Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Saturday, June 22, 2013

22. jún 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 22. jún 2013

S úplnosťou zažijete priestor, v ktorom bude pre vás všetko pozitívne. Aj keď to bude vyzerať trochu negatívne, bude to tak iba vyzerať. 

Iba s úplnosťou budete cítiť silu súcitu, budete cítiť zodpovednosť.

Môžete zobrať zodpovednosť z rôznych dôvodov. Ale iba zodpovednosť, ktorú zoberiete po ukončení, po dosiahnutí úplnosti, z vás urobí Jivan Mukta!

Počúvajte! Ak zoberiete zodpovednosť iba preto, aby ste sa stali úspešným vodcom vo vašej spoločnosti, stanete sa dobrým vodcom. Bez pochýb! Ak zoberiete zodpovednosť iba preto, aby ste mali úspešný biznis, budete mať dobrý biznis. Bez pochýb! Ale všetky tieto zodpovednosti nie sú úplné zodpovednosti! 

Počúvajte! Ja nie som korporátny (firemný) guru, aby som vás učil zodpovednosti z dôvodu vášho úspechu v biznise! 

Učím vás zodpovednosti, aby ste sa stali Jivan Mukta! Áno! Keď sa naučíte tejto zodpovednosti, prirodzene môžete dobre fungovať vo vašom úrade, vo vašom biznise, vo vašej rodine. Stanete sa zodpovednými, niet pochýb! Nie som proti tomu. Nie som proti tomu, aby sa vám darilo v úrade. Nie som proti tomu, aby sa vám darilo v biznise. Nie som proti tomu, aby ste zobrali zodpovednosť za vašu rodinu. Ale toto všetko by mal byť vedľajší účinok. Hlavným výsledkom vašej zodpovednosti by malo byť, aby ste sa stali Jivan Mukta – žijúcim osvietenie!

Poviem vám, prečo musíte zobrať zodpovednosť, prečo by ste mali zobrať zodpovednosť. Ste zdrojom všetkého, čo sa deje vo vás a okolo vás! Preto musíte zobrať zodpovednosť za všetko, čo sa ešte stane vo vás a okolo vás! Musíte zobrať zodpovednosť, pretože vy ste zodpovední! Nie pre iný dôvod! Či tomu veríte alebo nie, vy ste zdrojom! Ak zoberiete zodpovednosť s touto jasnosťou, z tohto kontextu, tak každá činnosť, všetko, sa stane vašim duchovným praktizovaním, ktoré vás dovedie ku Jivan Mukti, k životu v osvietení! 

Ak máte pochopenie: ´Ja som zdroj všetkého, takže som za všetko zodpovedný.´, tak každá činnosť, ktorú urobíte s týmto pochopením, každá činnosť sa stane pre vás duchovnou praktikou, aby ste sa stali Jivan Mukta!

Ak budete fungovať s pochopením: ´Ja som zdroj, takže som zodpovedný.´, všetko, všetko, všetko to, čo budete robiť, sa stane duchovným praktizovaním. 

Keď zoberiete zodpovednosť bez toho, aby ste mali správne pochopenie alebo nemáte pochopenie, nestane sa ozajstnou zodpovednosťou. Bude to mimo kontextu.

Pochopte, že iba vtedy, keď urobíte ukončenie, budete poznať správny dôvod, prečo máte zobrať zodpovednosť. Budete vedieť: ´Prečo by som mal zobrať zodpovednosť. Prečo som zodpovedný.´ Iba potom bude to, že ste zobrali zodpovednosť, naozaj, naozaj, naozaj pre vás užitočné. 

Neučte sa zodpovednosti od korporátnych gurus! Učte sa zodpovednosti od pôvodného zdroja védskej tradície, pôvodného zdroja védskeho poznania. Je to védska tradícia, ktorá vám dá správny dôvod a všetky dôvody na to, aby ste boli zodpovední.


Buďte vodcom zo správneho dôvodu

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda rozprával o tom, ako nám ukončenie umožní zobrať skutočnú zodpovednosť:

„Počúvajte! Vstúpte do priestoru počúvania. S úplnosťou zažijete priestor, v ktorom bude pre vás všetko pozitívne. Aj keď to bude vyzerať trochu negatívne, bude to tak iba vyzerať. 

Včera vošlo do ašrámu niekoľko výtržníkov a pokúšali sa urobiť hluk, pokúšali sa nám zatarasiť cestu do chrámu. Dnes ráno záznamy vlády odhalili, že aj pôda, ktorú vyhlasujú za svoju, nie je ich! Ani im nepatrí! Poviem vám, že je to iba sila úplnosti! Iba s úplnosťou budete cítiť silu súcitu, budete cítiť zodpovednosť.

Ešte jedna vec. Môžete zobrať zodpovednosť vo vašom živote aj z chamtivosti. Pochopte! Môžete zobrať zodpovednosť iba preto, aby ste mali tú najlepšiu rodinu. Môžete zobrať zodpovednosť vo vašej práci iba preto, aby ste boli vodcom. Môžete zobrať zodpovednosť za váš tím iba preto, aby ste boli úspešným vodcom tímu. Môžete zobrať zodpovednosť z rôznych dôvodov. Ale iba zodpovednosť, ktorú zoberiete po ukončení, po dosiahnutí úplnosti, z vás urobí Jivan Mukta!

Pochopte! Ak zoberiete zodpovednosť za rodinu iba z chamtivosti, aby ste mali dobrú rodinu, budete mať dobrú rodinu. Bez pochýb! Ak zoberiete zodpovednosť iba preto, aby ste sa stali úspešným vodcom vo vašej spoločnosti, stanete sa dobrým vodcom. Bez pochýb! Ak zoberiete zodpovednosť iba preto, aby ste mali úspešný biznis, budete mať dobrý biznis. Bez pochýb! Ale všetky tieto zodpovednosti nie sú úplné zodpovednosti! 

Počúvajte! Ja nie som korporátny (podnikový, firemný) guru, ktorý vás učí zodpovednosti z dôvodu vášho úspechu v biznise! Nie! Ja nie som ´dohodený´ guru, ktorý vás učí zodpovednosti, aby ste mali úspech v biznise. Pochopte, že ani správne rozhodnutie by nemalo byť prijaté z nesprávneho dôvodu. Ani správne rozhodnutie by nemalo byť prijaté na základe nesprávneho dôvodu!

Poviem vám príbeh. Traja blázni chceli, aby ich prepustili zo psychiatrickej liečebne. Išli za lekárom a poprosili ho: ´Prosíme, prepustite nás! Chceme sa vrátiť domov.´ Lekár odpovedal: ´Príďte zajtra ráno. Dám vám všetkým test. A po tomto teste, podľa toho ako ho urobíte, sa rozhodnem, či sa môžete vrátiť alebo nie.´ Takže lekár všetkých objednal na test. Nasledujúci deň prišli všetci traja. Lekár ich zobral k bazénu, ktorý bol prázdny, bez vody. Požiadal prvého blázna: ´Skoč a plávaj!´ Skočil a zlomil si ruku. Zavolal druhého muža a povedal: ´Skoč a plávaj!´ Druhý muž skočil a zlomil si nohu. Zavolal tretieho muža a povedal: ´Skoč a plávaj!´ Muž odpovedal: ´Nie, neskočím!´ Lekár bol veľmi šťastný: ´Áno! Tento muž môže byť teraz prepustený!´ Povedal mu: ´Môžeš sa vrátiť domov. Už viac nie si blázon. Si vyliečený. Choď do kancelárie, vypíš papiere a môžeš odísť.´ Muž išiel, vypísal papiere, zaplatil účty, podpísal sa. Vypísal všetky papiere, aby mohol odísť zo psychiatrickej liečebne. Lekár sa opatrne opýtal: ´Môžem vedieť, prečo si neskočil?´ Muž odpovedal: ´Neviete, že neviem plávať?´

Neskočiť do bazéna môže byť správne rozhodnutie, ale prijaté z nesprávneho dôvodu. Správne rozhodnutie prijaté z nesprávneho dôvodu... Aj keď je to správne rozhodnutie, ale je prijaté z nesprávneho dôvodu, vedie k nebezpečenstvu. Pretože neskôr, keď si budete myslieť, že viete plávať, môžete skočiť do prázdneho bazéna. Takže tento muž, ak neskočil do toho bazéna preto, lebo nevie plávať, tak potom ako sa naučí plávať, môže znova skočiť do prázdneho bazéna! A vtedy, keď bude správne rozhodnutie prijaté z nesprávneho dôvodu, budete v nebezpečenstve. Ani vtedy, keď bude zodpovednosť prijatá z nesprávneho dôvodu, sa nestanete zodpovednými!

Pochopte! V minulosti mávali autokratickí králi Rajagurus, takže všetky nápady, predstavy ako vykorisťovať obyčajného človeka nehovorili sami. Hovorili ich prostredníctvom Rajagurus. Takisto v súčasnosti existuje veľa korporátnych gurus. Korporátni výkonní riaditelia (CEO) sami nedokážu naučiť mnoho vecí a keďže chcú výkonných pracovníkov, zamestancov, úradníkov, členov tímu, používajú na to korporátnych gurus. Samotný kráľ sa nikdy nesprával zodpovedne. Takže aj keby učil zodpovednosti, nikto by ho nepočúval. Preto mal jedného človeka, ktorý bol predstavovaný ako veľmi zodpovedný človek, aby mohol učiť zodpovednosti. Bol označovaný ako veľmi zodpovedný človek a učil zodpovednosti. Rovnako ako autokratickí králi používali Rajagurus pre svoje sebecké ciele, v súčasnosti korporátni králi, výkonní riaditelia (CEO) používajú korporátnych gurus pre svoje ciele. Poviem vám! Nechoďte ku korporátnym gurus, ktorí nemajú žiadnu sampradaya (tradíciu), paaramparya, parampara (postupnosť učiteľov a žiakov). 

Učenie o zodpovednosti týchto korporátnych gurus a gurujis, vytvárajúcich kulty a moje učenie zodpovednosti vychádzajú z úplne odlišných kontextov, súvislostí. Prosím pochopte! Povedia vám, aby ste neskákali do bazéna, pretože neviete plávať. Nepovedia vám: neskáčte, lebo tam nie je voda. Treba vám povedať, aby ste tam neskákali, pretože tam nie je voda a neviete plávať. Mali by byť udané obidva dôvody. Ak aj jeden z dôvodov bude vynechaný, budete trvať na vašom rozhodnutí, kým nebudú eliminované obidva dôvody.

Ja nie som korporátny guru, ´dohodený´ guru, aby som vás učil zodpovednosti z dôvodu, aby ste boli výkonnými v podniku, v korporátnej spoločnosti. Nie! Učím vás zodpovednosti, aby ste sa stali Jivan Mukta! Áno! Keď sa naučíte tejto zodpovednosti, tak môžete prirodzene dobre fungovať vo vašom úrade, vo vašom biznise, vo vašej rodine. Stanete sa zodpovednými, niet pochýb! Nie som proti tomu. Nie som proti tomu, aby sa vám darilo v úrade. Nie som proti tomu, aby sa vám darilo v biznise. Nie som proti tomu, aby ste zobrali zodpovednosť za vašu rodinu. Ale toto všetko by mal byť vedľajší účinok. Hlavným výsledkom vašej zodpovednosti by malo byť, aby ste sa stali Jivan Mukta, tým, ktorý žije osvietenie!

Preto, keď sa opýtate týchto ´dohodených´ gurus, prečo by ste mali zobrať zodpovednosť, nemajú inú odpoveď ako: ´Iba potom môžete byť výkonný, môžete byť majstrom, môžete byť vodcom´. Nie! Keď zoberiete zodpovednosť preto, lebo musíte byť majstrom alebo vodcom alebo výkonným, budete cítiť, že zodpovednosť je záťaž, ktorá je na vás! Poviem vám, prečo musíte zobrať zodpovednosť, prečo by ste mali zobrať zodpovednosť. Ste zdrojom všetkého, čo sa deje vo vás a okolo vás! Preto musíte zobrať zodpovednosť za všetko, čo sa ešte stane vo vás a okolo vás! Musíte zobrať zodpovednosť, pretože vy ste zodpovední! Nie pre iný dôvod! Či tomu veríte alebo nie, vy ste zdrojom! Ak zoberiete zodpovednosť s touto jasnosťou, v tejto súvislosti, tak každá činnosť, aj keď zoberiete vášho syna do nemocnice, dcéru do školy, keď sa budete venovať vašim hovorom, zúčastňovať sa obchodných stretnutí, všetko sa stane vašim duchovným praktizovaním, ktoré vás dovedie k Jivan Mukti, k životu v osvietení! 

Ak ste lekár, vedzte, že ste zodpovedný za celý svet. Takže ste zodpovedný aj za svojich pacientov. Keď začnete konať s týmto kontextom, s touto súvislosťou, aj venovanie sa vašim pacientom sa stane duchovnou praktikou, ktorá vás vedie k osvieteniu. Pretože v akejkoľvek súvislosti robíte akúkoľvek činnosť, táto súvislosť, tento kontext sa stane vašou bio-pamäťou a realitou. Aj vtedy, keď budete robiť činnosti ako skákanie, kotúľanie sa, smiech s rozhodnutím, s kontextom, s pochopením, so sankalpou byť blažení, tak zažijete blaženosť! Aj vtedy, keď budete plakať, tak s rozhodnutím, s pochopením, že: ´Mal by som byť blažený!´, sa stanete blaženými! Vaše pochopenie rozhoduje o účinku hocijakej činnnosti na vás. Takže, ak máte pochopenie: ´Som zdrojom všetkého, preto som za všetko zodpovedný.´, tak každá činnosť, ktorú budete robiť s týmto pochopením, každá činnosť sa stane pre vás duchovnou praktikou, aby ste sa stali Jivan Mukta! 

Krišna krásne hovorí: ´Aj ženy, Shudras (najnižšia spoločenská vrstva), môžu dosiahnuť osvietenie!´ Myslím si, že v súčasnosti sú skupiny ľudí, o ktorých si spoločnosť myslí, že by bolo pre nich veľmi zložité dosiahnuť osvietenie. Teraz vám chcem všetkých povedať, že aj právnici a politici môžu dosiahnuť osvietenie!

Žite tento princíp zodpovednosti. Žite tento princíp zodpovednosti. Keď budete žiť tento princíp zodpvednosti, ak ste MLA (člen zákonodarného zboru), tak ste zodpovední aj za ľudí, ktorí vás nevolili! Aj pre nich ste MLA! Ak ste minister, tak ste ministrom aj pre ľudí, ktorí vás nevolili! Ak ste hlavným ministrom, tak ste ním aj pre ľudí, ktorí vás nevolili! 

Počúvajte! Všetci by ste mali pochopiť skúsenosť: ´Ja som zdroj´. Ak budete fungovať s touto pravdou: ´Ja som zdroj, preto som zodpovedný´, ak budete fungovať s týmto pochopením: ´Ja som zdroj, preto som zodpovedný´, tak všetko, všetko, všetko to, čo budete robiť, sa stane duchovným praktizovaním! Keď zoberiete zodpovednosť bez toho, aby ste mali správne pochopenie alebo s polovičným pochopením, nestane sa ozajstnou zodpovednosťou. Bude to mimo kontextu, mimo súvislostí.

Počúvajte! Pochopte, že iba vtedy, keď urobíte ukončenie, budete poznať správny dôvod, prečo máte zobrať zodpovednosť. Budete vedieť: ´Prečo by som mal zobrať zodpovednosť. Prečo som zodpovedný.´ Iba potom bude to, že ste zobrali zodpovednosť, naozaj, naozaj, naozaj pre vás užitočné. Takže pochopte, že zodpovednosť, zodpovednosť, zodpovednosť sa môže vo vás udiať iba po ukončení, po dosiahnutí úplnosti. Obohacovanie! Akékoľvek obohacovanie, ktoré robíte, či pre seba alebo pre iných, bude úspešné iba vtedy, keď urobíte ukončenie. Pred ukončením nebude mať obohacovanie vás a iných silu. Takže ukončujte, ukončujte, ukončujte. Ukončenie je prvou a hlavnou požiadavkou. Začnite od dnes. Rozhodnite sa, že do Guru Poornima budete venovať váš čas a energiu iba na ukončovanie a obohacovanie. Ukončujte, ukončujte, ukončujte! Neustále robte ukončenia a iba vaše neustále ukončovanie vás naučí zobrať zodpovednosť a obohacovať. Iba to vás môže naučiť zodpovednosti a obohacovaniu. 

Pochopte, že ak nie ste schopní žiť integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie, tak vám poviem, aby ste začali vaše praktizovanie, vaše duchovné praktizovanie ukončovaním a počúvaním. Začnite vaše duchovné praktizovanie ukončovaním a počúvaním. Keď urobíte ukončenie, tak zažijete výnimočný priestor, ktorý sa otvorí vo vašom vnútri. Všetky vaše pocity dusenia sa zmiznú. Budete sa cítiť tak, akokeby ste boli v otvorenom priestore, v nekonečnom priestore! Teraz, aj keď budete v otvorenom priestore, budete sa cítiť ako vo vnútri cely veľkej 3 stopy krát 4 stopy. Aj keď sa budete z vrcholu strechy pozerať na oblohu, budete mať pocit, že ste v cele veľkej 3 stopy krát 4 stopy alebo sa budete obávať toho, že keď sa vrátite z vrcholu strechy, znova sa vrátite do tej cely. Cela 3 stopy krát 4 stopy, vami vytvorená doživotná väzenská cela, vás nikdy neopustí! Budete si ju nosiť všade, kam pôjdete! Udusíte ňou sami seba. Tak ako je lev v klietke vždy podráždený a hladný, čakajúci na to, aby napadol niekoho, kto pred neho príde, aj vy ste podráždený lev v klietke, čakajúci na to, kto pred neho príde. Takže sa neustále správate ako zatúlaný pes, ako pouličný pes, ktorý sa zbláznil! ´Vŕŕŕŕŕ! Vŕŕŕŕŕ! Vŕŕŕŕŕ!´ Neustále okolo neho cítiť zápach a zvuky. Každého, kto prejde okolo, obohacujete s týmto vrčaním: ´Vŕŕŕŕŕ! Vŕŕŕŕŕ! Vŕŕŕŕŕ!´ 

Poviem vám, že keď urobíte ukončenie, zrazu budete cítiť, že budete ustálení v tomto výnimočnom priestore. Budete ustálení v silnom, rozsiahlom priestore. Keď urobíte ukončenie, tak zažijete výnimočný priestor, ktorý sa vo vás otvorí, v ktorom bude výnimočný prúd energie, ktorý sa bude diať vo vás, ktorý bude vo vás prúdiť. Použite tento priestor a energiu na obohacovanie iných. Ak túto energiu nepoužijete na to, aby ste obohacovali život iných, znova padnete späť do vašich starých neukončení.

Jediným vyjadrením ukončenia, úplnosti je to, že budete vyžarovať skutočnú zodpovednosť, ktorá znamená byť zodpovedným za každú ľudskú bytosť vo vašom priestore a byť zodpovedným za neukončenia iných. Zažijete, čo znamená byť zodpovedným za oslobodenie iných ľudských bytostí od utrpení v ich živote a budete zodpovední za ich rozpínanie, za to, aby v nich zažili rozpínajúci sa priestor a energiu. 

Prosím počúvajte! Počúvajte! Ukončenie so sebou a s inými je základná potreba, nutnosť predtým, ako začnete čokoľvek robiť. Predtým ako sa začnete vzdelávať, urobte ukončenie sami so sebou a s inými. Predtým ako si naplánujete vašu kariéru, urobte ukončenie sami so sebou a s inými. Predtým ako začnete manželstvo, urobte ukončenie sami so sebou a s inými. Predtým ako si naplánujete mať dieťa, urobte ukončenie sami so sebou a s inými. Predtým ako dáte dieťa do školy, urobte ukončenie sami so sebou a s inými. Takže jediný spôsob, ako budete vedieť, či ste úplní alebo nie, je pozrieť sa na to, či ste boli zodpovední a či ste obohacovali iných na základe správneho kontextu, na základe správnej súvislosti, že vy ste zdrojom všetkého vo vás a okolo vás. Pochopte obohacovanie na základe správneho kontextu! Obohacovanie na základe správneho kontextu! Obohacovanie na základe správneho kontextu! Na základe správnych a dostatočných dôvodov a úplných dôvodov!

Ak si myslíte, že ste zodpovední za váš biznis, stanete sa Eshwara (vodcom) vášho biznisu. Môžete byť nazývaný iba ako Bizniseshwara! Ak zoberiete zodpovednosť za vašu rodinu, budete iba Eshwara vašej rodiny. Môžete byť nazývaný iba ako Eshwara rodiny! Ak zoberiete zodpovednosť za celý svet, iba potom sa budete nazývať Jagadheeshwara! Iba vtedy, keď zoberiete zodpovednosť za celý Jagath, môžete byť Jagadheeshwara! Takže zoberte zodpovednosť na základe kontextu Jagadheeshwara! Ak budete úplní, tak potom zodpovednosť zo správnym kontextom, že vy ste zdrojom a preto ste zodpovední, bude prirodzeným seba-vyjadrením toho, kto ste a obohacovanie iných bude vaším prirodzeným seba-vyjadrením. Rovnako ako kvet vyžaruje vôňu, budete prirodzene vyžarovať zodpovednosť a prirodzene obohacovať iba preto, lebo to bude to, kým ste. Bude to to, čím ste. Zodpovednosť zo správneho dôvodu, pre správny dôvod, zo správneho kontextu, pre správny kontext!

Váš biznis, kariéra, fyzické zdravie, mentálne zdravie, rodina, duchovná spokojnosť, osvietenie, to všetko sú rôzne dimenzie vás. Ak budete úplní a zodpovední, tak pocit zodpovednosti bude iba jedna dimenzia. Bude to tak, akokeby vaša ruka narástla väčšia ako vaše stehno, vaše brucho väčšie ako váš hrudník. Vaše telo nebude mať brucho. Vaše brucho bude mať vaše telo! Videl som ľudí, ktorí boli takmer ako tekvica. Mali malé, tenké nohy a ruky ako paličky na bubon. Stanete sa nevyváženými! 

Takže, neučte sa zodpovednosti od korporátnych gurus! Učte sa zodpovednosti od pôvodného zdroja védskej tradície, od pôvodného zdroja védskeho poznania. Je to védska tradícia, ktorá vám dá správny dôvod a všetky dôvody na to, aby ste boli zodpovední. Nenechajte sa odvádzať týmito ´dohodenými´ gurus, ktorí prečítali jednu alebo dve knihy tu a tam, týmito korporátnymi gurus, ktorí nič nevedia, ktorí prídu a vyslovia: ´Uu-pa-nee-shaadh’! Nie! Nie! Nie som proti tomu, aby sa západniari stávali gurus. Vítam ich! Ale učte sa od pôvodného zdroja a staňte sa guru, nie z korporátnych zdrojov! 

Zistite si o zdroji, z ktorého sa učíte. Je naozaj z Gangothri alebo zo spoločnosti na vývoz odpadu? Niekedy obidva splývajú, ale to neznamená, že Gangothri alebo zo spoločnosť na vývoz odpadu sú jedno a to isté. Títo ´dohodení´ gurus urobili hinduizmu toľko škody ako iní náboženskí misionárski militanti a militantní misionári. Tento takzvaný sekularizmus (svetonázor / ideológia zameraná na spoločnosť ako takú a verejný život ako taký, ignorujúci náboženstvo, prípadne aj požadujúci striktné oddelenie spoločnosti a verejného života, najmä štátu od cirkvi)....! Som za praktizovanie sekularizmu v politike. Politika a náboženstvo by sa nemali miešať. Udržiavajte sekularizmus v politike. Ako môžete mať sekularizmus v náboženských organizáciách? Náboženské organizácie by mali byť úplne založené na autentických, pravdivých náboženských tradíciách. 

Som naozaj prekvapený, že títo gurus a gurujis ukradli všetko poznanie z hinduizmu! Všetky kriye a pranayamy, jogu, všetko sa naučili zo zdroja hinduizmu! Ako potom vyhlasujú svoju organizáciu za sekulárnu? Je to tak, akokeby ste obrali otca o všetok majetok a potom by ste nepoužívali jeho meno ako vaše priezvisko. Nevďační ľudia! Títo ľudia si robia žarty z mojich šperkov z rudrakší. Ak žiarlite, nezaujíma ma to! Chystám sa pridať ešte ďalšie! Poznám pôvodnú jogu a kriyu, ktoré vyliečia vašu spondylitídu (chronická zápalová reumatická choroba), ktoré nedovolia, aby sa udiala. Toto všetko nie je nič iné ako vyhlásenie, ktoré robím! Som priamo spojený s hindu tradíciou a stojím za hindu tradíciou! Sedím na tomto tróne, dávam si tento druh náboženských šperkov, aby som ukázal, že nie som pseudo-sekulárny! Som zakorenený v hindu tradícii. Akceptujem všetky náboženstvá, slúžim všetkým náboženstvám a všetkým tradíciám. Ale som zakorenený vo védskej tradícii, v hindu tradícii. Som vďačný zdroju, z ktorého som sa všetko naučil!

Títo ľudia ukradnú všetko poznanie z hindu tradície a predajú ho, zarobia peniaze, majú meno a slávu, ale nepolejú korene! Je to tak, ako keď odrežú konáre banyán stromu a použijú listy, jeho tieň, použijú všetko, ale nepolejú korene, takže strom nemôže ostať nažive pre ďalšiu generáciu. Zjedia kokosové orechy, použijú kokosové listy, užijú si všetko zo stromu, ale nepolejú ho, aby si ďalšie generácie mohli užívať to, čo si užívali oni! Poviem vám, že nezodpovednosť pseudo-gurus, korporátnych gurus, zničila hinduizmus viac ako iní náboženskí militantní misionári a misionárski militanti. 

Títo gurus, ktorí nemajú parampara a ktorí ostránili fotografie gurus zo zoznamu ich guru parampara a ktorí nemajú žiadnu parampara, sú nebezpečenstvom pre hinduizmus! A neustále pokračujú v kritizovaní gurus, ktorí majú parampara tradíciu, sampradhaya!

Podstata dnešného satsangu je: Buďte zodpovední prostredníctvom toho, že budete robiť ukončenia a na základe správneho kontextu.“

No comments:

Post a Comment