Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, June 23, 2013

23. jún 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 23. jún 2013

Keď máte chvíle silnej bezmocnosti, spomienky a neukončenia, ktoré ste si vytvorili počas momentov bezmocnosti a vzorce, ktoré ste si vytvorili počas momentov silnej bezmocnosti, prosím pochopte, je to rovnaké ako keď hmota, ktorá rotuje vysokou rýchlosťou, priťahuje k sebe všetku hmotu. Je to ako teória gravitácie. Planéty rotujú takou rýchlosťou, že prirodzene priťahujú všetko k svojmu stredu.

Či je to úplnosť alebo neúplnosť, čokoľvek máte vo vašom vnútri, keď s tým bude prebiehať váš život, tak budete priťahovať viac a viac neúplných udalostí, chvíľ bezmocnosti, budete priťahovať tento druh situácií vo vašom živote znova a znova.

Pochopte a počúvajte! Pri týchto štyroch princípoch – integrita, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie, by sa malo skutočné praktizovanie robiť z priestoru úplnosti. Inak by sa malo udiať iba pochopenie štyroch princípov. Skutočné praktizovanie, ktoré by mal každý človek začať, by malo byť na základe úplnosti.

Poviem vám, že ak máte vzorec, ktorý ste si vytvorili v nejakej chvíľke bezmocnosti, ako: ´Život je proti mne!´, hocijaký vzorec, tak uvidíte, že budete neustále priťahovať udalosti, situácie, v ktorých bude život proti vám. A s každou situáciou si budete neustále potvrdzovať vašu vieru, ktorú ste si vytvorili. 

Nikdy nedovoľte, aby vo vašom živote boli chvíle bezmocnosti! To znamená plač, chvíle slabosti. Pochopte! Keď si sadnete a budete robiť ukončenie sami so sebou a s inými, vtedy je plač v poriadku. Plač z bezmocnosti nie je v poriadku. Nedovoľte to! Plač z bezmocnosti... Tieto chvíle sú nebezpečné. Vtedy ste duchovne zraniteľní. To znamená, že váš imunitný systém je oslabený a môžu vás infikovať akékoľvek nesprávne duchovné koncepty. Počas týchto chvíľ bezmocnosti sa môže vo vás udiať infekcia infekciou prostredníctvom koreňových vzorcov. 

Keď sa vo vás udeje infekcia negatívnymi vzorcami, je to takmer nevyliečiteľné. Iba osvietený Majster dokáže urobiť operáciu a vyliečiť to. Tá operácia sa nazýva ´Vnútorné prebudenie´!

Keď budete vedomí a zaviažete sa, že budete v magnetickom poli úplnosti, tak uvidíte, že budete priťahovať život, ktorý vám prinesie viac a viac úplnosti. 

Rozhodnite sa, že odteraz vložíte všetku vašu energiu do toho, aby ste boli v úplnosti, aby ste boli v magnetickom poli úplnosti!


Infikujú vás vaše koreňové vzorce?

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda pokračoval v rozprávaní o hlbších významoch ukončenia:

„Prosím pochopte. Prosím, vstúpte do priestoru počúvania! Hlbšie dimenzie ukončenia, úplnosti... Počúvajte! Keď máte chvíle silnej bezmocnosti, spomienky a neukončenia, ktoré ste si vytvorili počas momentov bezmocnosti a vzorce, ktoré ste si vytvorili počas momentov silnej bezmocnosti, prosím pochopte, je to ako keď hmota, ktorá rotuje vysokou rýchlosťou, priťahuje k sebe všetku hmotu. Je to ako teória gravitácie. Keď planéta Zem rotuje takou rýchlosťou, prirodzene priťahuje všetko k svojmu stredu.

Či je to úplnosť alebo neúplnosť, čokoľvek máte vo vašom vnútri, keď s tým bude prebiehať váš život, tak budete priťahovať viac a viac neúplných udalostí, chvíľ bezmocnosti, budete priťahovať tento druh situácií vo vašom živote znova a znova a znova.

Pochopte. Pochopte a počúvajte! Pri týchto štyroch princípoch – integrita, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie, by sa malo skutočné praktizovanie robiť z priestoru úplnosti. Inak by sa malo udiať iba pochopenie štyroch princípov. Skutočné praktizovanie, ktoré by mal každý človek začať, by malo byť z priestoru úplnosti.

Poviem vám, že ak máte vzorec, ktorý ste si vytvorili v nejakej chvíľke bezmocnosti, ako: ´Život je proti mne!´, hocijaký vzorec, tak uvidíte, že budete neustále priťahovať udalosti, situácie, v ktorých bude život proti vám. A s každou situáciou si budete neustále potvrdzovať vašu vieru, ktorú ste si vytvorili. 

Prosím počúvajte! Všetko, čo si vytvoríte počas momentov bezmocnosti, sa stane hlbšie ako viera vo vás! Sú dva typy viery, ktoré si vytvárate vo vašom živote. Viera, ktorú sa pokúšate budovať, budovať, budovať na základe vašich logických záverov: ´Ó, ak je tam ten kopec, tak tam potom bude niekto, kto ho vytvoril. Ak je tu tento strom, musí tam byť niekto, kto ho vytvoril. Ak je tu tento svet, musí tam byť niekto kto ho vytvoril. Musí tam byť Boh.´ Je to tak, ako keď sa prostredníctvom logiky snažíte vybudovať vašu vieru. 

Ale počas momentov bezmocnosti, keď vaša logika nefunguje, vzorce, ktoré ste si vytvorili... Je to ako priama operácia, pri ktorej je vložený do srdca kardiostimulátor. Potom ako je vaša logika zbitá, prefackaná, tak vaše srdce ostáva otvorené a vzorce, ktoré ste si vytvorili, vstúpia do jadra vášho bytia a vložia tam myšlienku. Prosím pochopte, je to ako keď vstúpi armáda a porazí vaše bezpečnostné sily, zbaví sa ich, priamo vstúpi do hlavného mesta a vytiahne tam svoju zástavu. Je to presne ako toto!

Pochopte! Počas hlbokého spánku nepracuje ani vaša logika, ani do vás nemôžu byť vložené nijaké vzorce. V bdelom stave vaša logika pracuje, takže vzorce nemôžu byť do vás vložené. Počas chvíľ bezmocnosti vaša logika nefunguje, ale ste pri vedomí, takže vzorce môžu byť do vás vložené! Sú to najnebezpečnejšie chvíle v živote! Počúvajte! Je to ako v nejakom dome. Nie je tam ani ochranka, ani zlato. Nie je tam nič, čo sa dá ukradnúť. Je to ako bdelý stav. Ani vaša logika tam nie je. Nemôžete tam nič robiť. Dom je prázdny. Niekedy prídu zlodeji a pokúšajú sa hľadať, hľadať, hľadať. A počas hľadania niečo z toho, čo ukradli v inom dome spadne a oni sa vrátia. Nie je tam nič, čo by sa dalo nájsť. Toto je stav spánku. A bdelý stav je ako keď máte zlato a ochranku. Oboje. Votrelci nedokážu siahnuť na zlato. Ale tieto chvíle bezmocnosti sú ako keď je celá vaša ochranka opitá a váľa sa po zemi a nedokáže sa ani postaviť na vlastné nohy. A zlato je tam prístupné, bez dozoru. Votrelci, zlodeji priamo prídu a všetko ukradnú.

Počúvajte! Nikdy nedovoľte, aby vo vašom živote boli chvíle bezmocnosti! Nikdy nedovoľte, aby vo vašom živote boli chvíle bezmocnosti! To znamená plač, chvíle slabosti. Pochopte! Keď si sadnete a budete robiť ukončenie sami so sebou a s inými, vtedy je plač v poriadku. Uvidíte čas, keď sa objavia slzy. Alebo keď budete sedieť s deities, s guru, tak vám budú tiecť slzy z extázy. To je iné!

Plač z bezmocnosti nie je v poriadku. Nedovoľte to! Plač z bezmocnosti... Tieto chvíle sú nebezpečné chvíle. Vtedy ste duchovne zraniteľní. To znamená, že váš imunitný systém je oslabený a môžu vás infikovať akékoľvek negatívne duchovné koncepty. Počas týchto chvíľ bezmocnosti sa môže vo vás udiať infekcia koreňovými vzorcami. 

Keď sa vo vás udeje infekcia negatívnymi vzorcami... Prosím počúvajte. Je to nové slovo: infekcia negatívnymi vzorcami. Keď sa vo vás udeje, je to takmer nevyliečiteľné. Iba osvietený Majster dokáže urobiť operáciu a vyliečiť to. Tá operácia sa nazýva ´Vnútorné prebudenie´!

Počúvajte! Počúvajte! Ste ako magnetické pole, ktoré je vytvárané priestorom, ktorý máte vo vašom vnútri. Keď budete vyžarovať magnetizmus neukončenia, neúplnosti, tak budete priťahovať v živote iba viac a viac situácií, ktoré spôsobia neúplnosť, neukončenia. Ľudia, ich správanie, všetky udalosti vám prinesú iba neukončenia, neúplnosť. Ak budete mať magnetické pole ukončenia, úplnosti, tak potom tí istí ľudia, životné situácie, udalosti budú buď transformované alebo aj keď nebudú, tak vaša skúsenosť z nich bude pre vás transformovaná, aby vytvorila viac a viac úplnosti. 

Takže to, či chcete mať magnetické pole úplnosti alebo neúplnosti, je úplne vaša voľba! Keď ste boli malí, väčšina z vás o tom ani nevedela. Vybrali ste si, že budete v magnetickom poli neúplnosti, pretože je v ňom väčšina spoločnosti okolo nás. Naši rodičia, učitelia a iní sa riadia spoločnosťou. 

Počúvajte! Môj gurukul je nastavený priestor úplnosti. Celá atmosféra je taká, že množstvo detí v gurukule je v predvolenom nastavení úplnosti. Už sú úplní! A neustále im pomáham, vo všetkom ich podporujem. Vidím, že aj reč, štýl učiteľov v gurukul sa mení, pretože ich deti ´naštartovali´. Je to spontánny priestor úplnosti. 

Pozrite, spoločnosť je nastavená na neúplnosť, takže ste boli vložení do tohto priestoru. Iba vtedy, keď budete vedomí, môžete pritiahnuť priestor úplnosti. Ale v gurukul je priestor úplnosti v predvolenom nastavení. Iba vtedy, keď sa budete príliš zaujímať o úplnosť, budete ju priťahovať. Deti sú moja jediná nádej! Môj gurukul je moja najväčšia nádej! 

Počúvajte, najmä vaši priatelia medzi vekom 3 až 18 rokov, týchto 15 rokov mali vaši priatelia na vás obrovský vplyv. Poviem vám, že možno veríte, že mali na vás vplyv vaši učitelia. Nie! Vaše srdce ste neotvorili vašim učiteľom! Vašim učiteľom ste otvorili iba vašu logiku. Učitelia vás mohli ovplyniť iba veľmi zvoľna, dlhodobo. Ale vaši priatelia vás mohli ovlyvniť okamžite. Okamžite! 

Takže pole úplnosti je jedna z najdôležitejších vecí, pretože to je to, čo väčšina spoločnosti nemá! Počúvajte! Pole úplnosti je veľmi dôležitá vec. Pole, ktoré máte okolo seba a vo vašom vnútri, by malo byť úplné. Nemalo by mať žiadne veľké rany alebo chvíle bezmocnosti ako vzorce. Poviem vám, všetky deti z gurukul, toto by mala byť vaša ďalšia lekcia. Každý deň by ste mali venovať čas a robiť ukončenia predtým ako zaspíte. Kým neprestane mať sny. Pretože sny nie sú nič iné ako neukončenia, neúplnosť. Iba vtedy, keď nebudete mať sny, budete úplní! Pochopte, že iba vtedy, keď nebudete mať sny, budete úplní! 

Pre deti je veľmi jednoduché, aby vstúpili do priestoru bez snov. Deťom to môže trvať maximálne tridsať dní praktizovania. Každý večer pred spaním robte ukončenia, ukončujte, ukončujte, ukončujte. Robte ukončenia so všetkým, čo sa stalo počas celého dňa alebo čokoľvek sa stalo počas celého dňa, akékoľvek rozpory, konflikty, ktoré ste cítili, ukončite ich a vysledujte zdroj! Do tridsať dní dosiahnete priestor bez snov. Poviem vám, že keď dosiahnete priestor bez snov, zatlačenie vás do osvietenia je pre mňa iba malý úkon, akt. Nie je to nič iné ako jeden energetický daršan. Pretože práca je už urobená. 

Takže toto je nasledujúci projekt pre všetky deti. Nasledujúci jeden mesiac... Dnes je 23., do ďalšieho 23. ... Vtedy je Guru Poornima? Takže do Guru Poornima máme presne jeden mesiac! Do Guru Poornima budete každý večer robiť ukončenie a pôjdete spať. Urobíte ukončenie sami so sebou alebo ukončenie s inými. Všetko je v poriadku. Budete robiť ukončenie a pôjdete spať. A pri Guru Poornima prebudím vašu kundaliny.

Aj ostatní dospelí, teraz viete, že priestor úplnosti je najväčšia hodnota, majetok! Poviem vám, že keď budete mať priestor úplnosti, tak aj vtedy, keď pôjdete a sadnete si do neprístupného lesa pod banyán, vznikne okolo vás mesto! Aj vtedy, keď pôjdete a sadnete si do neprístupného lesa pod banyán strom...

Toto bol neprístupný les! Viete o tom? Pred desiatimi rokmi bolo toto miesto neprístupný les. Do roku 2005. Za privítacím centrom uvidíte obrovskú skalu. Veľakrát som spal na tej skale, pretože sa tu v noci prechádzal medveď. Prechádzali sa tu slony. Medvede a slony nemohli vyliezť na tú skalu. Je to veľmi strmá skala. Táto skala je svedkom. Veľa nocí som na nej spal. V noci sa tu prechádzali dva-tri medvede. Keď prišlo päť-šesť slonov, nebol to problém. Iba prišli a odišli. Ale keď tu bol opustený, osamotený slon, bol podráždený, pretože mu chýbala skupina. Pozeral sa na jednu stranu, na druhú stranu a ničil všetko, čo mu prišlo pred oči. Samozrejme, ja som nikdy nebol napadnutý žiadnym zvieraťom. Ale videlo ma mnoho zvierat!

Takže pochopte, že keď budete mať priestor úplnosti, magnetické pole úplnosti, tak aj vtedy keď pôjdete a sadnete si v neprístupnom lese, jednoducho sa okolo vás vytvorí kráľovstvo! Zvoľte si byť naďalej v magnetickom poli úplnosti. Odteraz sa rozhodnite, že vložíte všetky vaše energie do toho, aby ste boli úplní, aby ste boli v magnetickom poli úplnosti.

Keď budete vedomí a zaviažete sa, že budete v magnetickom poli úplnosti, tak uvidíte, že budete priťahovať život, ktorý vám prinesie viac a viac úplnosti. Iba vtedy, keď dokážete zažiť úplnosť, priestor úplnosti, bude to také silné. Magnetické pole úplnosti je povinná podmienka pre akékoľvek vytváranie. A poviem vám, že všetko čo vytvoríte v priestore úplnosti, bude vytvorené vo všetkých siedmych priestoroch! Vo všetkých siedmych úrovniach: Bur, Bhuva, Suva, Sat, Jana, Maha, Tapa. Vo všetkých Lokas (svet, rovina). Tapa Loka je pod a Maha Loka je nad. Ale ja som to zmenil. Tapa Loka je najvyššia! 

Všetko to, čo vytvoríte v priestore úplnosti... Aj v priestore neúplnosti môžete vytvoriť chrám. Bude existovať v Bhu Loka. Ale vtedy, keď si vytvoríte priestor úplnosti a postavíte chrám, jednoducho sa udeje v Bhu Loka, Bhuva Loka, Suva Loka, Satya Loka. Vo všetkých Lokas! Tento chrám sa udeje vo všetkých úrovniach! To znamená, že aj ľudia v poli mystéria budú zažívať silu tohto chrámu. 

Pozrite sa na chrám Shirdi Saibabu. Existuje aj fyzicky, ale aj na metafyzickej úrovni, preto sa neustále objavuje v snoch mnohých ľudí. Pozrite na chrám Tirupati Venkateshwaru. Tento chrám neexistuje iba na fyzickej úrovni. Existuje vo všetkých siedmych úrovniach. Preto neustále inšpiruje ľudí. Sú väčšie chrámy ako je Tirupati chrám. Ale tieto chrámy existujú iba v Bhu Loka. Neviete, prečo ste priťahovaní do Tirupati. V momente, keď som povedal tieto slová, mám pocit, že by som si mal zobrať dva a pol dňa a ísť po daršan a potom sa vrátiť späť. A všetci z nás vedia, nielen vy, ale aj ja, že pred deity nemôžete stáť viac ako pár sekúnd. Nielen vy, ani ja nemôžem stáť pred deity viac ako pár sekúnd! Ale máme pocit, že by sme tam mali ísť, že by sme tam mali byť. A tých niekoľko sekúnd nadávok, ktorými prejdete, je nepredstaviteľných! Je to doslova nadávanie, urážanie týmito pracovníkmi, zamestnancami! Samozrejme, že sú bezmocní, pretože za deň musí dostať daršan v priemere 100-tisíc ľudí!

Prosím pochopte! Videl som správu v médiách, že za dva dni dostalo daršan 300-tisíc ľudí! Za dva dni dostalo daršan 300-tisíc ľudí! Takže, čo robiť? Ak ste tam raz boli, tak viete, že tam chcete byť znova a nova a znova! Pretože bytosť, ktorá postavila chrám, ho postavila z priestoru úplnosti. Nie je vytvorený obyčajnými kráľmi. Bol vizualizovaný a vytvorený úžasnými bytosťami ako Ramanuja, Srinivasa, Krišna Deivaraja. Všetko čo vytvoríte z priestoru úplnosti bude vytvorené vo všetkých úrovniach. 

Keď budete v priestore úplnosti, tak všetko čo vytvoríte, vydrží večnosť! Bude to večné a nesmrteľné! Inak by neexistoval žiadny dôvod, prečo by mal byť hinduizmus stále nažive, keď títo islamskí výtržníci, fanatici brutálne útočia, napádajú, zabíjajú milióny ľudí a ničia chrámy. Ako to, že je hinduiznus stále nažive, prekvitá a rozpína sa? 

Pochopte, že na to, aby ostalo náboženstvo nažive, sú dôležité tri veci: poznanie životného štýlu. To znamená, poznanie čo je narodenie, čo je smrť, prečo je život, aký je zmysel života. A stavby, umenie a architektúra. Po tretie: jazyk. V hinduizme sú všetky tri. To znamená: poznanie životného štýlu, architektúra a umenie a jazyk. Všetky tri sú vytvorené z magnetického poľa úplnosti. Preto akokoľvek sa budete snažiť, tieto tri nemôžu byť nikdy zničené: pamiatky postavené z priestoru úplnosti, zázraky architektúry vytvorené z priestoru úplnosti, lingvistický monument – sanskrit, lingvistický zázrak – sanskrit. Poviem vám, rovnako ako sa diví svet, že keď budete analyzovať lingvistické zázraky sveta, tak sanskrit bude prvý a jediný! Lingvistický zázrak sveta – sanskrit a úžasná veda o životnom štýle, upanišady, všetky tri sú vytvorené z magnetického poľa úplnosti. Preto ich nič nedokáže zničiť. Nič ich nedokáže zabiť! 

Poviem vám, že všade tam, kde je rešpektovaná hodnota demokracie, môže prežiť jedine hinduizmus. Pretože hinduizmus má hodnoty demokracie zabudované v sebe! Dáva vám toľko vedomej slobody. Ani jediný človek ho nedokáže využiť, nedokáže diktovať podmienky. Rozmary a vrtochy jediného človeka ho nedokážu riadiť. Hinduizmus nemôže byť nikdy riadený jediným človekom. Nanajvýš môže byť vedený cez ´apex body´ – obrovské kolégium, zbor. Môže byť vedený iba inkarnáciami a osvietenými bytosťami. Pretože každému boli úplne a dôkladne poskytnuté všetky tajomstvá bez akéhokoľvek ukrývania. Nič nie je držané v tajnosti. Nič nie je ukrývané. Nielenže ste učení tomu, čo je zámerom, ale ste učení aj metódam, aby ste navrhli svoju vlastnú cestu k vášmu cieľu. Sú vám poskytnuté nielen meditačné techniky, ale aj metódy ako navrhnúť meditáciu sami pre seba. Nie ste učení iba tomu, ako chytať ryby, ale môžete si vytvoriť vaše vlastné rôzne metódy. Vo väčšine náboženstiev dostanete iba rybu. V niekoľkých náboženstvách vás naučia ako chytať ryby. V hindu tradícii dostanete, budú vám poskytnuté všetky tajomstvá. Môžete si vyvinúť svoju vlastnú metódu ako chytať ryby. 

Všade tam, kde je rešpektovaná hodnota demokracie, kde sa žije, dokonca oceňuje, poviem vám, má budúcnosť iba hinduizmus. To je dôvod, prečo vo všetkých demokratických krajinách hinduizmus prekvitá ako čokoľvek iné.

Podľa Organizácie spojených národov je 97% svetových jazykov priamo alebo nepriamo ovplyvnených sanskritom. Je to matka všetkých jazykov! Časopis Forbes v roku 1987 oznámil, že sanskrit je najlepší priateľský jazyk pre počítače. Existuje správa vedcov z NASA o tom, že Amerika vytvára šiestu a siedmu generáciu super-počítačov, ktoré budú založené na jazyku sanskrit! 

Ak poznáte iba sanskrit, dokážete sa naučiť akýkoľvek jazyk! Poznáte vedu o zlepšovaní sa v jazykoch! Škola St. James Junior v Londýne, jedna z veľmi známych, preslávených škôl, urobila zo sanskritu povinný jazyk. Aj v Írsku majú niektoré školy povinný sanskrit. Je tak smutné, že pseudo-sekulárny politici nikdy nedobehnú svet. Budú držať Indiu vzadu! Ale netrápme sa nad tým! Umožnime, aby bol sanskrit dostupný vo všetkých našich Vidyalayas a ašrámoch. Sanskrit je jediný jazyk, ktorý používa všetky nervy na jazyku!

Počúvajte! Všetko to, čo bude vytvorené z priestoru úplnosti, vydrží navždy!

Pochopte podstatu dnešného satsangu: Majte magnetické pole úplnosti! Majte magnetické pole úplnosti! Majte magnetické pole úplnosti!“

No comments:

Post a Comment