Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, June 2, 2013

2. jún 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 2. jún 2013

Aby ste praktizovali štyri princípy, tak musíte praktizovať štyri princípy! Aby ste praktizovali autentickosť, musíte sa stať autentickými. Aby ste praktizovali integritu, musíte sa stať integrovanými. Aby ste praktizovali zodpovednosť, musíte sa stať zodpovednými. Aby ste praktitizovali obohacovanie, musíte obohacovať.

Všetky vaše ciele nie sú nič iné ako vytváranie reality, ktorú chcete. Môže to byť zdravie, bohatstvo, dobré vzťahy, môže to byť aj osvietenie. Môže to byť čokoľvek. Nie je to nič iné ako vytváranie reality, ktorú chcete. Je to možné vtedy, keď vaše hlbšie a hlbšie úrovne bytia začnú praktizovať štyri princípy!

Váš život tvoríte v každej chvíli, či to chcete alebo nie, či sa vám to páči alebo nie, či to chápete alebo nie. Nič sa nedá urobiť so slovami: „ako najviac môžem“. Tieto slová sú ako zlodej, ktorý má kľúče od pokladu! Táto myšlienka, tento koncept: „najviac ako môžem“ je najprefíkanejšia neuatentickosť!

Neustále rozpínajte vaše telo a myseľ, vaše činnosti a život so štyrmi princípmi. To je dhana, tapah, praktizovanie, meditácia, proces, kriya, osvietenie, všetko! Všetko priaznivé v tomto živote sú iba tieto štyri princípy!

Žiť integritu vo vašom myslení je ajapajapa. Žiť autentickosť vo vašich činnostiach je najúžasnejšia kryia. Žiť zodpovednosť vo vašom bytí je najvyššie samadhi. Obohacovanie vo vašom živote je najúžasnejšia dhana (bohatstvo). Tieto štyri princípy sú všetko. Takže pochopte! Priveďte integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie do každého momentu vášho dýchania, myslenia, cítenia a žitia. Nech sa vaše chápanie zosúladí so štyrmi princípmi – integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním.

Môžete posunúť čokoľvek vo vašom živote, ale nie rozpínanie vašej duchovnej sily. Nie zosúladenie seba samého so štyrmi princípmi.

Najdôležitejšia vec, ktorú musíte urobiť vo vašom živote, je objaviť váš koreňový vzorec a ukončiť ho!

Čokoľvek chcete ako realitu vo vašom živote - silu, peniaze, lásku, požehnané vzťahy, naplnenie, ukončenie, môže to byť čokoľvek, môžete to vybudovať iba so štyrmi princípmi.

Keď budete praktizovať štyri princípy – integritu, autentickosť, zodpovednosť, obohacovanie, tak aj keď urobíte jedno rozhodnutie na základe integrity, autentickosti, zodpovednosti a obohacovania, tak zrazu uvidíte, že život urobí tisíc rozhodnutí smerom k vám, pre vás, pre vaše naplnenie, pre vašu úplnosť.

Keď urobíte ukončenie s vašou mamou, zrazu bude chcieť život urobiť ukončenie s vami.
Keď urobíte ukončenie s vaším bratom, zrazu bude chcieť vesmír urobiť ukončenie s vami. 

Bolesť je neschopnosť, nerozhodnosť žiť štyri princípy. 

Keď nájdete váš koreňový vzorec a ukončíte ho, to je skutočná joga. Skutočná joga je nájdenie vášho koreňového vzorca a jeho ukončenie. To je skutočná joga!



Nadšenie pri vykonávaní štyroch princípov



V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda rozprával o nadšení pri vykonávaní princípov: 

„Aj na to, aby ste praktizovali štyri princípy, musíte praktizovať štyri princípy! Pochopte tieto slová. Aj na to, aby ste praktizovali autentickosť, musíte sa stať autentickými. Aby ste praktizovali integritu, musíte sa stať integrovanými. Aby ste praktizovali zodpovednosť, musíte sa stať zodpovednými. Aby ste praktitizovali obohacovanie, musíte obohacovať.

Autentickosť musí byť praktizovaná autenticky. Neustále privádzajte autentickosť do vašich činností autenticky. To znamená, že hlbšie a hlbšie úrovne vášho bytia by si mali osvojiť tieto štyri princípy. Vtedy je úspech vytvoriť realitu, ktorú chcete, možný. Poviem vám, že všetky vaše ciele nie sú nič iné ako vytváranie reality, ktorú chcete. Môže to byť zdravie, bohatstvo, dobré vzťahy, môže to byť aj osvietenie. Môže to byť čokoľvek. Nie je to nič iné ako vytváranie reality, ktorú chcete. Je to možné vtedy, keď vaše hlbšie a hlbšie úrovne bytia začnú praktizovať štyri princípy!

Keď budete žiť autentickosť, tak bude do toho zasahovať samotná neuatentickosť: ´Budem autentický najviac ako môžem.´ Nie takto! Ale tak, ako si iní myslia, že by ste mali byť autentickí. Nie tak ako si myslíte vy! Slová ´najviac ako môžem´ sú najväčšie klamstvo! Je to ako keď poviete: ´Dám ti milión, ale vezmem si od teba späť 9 999 999 rupií.´ Tak potom aký zmysel má milión rupií? Toto je presne to, čo neustále robíte: ´Praktizujem autentickosť, lebo som sa zaviazal voči tebe, najviac ako môžem.´ Nie! Nie! 

Váš život tvoríte v každej chvíli, či to chcete alebo nie, či sa vám to páči alebo nie, či to chápete alebo nie. Nič sa nedá urobiť so slovami: ´ako najviac môžem´. Tieto slová sú ako zlodej, ktorý má kľúče od pokladu! Ak tento zlodej dostane kľúč od pokladu, stane sa politikom. Ak zlodej dostane kľúč od pokladu, stane sa politikom! Táto myšlienka, tento koncept: ´najviac ako môžem´ je najprefíkanejšia neuatentickosť! 

Poviem vám, že vždy keď hovorím o týchto princípoch, som taký nadšený! Niekedy mám pocit, že som fanatikom týchto štyroch princípov. Aj keď hovorím, že som fanatikom týchto princípov, tak som ok. Som s tým šťastný. Pretože keď ich začnete žiť vrstvu po vrstve, keď integrita a autentickosť preniknú cez vás vrstvu po vrstve, tak život, ktorý zažijete, radosť, ktorú zažijete, sila, ktorú budete ovládať, sila, ktorú bude vyžarovať vaša prítomnosť, budú nepredstaviteľné. Nepredstaviteľné!

Neustále rozpínajte vaše telo a myseľ, vaše činnosti a život so štyrmi princípmi. To je dhana, tapah, praktizovanie, meditácia, proces, kriya, osvietenie, všetko! Všetko priaznivé v tomto živote sú iba tieto štyri princípy!


Žiť integritu vo vašom myslení je ajapajapa. Žiť autentickosť vo vašich činnostiach je najúžasnejšia kryia. Žiť zodpovednosť vo vašom bytí je najvyššie samadhi. Obohacovanie vo vašom živote je najúžasnejšia dhana (bohatstvo). Dhana , tapah, kriya, všetko sú iba tieto štyri princípy! Tieto štyri princípy sú všetko. Takže pochopte! Priveďte integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie do každého momentu vášho dýchania, myslenia, cítenia a žitia. Nech sa vaše chápanie zosúladí so štyrmi princípmi – integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním. 
Môžete posunúť čokoľvek vo vašom živote, ale nie rozpínanie vašej duchovnej sily. Nie zosúladenie seba samého so štyrmi princípmi!

Najdôležitejšia vec, ktorú musíte urobiť vo vašom živote, je objavenie vášho koreňového vzorca a jeho ukončenie! Aký pocit máte ohľadne seba samého - váš súčasný koreňový vzorec, aký pocit máte o svete a o iných, aký pocit majú iní z vás a ako sa premietate iným. Počúvajte! Ako presne sa cítite ohľadom seba - váš súčasný koreňový vzorec a aký pocit máte o iných a o svete a ako premietate sami seba iným, čo iní očakávajú od vás. 

Nehovorím nejaké vzdialené, neskutočné myšlienky. Prosím pochopte! Som úplne pri zemi, dole na zemi. Hovorím, čo potrebujete vo vašom živote, ak ste CIO, ak ste politik, ak robíte rozhodnutia, ak ste hlava tímu, ak ste hlava rodiny. To znamená, že ste zviazaní cieľmi a termínmi. Hovorím k vám, ktorí ste vo vašom živote aktívni, nie na odpočinku. Čokoľvek chcete ako realitu vo vašom živote - silu, peniaze, lásku, požehnané vzťahy, naplnenie, ukončenie, môže to byť čokoľvek, môžete to vybudovať iba so štyrmi princípmi.

A takisto chcem, aby ste vedeli, že veľakrát si myslíte: ´Keď začnem autenticky praktizovať tieto štyri princípy teraz, tak pomaly, pomaly, pomaly po desiatich rokoch možno dosiahnem realitu, ktorú chcem.´ Nie! Začnite praktizovať! Uvidíte, že zázraky sa na vás budú sypať zo všetkých strán. Budete vedieť, že sa zázraky sypú na vás z každej strany. 

Robte ukončenie s inými. Všetky neukončenia, ktoré máte, ukončite s inými. Vaše zdravie bude zázračne v poriadku. Urobte ukončenie sami so sebou. Zrazu začnete priťahovať bohatstvo.

Život je taký živý! Ak prijmete jedno rozhodnutie pre život, život prijme tisíc rozhodnutí pre vás. V našej tradičnej literatúre sa hovorí: ´Keď urobíte jeden krok k Bohu, Boh urobí tisíc krokov smerom k vám.´ Nie je to klamstvo. Je to pravda! Keď urobíte jeden krok smerom k životu, život urobí tisíc krokov smerom k vám.

Ak odstránite z kanála dve kubické stopy bahna z cesty pre vodu, tak nezískate vodu pre dve stopy pôdy alebo dvadsať stôp pôdy. Nie! Voda teraz pôjde na dva akre, možno dvetisíc akrov! Takisto, keď budete praktizovať štyri princípy – integritu, autentickosť, zodpovednosť, obohacovanie, tak aj keď urobíte jedno rozhodnutie na základe integrity, autentickosti, zodpovednosti a obohacovania, tak zrazu uvidíte, že život urobí tisíc rozhodnutí smerom k vám, pre vás, pre vaše naplnenie, pre vašu úplnosť.

Keď urobíte ukončenie s vašou mamou, zrazu bude chcieť život urobiť ukončenie s vami. Keď urobíte ukončenie s vaším bratom, zrazu bude chcieť vesmír urobiť ukončenie s vami. 

Niekedy sa divíte, prečo ľudia, ktorých trápi sucho a hladomor, nechcú mať úžasnú Gangu a bilióny ton jedla. Pretože nedôverujú, že táto Ganga a jedlo dokážu vyriešiť ich problém. Myslia si: ´Nie! Celá krajina trpí hladomorom a suchom. Ako môže priniesť pomoc iba táto trocha vody a jedla?´ Nechápete, že presne toto je problém? Jedlo a voda je tu. Zoberte si ich! 

Nevedomosť! Nevedomosť ľudských bytostí znova a znova a znova ničí možnosť pre skúsenosť. Pochopte, že keď objavíte a ukončíte koreňový vzorec – aký pocit máte sami zo seba, tak celé ľudstvo okolo vás sa k vám bude správať úplne inak. Koreňový vzorec ako sa pozeráte na svet a na iných - pozrite sa na neho a ukončite ho. Uvidíte, že svet okolo vás sa k vám bude správať úplne inak. 

Bolesť je neschopnosť, nerozhodnosť žiť štyri princípy. Nerozhodnosť a neschopnosť žiť štyri princípy je bolesť. Pochopte to! Pochopte to! Keď zistíte, prečo je spôsob akým sa premietate svetu spôsobom, akým sa premietate a ukončíte to, tony a tony vašich očakávaní o svete sa jednoducho zrúti, roztopí. Hora sa roztopí. Prekážky pre to, aby ste zažili sami seba, prekážky aby ste zažili vaše možnosti, sa roztopia. 

Ľudská myseľ je taký silmý mechanizmus. Aj keď cítite lenivosť praktizovať tieto štyri princípy, ak cítite odpor voči týmto štyrom princípom, urobte jednoduchú vec. Neustále hovorte o týchto princípoch iným! Kohokoľvek uvidíte, zastavte ho a začnite hovoriť. Poviem, vám, že toto je najjednoduchší spôsob. Zastavte vašu chyžnú a začnite s ňou rozprávať. Aj tak vám nemôže povedať nie, pretože ju platíte. Zastavte ľudí, ktorý vám nemôžu povedať ´nie´. Začnite s nimi rozprávať o štyroch princípoch. Poviem vám, tieto princípy sú také, že keď začnete o nich hovoriť, hovoriť, hovoriť, vaše srdce sa toho zmocní. Uchopí to! 

Potom ako som urobil štyri princípy ako osnovu pre moje meditačné programy, každý sa chce stať acharya (učiteľ). Pretože tieto štyri princípy sú ako pas. Akýmkoľvek spôsobom prídete s nimi do kontaktu, všetko zhorí. Či ich budete praktizovať, alebo učiť o nich, alebo rozmýšľať, alebo rozjímať, budete spálení, budete očistení. 

Znova a znova a znova chcem od všetkých našich satsangových centier, aby sa zhromažďovali, stretávali, aby ste objavili váš koreňový vzorec. Aj vy, televízni diváci, môžete zavolať na čísla, ktoré sa objavujú na obrazovke. Moji sannyasis a sannyasinis vám pomôžu, podporia vás v tom, aby ste našli váš koreňový vzorec, ktorým trpíte. Pochopte! Či je to závislosť od kávy alebo od čaju, alebo závislosť od cigariet alebo od alkoholu, alebo závislosť od hnevu, od podráždenia, alebo od nervozity, závislosť od chudoby alebo od lenivosti, alebo závislosť od bezmocnosti, za každú závislosť je zodpovedný váš koreňový vzorec. Váš koreňový vzorec je za to zodpovedný. 

Všetky satsangové centrá, do Guru Poornima, to znamená do júla - toto je moja úloha, môj Guru Vaak pre vás všetkých. Musíte nájsť váš koreňový vzorec a ukončiť ho. Ak máte záujem nájsť váš koreňový myšlienkový vzorec, ktorý je príčinou všetkých vašich utrpení a bezmocnosti a neviete ako, zavolajte na telefónne čísla na obrazovke. Moji sannyasis a sannyasinis vám pomôžu nájsť váš koreňový myšlienkový vzorec a pomôžu vám dostať sa z dlhého utrpenia. 

Sarada Devi krásne popísala svoj život. Hovorí: ´Keby som mala povedať o mojom živote jednou vetou, tak je to dlhá modlitba.´ Poviem vám, že má pravdu. Celý jej život bola nádherná dlhá modlitba. Nie modlitba žobrania, ale modlitba pretekajúcej vďačnosti. Bola dieťaťom, pokým neopustila telo. Bola radostným dieťaťom, pokým neopustila telo. 

Žiadam všetkých televíznych divákov a ctiteľov, ktorí pozerajú tento program, aby ste našli váš koreňový vzorec, koreňovú príčinu vášho utrpenia a urobili ukončenie. Toto by mala byť vaša prvá priorita. 

Nájdenie vášho koreňového vzorca a jeho ukončenie je skutočná joga. Nielen naťahovanie vášho tela na túto stranu, na tamtú stranu a preplachovanie vášho nosa a hýbanie vášho žalúdka. Skutočná joga je nájdenie vášho koreňového vzorca a jeho ukončenie. To je skutočná joga!

Nájdite váš koreňový myšlienkový vzorec, koreňovú príčinu vášho utrpenia. Akú myšlienku ste si o sebe vytvorili po prvýkrát vo vašom živote a akú myšlienku ste si vytvorili o svete a o iných a ako ste sa začali premietať pred inými. Všetky tieto tri sú koreňovou príčinou vášho utrpenia. Nájdite všetky tieto tri koreňové vzorce. Ukončite ich. Budete oslobodení! Zažijete oslobodenie! Čokoľvek dovtedy budete robiť, váš život bude iba zlyhanie. Keď urobíte ukončenie, tak čokoľvek budete robiť, váš život bude úspech! Čokoľvek urobíte, váš život bude úspech!“ 

No comments:

Post a Comment