Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, June 24, 2013

24. jún 2013


Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 24. jún 2013

INTEGRITA
Keď budete praktizovať integritu iba preto, aby vás prijali a rešpektovali iní, zo strachu zo šéfa, zo strachu zo spoločnosti, z ľudí okolo vás... Keď budete praktizovať ibnegritu iba preto, aby vás prijali ľudia okolo vás, áno, budete prijatí. Bez pochýb! Budete prijatí. Ale to bude všetko!

Správny dôvod, prečo by som mal praktizovať integritu je, aby som mal úplnosť s časom, Khalom! Počúvajte! Preto, aby ste mali úplnosť s Khalom. Poviem vám, že praktizovanie integrity iba po dobu desať dní pre jediný dôvod – pre ukončenie, pre dosiahnutie úplnosti s Khalabhrairavom, vylieči všetky vaše neukončenia, neúplnosti z minulosti! Pretože Khala je nezávislá energia! Kahla dokáže vyliečiť všetko. Prosím pochopte! Praktizujte integritu preto, aby ste boli úplní s časom. Nie pre malé dôvody, aby ste boli akceptovaní spoločnosťou! 

AUTENTICKOSŤ
Prečo by mala byť praktizovaná autentickosť? Či to viete alebo nie, ste odrazom vesmírnej duše. Individuálna duša je odrazom vesmírnej duše. Jivaatma je odrazom Paramatma. Takže Paramatma sa odráža v Jivaatma. Paramatma odrážajúca sa vo vašom tele je Jivaatma. To znamená, že vesmírna duša, odrážajúca sa vo vašom tele, je individuálan duša. Takže individuálna duša je v podstate zabudovaná s vlastnosťou rozpínať sa, takže takto sa môže stať vesmírnou dušou! Individuálna duša sa snaží dosiahnuť vesmírnu dušu. To je autentickosť.

ZODPOVEDNOSŤ
Vždy, všade, keď si myslíme, že ide o nás, začneme praktizovať zodpovednosť. Nepraktizujte zodpovednosť preto, lebo sa chcete stať mocnými v nejakých oblastiach. Neberte zodpovednosť preto, lebo sa chcete stať mocnými. Berte zodpovednosť preto, lebo vy ste mocní! Počúvajte! Berte zodpovednosť preto, lebo vy ste zdrojom! Potom vám zodpovednosť umožní, aby ste sa stali Jivan Mukta, aby ste žili osvietenie! Nepokúšajte sa brať zodpovednosť preto, aby ste sa stali mocnými. Berte zodpovednosť preto, lebo vy ste mocní! Lebo vy ste zdrojom! Vy ste zodpovední! Pretože ste zodpovední, pretože ste zdroj, rozhodnite sa, že sa stanete zodpovednými!

OBOHACOVANIE
Počúvajte! Počúvajte! Teraz uvediem správny a úplný dôvod pre obohacovanie. Pretože je každý súčasťou vás, obohacovanie každej bytosti nie je nič iné ako obohacovanie určitej časti vo vás. Obohacujte iných! Počúvajte! Čokoľvek vidíte, je vašim predĺžením! Čokoľvek zažívate, je predĺžením vás! Každý, koho zažívate vo vašom živote, je vašim predĺžením.

Integrita, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie. Všetky štyri princípy by sa mali žiť pre správny dôvod, pre správny účel, pre úplný dôvod a úplný účel.

Integrita by sa mala praktizovať pre dosiahnutie úplnosti s časom.
Autentickosť by sa mala praktizovať preto, aby sme zažili náš zdroj, vesmírnu dušu, Paraatma.
Zodpovednosť by sa mala praktizovať preto, lebo my sme mocní. Nie preto, aby sme sa stali mocnými!
Obohacovanie by sa malo praktizovať preto, lebo každý je súčasťou nás.

Viac záleží na priestore, kontexte a dôvode ako na činnostiach, ktoré robíte!

Buďte integrovaní, aby ste boli úplní s Mahakalom, Pánom času.
Praktizujte autentickosť, aby ste zažili váš pôvodný stav – vesmírnu dušu.
Praktizujte zodpovednosť preto, lebo ste mocní. Nie preto, aby ste sa stali mocnými!
Praktizujte obohacovanie, pretože každý je vašou súčasťou!

No comments:

Post a Comment