozpor, keď ste v úzkych, keď niečomu čelíte, keď máte hnev a cítite nával energie, tak iba za to zoberte zodpovednosť. Tá energia sa jednoducho stane liečivou energiou. Môže sa stať liečivou energiou, pomocou ktorej dokážete riadiť svet! Poviem vám, že ak vtedy, keď niečomu čelíte, zoberiete zodpovednosť za valiacu sa energiu, nespôsobí to zvýšenie vášho tlaku. Zvýši to tlak všetkých okolo a zosúladia sa s vami. Ak sa váš krvný tlak zvýši nespôsobí to, že sa zvýši krvný tlak ostatných. 

Počúvajte! Počúvajte! Keď privediete integritu do slov, na ktoré myslíte celý deň, stanete sa pánom vašich slov. Vaak Siddhi neznamená, že urobíte vaše slová realitou vy sami. Nie! Budete vedieť to, aké slová vám v tejto chvíli ide povedať iný človek, budete vedieť to, aké sú správne slová, ktoré mu môžete povedať, aby ste ho pohli tak, ako to chcete v tejto chvíli vy. Toto všetko spolu je Vaak Siddhi.

Správne slová, ktoré poviete, ktoré pohnú iným človekom, správne slová, ktoré povie on, alebo vedomosť o tom, aké slová ide povedať a aj telepatia – môžete povedať určité slová, keď si na niekoho spomeniete a uvidíte, že tento človek prijme vaše slová a bude na nich reagovať – toto všetko spolu je Vaak Siddhi. Prosím pochopte, že hovorím veľmi zodpovedne, veľmi zodpovedne. Viem, že hovorím na národnom kanále a preto hovorím veľmi zodpovedne. Nepropagujem žiadne povery! 

Zosúlaďte sami seba, priveďte sami seba do integrity. Uvidíte, že celý deň bude sila slov, ktoré hovoríte sami sebe a sila slov, ktoré chcete povedať iným, všetko bude úplne pod vašou kontrolou. Uvidíte ako sa slová, ktoré ste povedali, stanú realitou. 

Sila slov, ktoré budete hovoriť sami sebe a slov, ktoré budete hovoriť iným a dopad vašich slov na iných bude pod vašou kontrolou. Tomu hovorím Vaak Siddhi. A poviem vám, že je to možné dosiahnuť! Je to možné! Je to jednoducho možné dosiahnuť praktizovaním integrity. 

Integrita znamená, že by ste si mali vážiť slová, ktoré ste povedali sami sebe a iným, ako váš život. Vážiť si slová, ktoré ste dali sebe a iným ako život. Keď začnete žiť tieto princípy... Pochopte, že existujú milióny konceptov, milióny slov, toľko vedomostí, tony a tony a tony znalostí, ale pokým sa nestanú skúsenosťou, aký majú zmysel? Vedomosti nemajú žiadny význam, pokým sa nestanú skúsenosťou. 

Pochopte! Keď privediete do vás integritu ako súčasť vášho života, keď privediete integritu do vášho myslenia, tak budete mať toľko vnútorného priestoru, toľko sily, jasnosti, že slová, ktoré poviete iným, budú pod vašou kontrolou. Slová, ktoré iní povedia vám, budú pod vašou kontrolou. Dopad, ktorý vytvoríte cez vaše slová na iných a na svet, bude pod vašou kontrolou. Dopad, ktorý na vás vytvoria slová iných, bude pod vašou kontrolou.

Keď privediete do vášho myslenia autentickosť... Prosím pochopte! Tým, že privediete do vášho myslenia a činností autentickosť, tak to neprinesie výsledok iba v tom, koľko sa budete rozpínať vy! Je to podobné ako vodný kanál. Odstránite iba dve stopy bahna, ktoré pokrýva kanál. Získate takto vodu iba pre dve stopy pôdy? Pozrite, tu je vodný kanál. Sú v ňom dve stopy bahna, ktoré bránia vode v tom, aby cez neho prúdila. Ak odstránite dve stopy bahna, získate vodu iba pre dve stopy pôdy? Nie! Voda zaplaví dvesto akrov pôdy!

Takisto, keď budete praktizovať autentickosť... Napríklad, ráno robíte 24 Surya Namaskar (pozdravov slnku). Rozhodnete sa priniesť do vašej činnosti autentickosť a urobíte ich 54. Nemyslite si, že budete mať úžitok iba z tých 30 Surya Namaskar, ktoré urobíte navyše. Nie! Celé vaše telo bude reagovať na vašu autentickosť! Týmto autentickým rozhodnutím získate stovky z mnohých ďalších výnimočných schopností. Nemyslite si: ´Keď budem robiť 24 Surya Namaskar, tak si vybudujem 16-palcové svaly. Keď ich budem robiť 54, tak si vybudujem 17-palcové svaly.´ Nie! Autentickosť neprináša výsledky na úrovni úmernosti. Prináša výsledky na exponenciálnej úrovni! Toto sa musíte naučiť, pretože neautentickosť nefunguje na základe matematiky. Neautentickosť je blokáda. 

Tu je vodný kanál. Vstup do vodného kanálu je široký dve stopy a šírka dvoch stôp je pokrytá dve stopy vysokým bahnom. Ak odstránite dve stopy široké bahno, tak odstránite možno dve kubické stopy bahna. Tým, že odstránite dve kubické stopy bahna, nepomôže to iba k tomu, že získate dve kubické stopy vody. Nemôžete povedať: ´V poriadku! Odstránim dve kubické stopy bahna. Takže teraz sa dostanem ku dvom kubickým stopám vody.´ Nie! Získate dvesto akrov, pretože neautentickosť funguje ako blokáda. Nefunguje to podľa matematickej logiky, logickej matematiky. Takže, keď sa stanete autentickými, výsledok nebude matematický. Bude exponenciálny! Nebude úmerný. Bude exponenciálny! 

Celá vaša neautentickosť je malá blokáda. Keď urobíte z 24 Surya Namaskar 54, tak nebudete mať iba úžitok z tých 30 Surya Namaskar navyše. Vaše telo vstúpi do iného priestoru. Celý deň budete v tejto autentickosti! V každom kroku, ktorý urobíte, budete v tejto autentickosti! V každej činnosti, ktorú urobíte, pri každom premýšľaní, ktoré sa vo vás udeje, v každom kroku vo vašom živote budete v tejto autentickosti. 

Sila autentickosti prinesie a prebudí vo vás nepoznané energie. Prinesie a prebudí vo vás nepoznané schopnosti. Autentickosť priamo prinesie silu vo vašej prítomnosti. Nikto nebude ani len plánovať, aby vás oklamal! 

Všade chodím s toľkým zlatom, ale ani jediný zlodej nepomyslí na to, že ho ukradne, pretože vie, že by to bola príliš drahá chyba! Ľudia ukradnú aj 2-gramové, 3-gramové retiazky! A nie je to tak, že nechodím sám. Veľakrát chodím sám! Keď idete po ulici s niekoľko gramovou retiazkou, ľudia ju ukradnú! Existujú zlodeji retiazok! Ani jediný zlodej nepomyslí, že bude kradnúť, pretože vie, že by to bola príliš drahá chyba! Takisto, keď budete praktizovať autentickosť, vaša prítomnosť bude taká silná, že nikto nepomyslí na to, aby vás využil. Budú vedieť, že to bude príliš drahá chyba! Bude to príliš drahá chyba!

Autentickosť prinesie silu do vašej prítomnosti. Pochopte! Pochopte túto pravdu! Autentickosť prinesie silu do vašej prítomnosti! Keď budete praktizovať autentickosť, už len svojou prítomnosťou budete obohacovať ľudí. Všetko čo poviete sa jednoducho stane súčasťou vnútorného priestoru iných ľudí. Ich vnútorný priestor ani len nebude mať odvahu povedať: ´Nie´! Jednoducho vo vašej prítomnosti zabudnú na ´Nie´! 

Keď zoberiete zodpovednosť, tak aj nepoznané sily života vás jednoducho budú podporovať a budú vám odpovedať, budú stáť pri vás. Počúvajte! Počúvajte! Keď budete mať priestor, tak kdekoľvek pôjdete, čokoľvek budete robiť, spoločnosť to jednoducho bude vedieť! Kdekoľvek pôjdete, čokoľvek budete robiť, spoločnosť bude jednoducho vedieť, že vás musí počúvať! Musí vás počúvať! Ľudia vás musia počúvať!

Pochopte, že integrita, autentickosť, zodpovednosť, všetky tri prinesú silu do vašej samotnej prítomnosti.

Keď začnete obohacovať ľudí, nemyslite si, že budú obohacovaní iba s pravdami, ktorými ich obohacujete. Nie! Ak ich budete obohacovať s myšlienkou obohacovania, ak ich budete obohacovať s poznaním, tak budú obohatení aj jedlom, šatami, strechou nad hlavou. Budú mať oveľa viac vecí, než ste im chceli dať. Keď ich budete obohacovať s týmito štyrmi princípmi, tak budú mať veľa vecí, ktoré ste nikdy neplánovali, že im ich dáte. Budú mať život, o ktorom ste si nikdy nemysleli, že im ho dáte! 

Poviem vám, že hocičo môže byť v živote posunuté, ale nie učenie sa týchto štyroch princípov! Musíte to urobiť okamžite, pretože je to ako návod na obsluhu. Najprv si prečítate ako riadiť auto, až potom začnete riadiť. Najprv sa naučíte ako riadiť auto, potom ho začnete riadiť. Nemôžete povedať: ´Práve dnes som dostal auto. Naučím sa riadiť... neskôr sa naučím riadiť.´ Nie! Učenie ako riadiť auto nemôže byť posunuté. Učenie o živote sa nedá posunúť! Už ho žijete!

Neustále obohacujte, obohacujte, obohacujte ľudí. Neviete, koľko sa vám vráti späť! Možno si pomyslíte, že obohatíte nejakého človeka so štyrmi princípmi, ale zrazu uvidíte, že keď bol ten človek prebudený do týchto štyroch princípov, tak nielenže bude mať vedomosti, poznanie, ale bude mať zdravie, vzťahy a bude vám taký vďačný, že vás bude obohacovať späť! To čo dáte, to sa vám vráti späť! Keď budete trénovať iných, tak budete trénovaní aj vy. Keď budete obohacovať iných, tak budete obohatení aj vy. Vidím to v mojom živote. Keď som začal trénovať ľudí, stal som sa viac trénovaným. A môj výcvik pokračuje! Som neustále stále viac a viac trénovaný! Je to také krásne! 

Takže, poviem vám, podieľajte sa o vedomosti a uvidíte, že keď budete obohacovať ľudí o vedomosti, budete tak veľmi obohatení! Iba potom, keď začnete žiť, tak pochopíte ako zvládnete rôzne mystériá života, ako budete jednoducho vedieť, ako môžete zvládnuť mystériá života. 

Podstata dnešného satsangu je: Nevzdávajte sa sami seba! Neustále sa zosúlaďujte s najvyššími frekvenciami štyroch princípov. Nie s nízkou úrovňou integrity, s nízkou úrovňou autentickosti... Nie! Naťahujte vašu samotnú bio-pamäť smerom k týmto štyrom princípom! Rozpínajte sa, rozpínajte sa! Uvidíte, že zvládnete mystérium života!“ 

No comments:

Post a Comment