Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, June 21, 2013

21. jún 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 21. jún 2013

Iba po ukončení sa stanete integrovanými, to znamená jednou osobou. Iba po ukončení sa stanete jednou osobou. Dovtedy budete viacnásobnou osobou. Pretože ste viacnásobnou osobou, tak neviete, čo je dobré, čo je zlé. Veľakrát pritiahnete ochorenie a myslíte si, že je to oveľa lepšie ako žiť s týmto človekom. Vážne!

Keď máte viacnásobnú osobnosť, neintegrované bytie, tak nielenže neviete, čo pritiahnete, ale neviete ani to, prečo ste to pritiahli! Ľudia prídu a pýtajú sa: ´Prečo ja? Prečo ja? Prečo ja? Prečo som pritiahol tútu chorobu ja? Existujú oveľa horší ľudia! Prečo som ju pritiahol ja? Som taký dobrý človek. Nikdy som si nemyslel a neurobil nikomu nič zlé!´ 

Pochopte! Nemá to nič spoločné s dobrým alebo zlým, pretože dobré alebo zlé je potvrdzované spoločnosťou. Toto potvrdenie nie je akceptované vesmírom! Jedine to, či ste integrovaní alebo nie, je akceptované vesmírom! Pochopte, že iba to, či ste integrovaní alebo nie, je akceptované vesmírom. Dobré alebo zlé nie je akceptované vesmírom!

Pochopte! Ukončenie je základná nutnosť! Môžem sedieť koľkokoľvek hodín a rozprávať, vy môžete sedieť a tráviť tu čas, je ešte jedna vec. Pokým nezačnete ukončenie, tak ani nebudete schopní udržiavať počúvanie! Aj počúvanie sa dosiahne pomocou ukončenia! Bez ukončenia bude aj počúvanie ťažké! S veľkými ťažkosťami sa budete musieť nútiť! Počúvanie začína s ukončením. S ukončením začína život. Predovšetkým, bez ukončenia nebudete schopní počúvať. Aj keď budete počúvať, tak vo vás nikdy nezačne integrita, nikdy nezačne autentickosť, nikdy nezačne zodpovednosť a nikdy nezačne obohacovanie!

Pozrite sa na váš život. Ukončenie je najdôležitejší aspekt vesmíru. Pochopte, že vašu úplnosť budete zažívať nielen vy. Vaša úplnosť je oslavovaná vesmírom!

Iba po ukončení sa stanete pevnou bytosťou, v ktorej môžu začať fungovať všetky štyri princípy. Dovtedy tieto štyri princípy nemôžu začať vo vás fungovať.

Je krásny zenový príbeh. Žiak sa pýta: ´Majster, aký je rozdiel medzi tebou a mnou?´ Majster odpovedá: ´Jem, keď jem. Spím, keď spím.´ Iba vtedy, keď budete úplní, to môžete robiť! Iba keď budete úplní, môžete jesť, kým jete, môžete spať, kým spíte! Pokým nebudete úplní, tak nedokážete jesť, kým budete jesť. Budete robiť všetko, kým budete jesť. Nebudete spať, kým budete spať. Budete robiť všetko, kým budete spať. 

Úplnosť je osvietenie. Úplnosť je priaznivosť. Úplnosť je vedomie. Robte ukončenie, stanete sa viac vedomými. Robte ukončenie, stanete sa viac priaznivými. Robte ukončenie, budete mať osvietenie. Robte ukončenie, budete mať život.

Ukončenie a počúvanie sú základ. Bez tohto základu nie je nič možné. Preto sa naučte nájsť váš koreňový vzorec a ukončiť ho! Preto sa naučte nájsť váš koreňový vzorec a ukončiť ho! Preto sa naučte nájsť váš koreňový vzorec a ukončiť ho! 

Úplnosť, ukončenie bude skutočné obohatenie, ktoré urobíte pre seba a pre iných. 


Život začína s úplnosťou

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda pokračoval v rozprávaní o ukončeniach, o viacerých zložitých detailoch ukončení:

„Pochopte! Iba po ukončení sa stanete integrovanými. To znamená, že sa stanete jednou osobou. Iba po ukončení sa stanete jednou osobou. Dovtedy budete viacnásobnou osobnosťou. Pretože ste viacnásobnou osobnosťou, tak neviete, čo je dobré, čo je zlé. Veľakrát pritiahnete chorobu a myslíte si, že je to oveľa lepšie ako žiť s týmito ľuďmi. Naozaj! 

Veľakrát je ochorenie vašim únikom zo situácií. Poviem vám, že problémy so vzťahmi priamo vytvárajú v tele choroby. Choroby priamo vytvárajú v tele depresiu. Depresia urýchľuje smrť vášho života. Všetko je vnútorne úplne prepojené s tým, čo si myslíte sami o sebe. Keď je to neustále chvenie, tak to, čo si myslíte sami o sebe je neustály strach alebo neustále chvenie vo vašom vnútri. Potom môžete jednoducho očakávať chorobu, depresiu, všetko, čo by nemalo byť vo vašom živote.

Keď máte viacnásobnú osobnosť, neintegrované bytie, tak nielenže neviete, čo pritiahnete, ale neviete ani to, prečo ste to pritiahli! Ľudia prídu a pýtajú sa: ´Prečo ja? Prečo ja? Prečo ja? Prečo som pritiahol tútu chorobu ja? Existujú oveľa horší ľudia! Prečo som ju pritiahol ja? Som taký dobrý človek. Nikdy som si nemyslel a neurobil nikomu nič zlé!´ 

Pochopte! Nemá to nič spoločné s dobrým alebo zlým, pretože dobré alebo zlé je potvrdzované spoločnosťou. Toto potvrdenie nie je akceptované vesmírom! Jedine to, či ste integrovaní alebo nie, je akceptované vesmírom! Pochopte, že iba to, či ste integrovaní alebo nie, je akceptované vesmírom. Dobré alebo zlé nie je akceptované vesmírom! Pochopte! Niekto je možno zlý, ale je integrovaný. Čo robiť? Vy ste možno dobrý, ale ste neintegrovaní. Takže, neintegrovaný človek nevie ani to, čo priťahuje, ani prečo to priťahuje. 

Integrita je absolútna! O tom, čo je dobré alebo zlé, rozhoduje spoločnosť. Integrita je absolútna. O dobrom a zlom rozhoduje spoločnosť. Integrita sa nemení so spoločnosťou, vekom, časom alebo ničím iným. Integrita nie je spoločenská morálka. Je to duchovný princíp. Nie je to ani duchovná hodnota. Je to duchovný princíp.

Pokým nebudete integrovaní, tak neviete a nebudete vedieť to, čo priťahujete vo vašom živote. Iba vtedy, keď budete úplní, integrovaní, tak budete aspoň vedieť, kde sa nachádzate vo vašom živote, čo je život. Dobré a zlé sa neustále mení s časom, vekom a spoločnosťou, ale integrita je absolútna. Je tu neustále!

Iba vtedy, keď budete úplní, budete integrovaní. Iba vtedy, keď budete úplní, stanete sa autentickými. Bez ukončenia nebudete vedieť, ktorú časť vás by ste mali rozpínať, ktorá časť vás je vaša mamakara. Namiesto toho, aby ste obohacovali sami seba, budete obohacovať vašich parazitov, parazitov, ktorí sedia vo vás. Namiesto obohacovania a vedomého budovania vašej mamakary, budete obohacovať vaše nevedomé koreňové vzorce. 

Poviem vám, že žiadne bohatstvo nebude bohatstvom, keď nebudete integrovaní. Žiadna energia nebude energiou, keď nebudete integrovaní. Nič, čo vám príde do života nebude mať na vás pozitívny vplyv, dopad, ak nebudete integrovaní. 

Pochopte! Ukončenie je základná nutnosť! Môžem sedieť koľkokoľvek hodín a rozprávať, vy môžete sedieť a tráviť tu čas, ale je ešte jedna vec. Pokým nezačnete ukončovanie, tak ani nebudete schopní udržiavať počúvanie! Aj počúvanie sa dosiahne pomocou ukončenia! Bez ukončenia bude aj počúvanie ťažké! Budete sa musieť nútiť s množstvom ťažkostí! Bude to doslova ako dávať paličku medzi vaše očné viečka, aby ostali otvorené.

Počúvanie začína s ukončením. S ukončením začína život. Predovšetkým, bez ukončenia nebudete schopní počúvať. Aj keď budete počúvať, nikdy vo vás nezačne integrita, nikdy nezačne autentickosť, nikdy nezačne zodpovednosť a nikdy nezačne obohacovanie!

Pozrite sa na váš život. Ukončenie je najdôležitejší aspekt vesmíru. Pochopte, že vašu úplnosť zažívate nielen vy. Vaša úplnosť je oslavovaná vesmírom! Keď každý jednotlivec urobí ukončenie, vesmír sa bude cítiť úplný prostredníctvom vás! Vesmír bude oslavovať! Povie: ´Úžasné! Teraz som úplný! Teraz som úplný! Teraz som úplný!´

Pochopte, že iba vtedy, keď budete ukončovať, ukončovať, ukončovať, pochopíte, čo je integrita a iba potom budete vedieť, ako byť autentický, čo je autentickosť. A iba potom budete vedieť, čo je zodpovednosť. Zodpovednosť začne iba potom, keď urobíte ukončenie. Zodpovednosť začne po ukončení. Iba po ukončení začne integrita, začne zodpovednosť, začne obohacovanie, začne autentickosť.

Pochopte! Koľkoľvek môžete počúvať tieto slová: integrita, integrita, integrita autentickosť, autentickosť, autentickosť zodpovednosť, zodpovednosť, zodpovednosť, ale nikdy to nepochopíte, ani nezískate. Ani to nepochopíte, ani to nezískate! Iba potom ako urobíte ukončenie, iba po ukončení budete naozaj poznať význam integrity. Zrazu uvidíte, že sa vo vás rozvinie nové pochopenie o integrite. Samotné pochopenie, ktoré ste mali o integrite, sa dostane na ďalšiu úroveň. Pochopenie, ktoré máte o autentickosti, sa nasmeruje na ďalšiu úroveň. Spoznáte, že zodpovednosť a obohacovanie, ktoré máte, sa dostanú na ďalšiu úroveň. Pochopte to!

Integrita, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie! Všetky štyri sa stanú realitou vo vás iba po ukončení! Je to tak, že akonáhle urobíte ukončenie, bude to ako otvorenie obrazovky. Kým sa obrazovka neotvorí, nech bude na druhej strane ktokoľvek, nepochopíte to! Kým sa obrazovka neotvorí, nech bude na druhej strane ktokoľvek, nepochopíte to!

Takisto, kým nenastane ukončenie, nebudete naozaj poznať, čo je integrita, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie. Iba s integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním začnete žiť. Takže s ukončením začína život!

Iba potom, keď urobíte ukončenie, celý deň začnete vnímať, že vaša osobnosť je integrovaná, jednotná bytosť, ktorá prúdi jedným smerom. Neúplná bytosť je ako zničená rieka. Stanete sa prúdmi, na konci dňa možno vyschnete. Aj keď bude voda tiecť vo vás, nebude užitočná pre vás alebo pre spoločnosť. Prerušené, zničené prúdy nie sú priamo užitočné pre život.

Keď budete v integrite, život sa vám bude diať ako jeden život. Umožníte iným, aby sa ich život dial ako jeden život. Bez toho sa život neudeje. Namiesto toho, aby ste sa stali autetickými vo vašom bytí, stanete sa autentickými vo vašich koreňových vzorcoch.

Mám v mojej sange jedného sannyasi, ktorý každé tri mesiace povie: ´Odchádzam!´ Žiadna rada nebude pre neho fungovať. Keď niekto na neho hlasnejšie zakričí, tak je ticho. To je jeho vzorec. Povie: ´Odchádzam!´ Nemusíte ho utešovať. Nikto ho nemusí utešovať: ´Prečo chceš odísť? Prečo nemedituješ? Prečo neukončíš tvoju sadanu?´ Nie! Je smutné, že niekedy ľudia neustále posilnujú koreňové vzorce namiesto svojho bytia. 

Pocit zodpovednosti... Iba potom, keď urobíte ukončenie, budete sa cítiť zodpovední. Inak sa ako neintegrované bytosti budete niekedy cítiť zodpovední, niekedy nebudete chcieť byť zodpovední. Iba po ukončení sa stanete pevnou bytosťou, v ktorej môžu začať fungovať všetky štyri princípy. Dovtedy tieto štyri princípy nemôžu začať vo vás fungovať.

Integrita sa stane súčasťou vášho života, keď osvietite vaše bytie ukončením. Pochopte toto slovo. Používam slová: ´osvietenie vášho bytia ukončením.´ Pretože ukončenie vás doslova osvieti! Prebudí novú dimenziu vo vás pre vás. Ukončenie umožní, aby ste jedli, kým jete, aby ste spali, kým spíte. Jedli, kým jete, spali, kým spíte. Ukončenie je veľmi dôležitý komponent. Môžem povedať, že je to prvý a posledný komponent pre osvietenie!

Videl som, ako jednoducho explodujete v priaznivosti, keď po ukončení zoberiete zodpovednosť. Pochopte! Keď urobíte ukončenie a zoberiete zodpovednosť, život vám prinesie priaznivosť. Život vás podporí! Ak neurobíte ukončenie, tak aj keď zoberiete zodpovednosť, bude to ako lezenie hore na kopec. Budete čakať na to, aby ste sa vzdali sami seba a iných. Niekedy sa vzdáte takmer na vrchole. Je to príliš nebezpečné! 

Takže, ukončujte, robte ukončenia. Každý večer pred spaním strávte trocha času ukončovaním. Pokým neurobíte ukončenie, život pre vás nezačne. Integrita pre vás nezačne, zodpovednosť pre vás nezačne, obohacovanie pre vás nezačne. Každý večer strávte trochu času ukončovaním. Každý večer strávte trochu času prácou na každom vašom koreňovom vzorci. 

Je krásny zenový príbeh. Žiak sa pýta: ´Majster, aký je rozdiel medzi tebou a mnou?´ Majster odpovedá: ´Jem, keď jem. Spím, keď spím.´ Iba vtedy, keď budete úplní, môžete to robiť! Iba keď budete úplní, môžete jesť, kým jete, môžete spať, kým spíte! Pokým nebudete úplní, tak nedokážete jesť, kým budete jesť. Budete robiť všetko, kým budete jesť. Nebudete spať, kým budete spať. Budete robiť všetko, kým budete spať. 

Úplnosť je osvietenie. Úplnosť je priaznivosť. Úplnosť je vedomie. Robte ukončenie, stanete sa viac vedomými. Robte ukončenie, stanete sa viac priaznivými. Robte ukončenie, budete mať osvietenie. Robte ukončenie, budete mať život.

Pochopte život! Pochopte silu! Bezmocnosť prestanete cítiť iba po ukončení. Do ukončenia budete mať neustále každý moment vášho života to chvenie, pocit bezmocnosti. Pocit bezmocnosti sa deje preto, lebo ste rozbití na kusy. Integrita vám umožní, aby ste sa cítili silní. Sila sa vo vás udeje s integritou. Sila sa vo vás udeje s integritou. Poznanie sa vo vás udeje s integritou. Energia sa vo vás udeje s integritou. Sila sa vo vás udeje s integritou. Všetko dobré sa vo vás udeje s integritou. Ale integrita sa vo vás udeje iba s ukončením, s úplnosťou! 

Takže úplnosť a počúvanie sú základom. Tieto štyri princípy stoja ako piliere a priestor zázrakov stojí ako strecha, osvietenie ako ´Kalash´. To je stavba Jivan Mukti!

Úplnosť, ukončenie a počúvanie sú základom. Bez tohto základu nie je nič možné. Preto sa naučte nájsť váš koreňový vzorec a ukončiť ho! Preto sa naučte nájsť váš koreňový vzorec a ukončiť ho! Preto sa naučte nájsť váš koreňový vzorec a ukončiť ho! 

Podstata dnešného satsangu je: Úplnosť, ukončenie bude skutočné obohatenie, ktoré urobíte pre seba a pre iných.“ 

No comments:

Post a Comment