Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Thursday, June 20, 2013

20. jún 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 20. jún 2013

Neukončenia, ktoré máte, je karma. 

Neukončenia, ktoré máte vo vašom systéme, sú dosť silné nielen na to, aby vytvorili neporiadok vo vašom tele. Dokážu vytvoriť trvalý neporiadok vo vašej mysli.

Karma nie je iba následkom skorších neukončení. Karma môže byť zdrojom pre nové neukončenia. 

Život je sloveso, nie podstatné meno. Život je dianie. Buď sa budete pohybovať smerom k viac ukončeniam, alebo budete pokračovať vo vytváraní viac neukončení.

Ukončovanie neukončení by malo byť prvou prioritou vo vašom živote. Mala by to byť prvá vec vo vašom živote. 

Niekedy je také smutné, že nerobíme prvé veci prvými. Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je vyčistiť váš vnútorný priestor. Priestor deformácie, úpadku je najhoršia vec, ktorá sa môže stať vo vašom živote. Z narušeného priestoru sa nedá nič urobiť! 

Najprv urobte ukončenie. Neponáhľajte sa s vašimi rozhodnutiami. Pred ukončením bude každé vaše rozhodnutie urobené z vášho vzorca. Nebude vaše!

Niekedy sa ľudia pýtajú: ´Ako budem vedieť, že moje pochopenie, myseľ alebo čokoľvek čo používam na to, aby som plánoval môj život, je v úplnosti alebo nie?´ Áno. Uvidíte to veľmi jasne. Ak sa vo vašom živote budú znova a znova opakovať chvíle bezmocnosti, budete v neúplnosti. Ak vo vašom živote nebudú počas dňa chvíle bezmocnosti, budete úplní. To je všetko! 

Poznanie o ukončení je pre každú ľudskú bytosť základnou potrebou na prežitie. Keď budete zatlačení do kúta, urobte ukončenie. Keď budete konfrontovaní, urobte ukončenie. Keď budete mať konflikt, urobte ukončenie. Keď budete mať pocit bezmocnosti, urobte ukončenie. V každej situácii najprv urobte ukončenie.

Všetko začnite po ukončení. Predtým ako čokoľvek začnete, urobte ukončenie. Ukončenie je život. Keď urobíte ukončenie, budete v správnom priestore na to, aby ste robili puju, meditáciu, tapas, dhaana. Všetko, všetko bude možné, keď budete robiť ukončenia. 

Pochopte! Nepoznáte silu ukončenia. Sila ukončenia nie je nič iné ako sila Boha! Čokoľvek sila Boha dokáže urobiť, to všetko môže byť dosiahnuté iba ukončením.

Ukončenie, ukončenie, ukončenie... Iba vtedy, keď budete robiť ukončenie, budete schopní praktizovať štyri princípy integrity, autentickosti, zodpovednoti a obohacovania. Iba vtedy, keď budete úplní, budete schopní vidieť výsledok týchto štyroch princípov vo vašom živote. Iba vtedy, keď budete úplní, budete naplnení, budete zažívať silu týchto štyroch princípov. Iba vtedy, keď budete úplní, budete mať vo vašom živote všetko priaznivé.


Ukončenie – prvá priorita v živote

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda pokračoval v rozprávaní o karme a ukončeniach:

„Počúvajte! Ako som včera definoval, neukončenia, ktoré neustále vo vás máte, je karma. Neukončenia, ktoré neustále máte, je karma. Počúvajte! Každé ochorenie... Poviem vám, ak budete neustále ukončovať, ukončovať, ukončovať, tak veľa psychosomatických ochorení ani len nezačne vo vašom systéme. Úplne sa im vyhnete. Napríklad ako je cukrovka, vysoký krvný tlak. Veľa týchto psychosomatických porúch ani len nezačne. Neukončenia, ktoré máte vo vašom systéme, sú dosť silné nielen na to, aby vytvorili poruchy vo vašom tele. Dokážu vytvoriť trvalé poruchy vo vašej mysli. 

Pochopte! Karma nie je iba následkom skorších neukončení. Karma môže byť príčinou pre viac a viac neukončení. Počúvajte! Karma nemôže byť iba následkom niektorých skorších neukončení. Karma môže byť zdrojom nových neukončení. Akonáhle začne ukončovanie, buď sa budete posúvať smerom k ukončeniu, alebo smerom k viac a viac neukončeniam. Nemôžete jednoducho ostať ticho. Ako som povedal, život je sloveso, nie podstatné meno. Život je dianie. Buď sa budete pohybovať smerom k viac ukončeniam, alebo budete pokračovať vo vytváraní viac neukončení.

Je smutné, že ľudské bytosti nechápu, čo môže vo vás spôsobiť karma. Nedovoľte, aby ostal ani malý dlh, trocha nepriateľstva, oheň, neukončenia! Ak ostane aj trocha ohňa, môže zosilnieť a pohltiť vás. Ak ostane malý dlh, môže zosilnieť a prehltnúť všetko vaše bohatsvo. Ak ostane trochu nepriateľstva, môže zosilnieť a zničiť váš život. Aj trocha neukončení môže narásť a úplne vás mentálne zničiť. 

Pochopte! Neukončenia zanechané v akejkoľvek podobe, vedú k viac a viac neukončeniam a ťažkostiam. Žiadam všetkých žiakov, ctiteľov, aby ukončili neukončenia. To by malo byť prvou prioritou v živote. Ukončovanie neukončení by malo byť prvou prioritou vo vašom živote! Mala by to byť prvá vec vo vašom živote! Niekedy je také smutné, že nerobíme prvé veci ako prvé. Myslíme si, že nájdeme našu prácu, že nájdeme nášho manžela, našu manželku, že nájdeme náš dom a potom začneme ukončovanie. Nie! Myslíme si, že potom začneme ukončovať naše neukončenia. Nie! Keď budete v neúplnosti, pritiahnete ženu, ktorá bude neúplná. Keď budete neúplní, pritiahnete dom, ktorý nebude úplný. Keď budete neúplní, pritiahnete prácu, v ktorej neostanete. Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je vyčistiť váš vnútorný priestor. Priestor deformácie, úpadku je najhoršia vec, ktorá sa môže stať vo vašom živote. Z narušeného priestoru sa nedá urobiť nič! Či chcete začať stavať váš nový dom, či chcete začať vašu novú kariériu, či chcete začať novú prácu, či chcete začať nový život, či chcete začať nový obchod, novú kariéru, čokoľvek nové chcete začať, poviem vám, najprv urobte ukončenie! Neponáhľajte sa s vašimi rozhodnutiami! 

Včera som dostal správu od jedného z mojich nedávno iniciovaných Brahma Naishtika Brahmacharis, ktorý sa chce vrátiť k starému životu. Je to presne to, čo som povedal: ´Povedz, aby najprv urobil ukončenie, predtým ako urobí akékoľvek rozhodnutie.´ Pred ukončením bude každé vaše rozhodnutie, ktoré urobíte, na základe vášho vzorca. Nebude vaše! Urobíte ho na základe vášho vzorca, nie podľa seba!

Pochopte, že všetko, všetko na základe čoho plánujete váš život, by malo byť ukončené. Keď používate pre váš život poznanie, urobte ukončenie s poznaním. Vaše poznanie, chápanie, by malo byť úplné. Ak používate vašu myseľ, mali by ste s ňou byť úplní. Ak používate vaše slová, mali by byť v úplnosti. Čokoľvek používate, všetko čo používate na to, aby ste si plánovali váš život, by malo byť v úplnosti, ukončené. Keď nebudete v priestore úplnosti, tak aj pri počúvaní týchto právd budete spať! 

Niekedy sa ľudia pýtajú: ´Ako budem vedieť, že moje pochopenie, myseľ alebo čokoľvek čo používam na to, aby som plánoval môj život, je v úplnosti alebo nie?´ Áno. Uvidíte to veľmi jasne. Ak sa vo vašom živote budú znova a znova opakovať chvíle bezmocnosti, budete v neúplnosti. Ak vo vašom živote nebudú počas dňa chvíle bezmocnosti, budete úplní. To je všetko! 

Iba jeden človek, ktorý žije v úplnosti, môže byť inšpiráciou pre milióny ľudí! Pre kohokoľvek, kto ho uvidí. Iní budú aspoň vedieť, že existuje taká možnosť. Jeden človek, ktorý začal plávať vo vode, bol dôvodom pre milióny lodí, ktoré sa teraz plavia v oceáne. Keď jeden človek ukázal, že plávať je možné, všetky ostatné ľudské bytosti dostali odvahu. Keď dostali odvahu, že môžu plávať, rozvinula sa oblasť plavenia. To znamená, že teraz sa plavia milióny lodí! Stalo sa tak, pretože sa jeden človek rozhodol vznášať na vode.

Poviem vám, že dnes je všetko duchovné poznanie dostupné iba preto, lebo sa jeden človek rozhodol definovať silu koreňových vzorcov nad ľudskou mysľou. Pretože sa jeden človek rozhodol žiť v úplnosti, dnes existuje celá veda o úplnosti, veda o osvietení.

Neustále ukončujte, ukončujte, ukončujte! Nenechajte žiadneho človeka, s ktorým máte neukončenie! Komunikujte s každým a urobte ukončenie. Pretože aj malé neukončenie môže prekrútiť a zvrhnúť spôsob, akým rozmýšľate sami o sebe a o iných. Spôsob, akým rozmýšľate sami o sebe a o svete. Takže prvá vec, ktorú musíte urobiť, je ukončenie vo vašom živote predtým, ako čokoľvek začnete! Predtým ako čokoľvek začnete, potrebujete urobiť ukončenie. Predtým ako začnete novú kariéru, urobte ukončenie so všetkým. Predtým ako začnete stavať dom, urobte ukončenie so všetkým. Predtým ako sa začnete učiť, urobte ukončenie so všetkým. Predtým ako začnete nový životný štýl, urobte ukončenie so všetkým. Predtým ako začnete duchovné praktizovanie, urobte ukončenie so všetkým. Predtým ako začnete náboženské rituály, urobte ukončenie so všetkým. Predtým ako čokoľvek začnete, urobte ukončenie so všetkým! 

Poznanie o ukončení je pre každú ľudskú bytosť základnou potrebou na prežitie. Keď budete zatlačení do kúta, urobte ukončenie. Keď budete konfrontovaní, urobte ukončenie. Keď budete mať konflikt, urobte ukončenie. Keď budete mať pocit bezmocnosti, urobte ukončenie. V každej situácii najprv urobte ukončenie. Ukončenie je Ganeša puja. V hinduistickej tradícii nie je to, čo voláme ako Ganeša puja, nič iné ako ukončenie! Všetko začnite po ukončení! Predtým ako čokoľvek začnete, urobte ukončenie!

To je dôvod, prečo aj pred začiatkom sannyas hovorím ľuďom, aby si zobrali trocha času na ukončenie. Počas ukončovania neprijímajte žiadne rozhodnutia, či sa vzdať sannyas alebo ostať v sannyas! Najprv urobte ukončenie, potom sa rozhodnite!

Ukončenie je život. Keď urobíte ukončenie, budete v správnom priestore na to, aby ste robili puju, meditáciu, tapas, dhaana. Všetko, všetko bude možné, keď budete robiť ukončenia. Pochopte! Nepoznáte silu ukončenia. Sila ukončenia nie je nič iné ako sila Boha! Čokoľvek dokáže sila Boha urobiť, to všetko môže byť dosiahnuté iba ukončením.

Predtým ako začnete váš život... Všetky deti z gurukul počúvajte! Aspoň jeden rok strávte váš život s cieľom a zameraním na ukončenie. Pretože vy budete mať teraz menej neukončení. Strávte ďalší rok ukončovaním zároveň so vzdelávaním. Každý deň strávte trocha času ukončovaním s ľuďmi. Kohokoľvek stretnete vo vašom živote, s kýmkoľvek máte neukončenia, ukončujte, ukončujte, ukončujte!

Ukončenie odstraňuje všetky chvíle bezmocnosti v živote. Každý moment bezmocnosti vo vašom živote je odstránený ukončením. Keď budete v úplnosti, ani Pán smrti vás nemôže zabiť! Počúvajte! Šiva je tu, aby vás chránil! Keď budete v úplnosti, všetko vás bude podporovať v živote. Všetko vás bude podporovať! Všetko v prírode vás bude podporovať! Pán života vás bude podporovať! Všetko naplní váš vnútorný priestor! 

Podstata dnešného satsangu:

Ukončenie, ukončenie, ukončenie! Iba vtedy, keď budete robiť ukončenie, budete schopní praktizovať štyri princípy integrity, autentickosti, zodpovednoti a obohacovania. Iba vtedy, keď budete úplní, budete schopní vidieť výsledok týchto štyroch princípov vo vašom živote. Iba vtedy, keď budete úplní, budete naplnení, budete zažívať silu týchto štyroch princípov. Iba vtedy, keď budete úplní, budete mať vo vašom živote všetko priaznivé.“

No comments:

Post a Comment