Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Saturday, June 29, 2013

29.jún 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 29. jún 2013

Technika ako detoxifikovať vaše telo a myseľ

Dnes vám poviem viac o tom, ako vám Nirahara samyama pomôže žiť 4 princípy. 

Nirahara samyama priamo vyhodí do vzduchu všetky koreňové vzorce ktoré ste si vytvorili. Všetky koreňové vzorce ste si vytvorili a ktoré si pestujete sú priamo alebo nepriamo zakorenené na vašom vzorci jedla. Všetky koreňové vzorce určitým spôsobom súvisia s jedlom. 

Keď začnete proces nirahara samyamy a prelomíte vaše koreňové vzroce, zrazu uvidíte, že si tak vydýchnete, bude mať toľko vnútorného priestoru. 

Jedlo a láska, jedlo a sex, jedlo a strach, jedlo a obavy, všetky tieto hlavné koreňové vzorce su priamo spojené s jedlom. Spôsob ako pristupujete ku svojim koreňovým vzorcom je rozodujúce. Ak si myslíte že vzorce sú oddelené ako nádor, ktorý sa dá vyoperovať, mýlite sa. Vaše vzorce sú vzájomne poprepájané, prepletené. Najdôležitejšía vec ktorú si musíte uvedomiť je, že ak zničíte hlavný koreň v ktorom sú všetky hlavné koreňové vzorce prepojené, bude to ľahké pre vás sa oslobodiť od vašich vzorcov. 
Vzorec strachu je silno prepojený s jedlom, pretože spoločnosť sa vám vyhráža nedostatkom jedla. Takisto láska je silno prepojená s láskou, pretože vaše jedlo a lásku ste od mala dostávali od matky. Takisto obavy sú silno spojené s jedlom. Každý sa obáva že nebude mať čo jesť. Jedlo je oveľa silnejší vzorec ako žiadostivosť, chtíč. 

Chtíč je zložitý vzorec keď je zvrátená, pretože chtíč vzniká až po fyzickej zrelosti, ale koreňové vzorce vznikajú vždy pred vekom 7 rokov, ale fyzická zrelosť sa pred rokom 7 nikdy nestane, preto sex nikdy nie je koreňový vzorec, je to len zväzok mnohých vzorcov. Jedlo je však koreňom všetkých koreňových vzorcov. 

Pochopte, nirahara samyama, správny výynam nirahara samyamy je zničiť všetky koreňové vzorce týkajúce sa jedla. Nie je to ani o ako ísť za hranice jedla, ja nemám záujem vás všetkých vyhladovať. Nirahara účastníci nikdy nehladujú, iba idú za hranice jedla. 

Ale pozor, pri nirahara samyame, akonáhle cítite slabosť alebo hlad, musíte začať jesť. Nesmiete používať svoju vôľu, nesmiete zabrániť vášmu telu prísun jedla pomocou vôle. Vašu vôľu môžete používať iba na ukončenie všetkých vzorcov týkajúcich sa jedla. 

Pri Nirahare uvidíte, ako sa vaše vzorce začnú vyplavovať. Odmietanie, podráždenosť, bezmocnosť, ale bez nedostatku energie. Nebudete sa cítiť unavení, ale budete sa cítiť bezmocní. 

Pozrite sa na hlavné vzorce ktoré robia váš život bezmocným. Nirahara samyama vás oslobodí od týchto vzorcov jedla. Všetky vzorce ktoré ste si vytvorili kvôli jedlu - podráždenosť, náladovosť, závislosť, pýcha, láska, chtíč. Dokonca aj chtíč ste si vytorili na základe jedla. To je jedna z nahoršich zvráteností. Ak vám je odmietnutý sex začnete sa napchávať jedlom. 

Takže nirahara samyama spáli všetky koreňové vzorce jedla, a potom sa rozhodnite pre celibát. Pretože ak si zakážete najskôr sex, premení sa to na perverznosť k jedlu (prejedanie, posadnutosť jedlom), keď telu zakážete sex, prvá vec čo sa stane je túžba po pozornosti, druhý stupeň je že títo ľudia začnú byť homosexuáli, a tretí stupeň je keď ich bude priťahovať akékoľvek telo, či ľudské, čí zvieracie, či rastlinné, a po štvrté nastane perverznosť jedla. Všetky prvé nie sú spoločnosťou povolené, ale pripútanosť k jedlu je spoločnosťou povolená. Preto všetky tradície celibátu, vo všetkých náboženstvách, 90% z nich trpí na obezitu. 

V mojom živote som bol ako prvé iniciovaný do nirahara samyamy. Preto trvám na tom, že predtým ako niekoho iniciujem do sannyasu, musia praktizovať niraharu samyamu. Potom tá možnosť na tieto perverznosti odpadne. 
Nirahara samyama je prvý silný duchovný proces. Keď budete prechádzať nirahara samyamou, vaše telo prejde do novej inteligencie, kedy bude cítiť, čo je pôvodný pocit a čo je zvrátená pocit. Vďaka nirahara samyame pochopíte tú bezmocnosť, akí ste bezmocní pred vašimi vzorcami a keď ich ukončíte, akí ste silní. Naučíte sa vedu ako byť vždycky mocní. 

Predtým ako chcete ukončiť akékoľvek vzorce, najkôr musíte prelomiť vzorce jedla. Úprimne odporúčam aj ľuďom ktorí prídu na IA praktizujte niraharu pred alebo počas programu a potom nájdenie a prelomenie vašich vzorcov bude pre vás veľmi jednoduché. 

Každý by mal robiť nirahara samyamu pred všetkými dôležitými rozhodnutiami ako je svadba, počatie dieťaťa atď. Ak ste nerobili nirahara samyamu budete trpieť na zvrátené vzorce. Videl som ľudí, ktorí vedia že nemajú svoj život pod kontrolou a napriek tomu nasledujú svoju vôľu. Poviem vám, najväčšie požehnanie v živote je schpnosť identifikovať vášho majstra a slúžiť mu navždy. Slúžiť správnemu vodcovi je tá najlepšia vec ktorá sa vám môže stať. 

Podstata dnešnej prednášky je, že pred každým dôležitým rozhodnutím vášho života robte nirahara samyamu, či už manželstvo, dieťa, nový business, sannyas, spáľte všetok svoj zmätok, potom bude vaše rozhodnutie správne.

No comments:

Post a Comment