Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, June 10, 2013

10. jún 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 10. jún 2013

Každý koncept prináša určitú chuť vo vašom hrdle, určitý vzorec dýchania a určitú skúsenosť vo svalovej pamäti vášho žalúdka, vašich tráviacich orgánov.

Mostom medzi telom a mysľou je svalová pamäť žalúdka. Prosím počúvajte. Svalová pamäť vášho žalúdka je mostom medzi vašim telom a mysľou. Všetko nad čím rozmýšľa vaša myseľ, nad čím pracuje, či je to dobré alebo zlé, svalová pamäť vášho žalúdka vám povie do 48 hodín, či ste na správnej alebo nesprávnej ceste. Či konáte pre život alebo proti životu. 

Prvá vec, ktorá sa udeje, keď objavíte váš koreňový vzorec bude, že sa vylieči váš žalúdok.

Počúvajte. Prvá vec, ktorú potrebujete, aby ste sa stali duchovným aktivistom, je silný žalúdok. To znamená, že iba vtedy, keď budete praktizovať tieto štyri princípy, budete mať silný žalúdok, ktorý dokáže stráviť všetko.

Definujem zdravie. Fyzické zdravie znamená žalúdok, ktorý dokáže stráviť čokoľvek. Mentálne zdravie znamneá myseľ, ktorá dokáže stráviť každý koncept. Myseľ, ktorá dokáže stráviť každý koncept, je mentálne zdravie. Žalúdok, ktorý dokáže stráviť čokoľvek, je fyzické zdravie. Vedomie, ktoré dokáže stráviť čokoľvek sa stane v živote, je duševné zdravie.

Keď objavíte váš koreňový vzorec a ukončíte ho, celé vaše bytie bude naplnené. Vaše bytie bude mať priestor na to, aby žilo integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie.

Neustále obohacujte každú ľudskú bytosť tým, aby našla svoj koreňový vzorec a ukončila ho. Pretože je to nevyhnutné na prežitie, je to základná potreba! Budeme to ponúkať svetu ako službu. Ponúknime túto veľkú službu svetu! Je čas, aby sme ponohli ľuďom nájsť ich koreňový vzorec a ukončiť ho. Takto môžu zažiť Jivan Mukti, život v osvietení!

Iba vtedy, keď ukončíte váš koreňový vzorec, budete schopní pomôcť iným, aby našli ich koreňový vzorec a ukončili ho. Iba vtedy bude váš život naplnený duchovným aktivizmom. Účelom ľudského života je duchovný aktivizmus! Zámerom každej ľudskej bytosti je duchovný aktivizmus! Účelom života všetkých ľudských bytostí je duchovný aktivizmus!

Nájdite váš koreňový vzorec a ukončite ho. Začnite žiť integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie a vyžarujte život duchovného aktivizmu.


Zničte váš negatívny koreňový vzorec

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda rozprával o duchovnom aktivizme v našom chápaní, vnímaní a bude v tom pokračovať aj niekoľko nasledujúcich dní, pokým sa duchovný aktivizmus nestane súčasťou nášho chápania, vnímania: 

„Pochopte niektoré z týchto základných právd: Keď budete neustále internalizovať niektoré myšlienky, filozofie, koncepty, pravdy, tak tieto koncepty najprv začne žiť svalová pamäť vašich tráviacich orgánov. To je dôvod, prečo je najprv podráždený, ovplyvnený váš žalúdok, keď je ten koncept dráždivý, iritujúci. Ak je koncept ukopojujúci, liečivý, v mene života, najprv zažijete liečenie vo vašom žalúdku. Takže, či praktizujete určité princípy alebo nie, svalová pamäť vašich tráviacich orgánov môže byť stupnicou, mierkou, metódou, môže byť kritériom na to, ako zistiť, či vám tieto koncepty budú pomáhať, či budú rozpínať váš život, či pozdvihnú vaše vedomie. Aj vo védskej tradícii, na to aby ste našli vašu ´ishta´ mantru, vás guru požiada, aby ste rozjímali nad ňou v oblasti pupka. Pretože ak ju nemôžete používať pre váš žalúdok, zistíte to do dvoch dní. 

Hovorím vám. Začnite prinášať integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie do vašich tráviacich orgánov / žalúdka. Začnite s nimi jednoducho žiť na niekoľko dní. Prvá vec, ktorá sa stane, bude úplné vyliečenie vášho brucha. To znamená, že sa zrýchli vaše trávenie, nastane čistenie prány a apany. Ak máte akékoľvek ochorenie, ktoré sa týka brucha, pálenie záhy, čokoľvek týkajúce sa vetrov, vredy, bude to úplne vyliečené. 

Prosím pochopte. Možno sa čudujete, prečo som priviedol štyri princípy: integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie do oblasti vášho brucha. Poviem vám, že každý koncept prináša určitú chuť vo vašom hrdle, určitý vzorec dýchania a určitú skúsenosť vo svalovej pamäti vášho žalúdka, vašich tráviacich orgánov. Ak dosiahnete, aby svalová pamäť vašich tráviacich orgánov zažila tieto štyri princípy: integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie, tak rozsah liečenia, ktoré zažijete v oblasti brucha spôsobí, že sa tieto štyri princípy stanú súčasťou vášho vnímania, chápania. Čokoľvek, čo oblasť vášho brucha zakúsi, to sa stane vašou súčasťou. 

Svalová pamäť vašich tráviacich orgánov (žalúdka) je most medzi vaším telom a mysľou. Prosím počúvajte. Svalová pamäť vašich tráviacich orgánov (žalúdka) je mostom medzi vašim telom a mysľou. Všetko nad čím rozmýšľa vaša myseľ, nad čím pracuje, či je to dobré alebo zlé, svalová pamäť vašich tráviacich orgánov (žalúdka) vám odpovie do štyridsaťosem hodín. Štyridsaťosem hodín je viac ako dosť na to, aby vám svalová pamäť vašich tráviacich orgánov (žalúdka) povedala, či ste na správnej alebo nesprávnej ceste, či konáte pre život alebo proti životu. 

Ak prídete na správne miesto, tak prvá vec, ktorá sa vám stane bude, že budete mať vo vašom žalúdku pocit pokoja. Ak budete mať nepríjemný pocit, podráždenie vo vašom žalúdku, budete na nesprávnom mieste. Aj keď ste tu a váš žalúdok je podráždený, niečo je nesprávne. Možno meškáte alebo ste tu skôr ako bol váš čas. Svalová pamäť vašich tráviacich orgánov (žalúdka) vám priamo povie, či to čo teraz robíte je správne alebo nesprávne.

Prvá vec, ktorá sa stane, keď budete praktizovať tieto štyri princípy, bude zvyčajne vyliečenie vredov žalúdka, vyliečenie žalúdka, vyliečenie problémov týkajúcich sa brucha. Poviem vám, že každé ukončenie najprv ochladí váš žalúdok. Ramakrišna krásne hovorí: ´Keď sa ochladí vaša hlava, ochladí sa váš žalúdok.´ Keď zažijete ukončenie v hlave, zažije ukončenie váš žalúdok. Ak objavíte váš koreňový vzorec a ukončíte ho, tak prvá vec, ktorá sa stane, bude vyliečenie vášho brucha, vyliečenie vášho žalúdka. Objavenie vášho koreňového vzorca a jeho ukončenie je prvým krokom smerom k goge. Prosím pochopte! Joga nie je len hýbanie vášho tela a dýchanie vaším nosom. Nie! Joga začína vtedy, keď objavíte váš koreňový vzorec a ukončíte ho. 

Dám vám jednoduchý príklad pre koreňový vzorec: Keď vás v mladosti vaša mama učí: ´Nechoď v daždi. Prechladneš!´, tak v tomto veku sa váš imunitný systém ešte prirodzene vyvíja. Ale aj potom, keď budete mať dvadsaťpäť rokov, keď bude váš imunitný systém na vrchole, tak ani nepôjdete v daždi, budete iba vidieť ten dážď cez okno a začnete kýchať. To, čo ste si zvnútornili vo veľmi mladom veku, to čo ste pochopili vo veľmi mladom veku, čo vás vyviedlo z rovnováhy, to je koreňový vzorec. To, čo ste pochopili vo veľmi mladom veku, čo vyviedlo z rovnováhy vašu prirodzenosť, to je koreňový vzorec. Vašou prirodzenou existenciou je koreňový vzorec. Nájdite váš koreňový vzorec a ukončite ho. Prvá vec, ktorá sa stane, bude liečenie vo vašom bruchu, liečenie vo vašom žalúdku, liečenie vo vašej Manipurake. 

Počúvajte! Vstúpte do priestoru počúvania! Počúvajte! Prvá vec, ktorú potrebujete, aby ste sa stali duchovným aktivistom, je silný žalúdok. To znamená, že iba vtedy, keď budete praktizovať tieto štyri princípy, budete mať silný žalúdok, ktorý dokáže stráviť všetko.

Definujem zdravie: Fyzické zdravie znamená žalúdok, ktorý dokáže stráviť čokoľvek. Mentálne zdravie znamneá myseľ, ktorá dokáže stráviť každý koncept. Myseľ, ktorá dokáže stráviť každý koncept, je mentálne zdravie. Žalúdok, ktorý dokáže stráviť čokoľvek, je fyzické zdravie. Vedomie, ktoré dokáže stráviť čokoľvek sa stane v živote, je duševné zdravie.

Poviem vám, že s týmito štyrmi princípmi: integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a obohacovaním, prvá vec, ktorá sa stane bude, že budete mať fyzické zdravie. Budete mať fyzické zdravie.

Keď svalová pamäť vašich tráviacich orgánov dokáže zažiť vyliečenie, príjemný pocit, ktorý prichádza, keď praktizujete štyri princípy, tak vám poviem, že budete v živote úspešní! Budete úspešní vo vašom živote! Pretože iba vtedy, keď budú vaše koreňové vzorce ukončené, môžu vaše vnútorné orgány zažiť silu týchto štyroch princípov. Dovtedy to možno zažije váš mozog, ale nie vnútorné orgány. Iba vtedy, keď budete v priestore úplnosti, môže byť váš žalúdok uvoľnený. Sedenie bez pocitu nepokoja môže nastať iba vtedy, keď bude vaše brucho chladné a vyliečené. Iba vtedy, keď bude vaše brucho v priestore úplnosti a vyliečené.

Duchovný aktivizmus začína vtedy, keď vaša svalová pamäť zažije, spozná integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie. Poviem vám, že keď začnete žiť integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie, tak prvá vec bude, že objavíte odpovede na stovky otázok.

Musíte vedieť jednu dôležitú pravdu. Pokiaľ ide o otázky o vesmíre, tak pokým neobjavíte vašu odpoveď, nikdy nebudete v pokoji. ´Prečo´, ktoré sa týka vonkajšieho sveta, môže byť zodpovedané inými. ´Prečo by som mal riadiť auto vľavo?´ ´Prečo by som mal vôbec riadiť auto?´ ´Prečo´, ktoré sa týka krajiny, ktoré sa týka vonkajšieho sveta, môže byť zodpovedané zákonom krajiny alebo vedou vonkajšieho sveta. Prečo by sme mali jazdiť vpravo alebo vľavo, na to odpovie zákon krajiny. Prečo sa auto pohne, keď stlačíte plyn, na to vám odpovie oblasť inžinierstva. Veľa otázok ´Prečo´ môže byť zodpovedaných vedou a zákonom krajiny. Ale všetky ´Prečo´, ktoré sa týkajú vesmírneho zákona, všetky ´Prečo´, ktoré sa týkajú života, môžu byť zodpovedané iba vami objavením odpovedí. Poviem vám, že náboženstvo, ktoré objavíte vy, je vaše náboženstvo. Náboženstvo, v ktorom sa narodíte, nie je vaše náboženstvo. Odpoveď, ktorú objavíte vy, je vaša odpoveď. Žite integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie. Objavíte tie najlepšie odpovede na všetky vaše otázky, ktoré máte o živote. 

Možno sa opýtate, prečo je niekto bohatý, niekto chudobný. Prečo je niekto veselý, niekto je smutný. Prečo má niekto silu, niekto má menej sily. Všetci máme iba dve ruky, ale niekto urobí prácu, ktorá je rovnocenná tomu, ako keby mal dvadsať rúk. Niekto urobí prácu, ako keby bol hendikepovaný. Niektorí ľudia, hoci majú dve ruky, celý ich život, to čo dosiahli je rovnocenné tomu, ako keby nemali žiadne ruky! Niekto má dve ruky, ale to čím prispel, bude rovnovenné tomu, ako keby pracoval s dvadsiatimi rukami! Prečo si myslíte, že zobrazujeme našich Bohov s dvadsiatimi rukami, niekedy s tisícimi rukami? Pretože toho, čím prispeli, keď kráčali po planéte Zem je toľko, že vždy cítite: ´Sahasra Seersha Purusha Sahasraaksha Sahasrapaadh´ - ´Bytosti s tisíc hlavami, rukami, nohami´. 

Všetky vaše otázky ´Prečo´, prečo niekto robí tak veľa, niekto žije v lenivosti a umrie, všetky vaše otázky budú zodpovedané, keď začnete žiť integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie. Všetky vaše otázky môžu byť zodpovedané. Objavíte odpoveď, správnu odpoveď. Poviem vám, že všetko čo objavíte, je vaše. Nič čo ste neobjavili vy, nie je vaše. Keď objavíte váš koreňový vzorec a ukončíte ho, celé vaše bytie bude naplnené. Vaše bytie bude mať priestor na to, aby žilo integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie. 

Objavte váš koreňový vzorec. Objavte váš vzorec. Vzorec, na základe ktorého chápete, vnímate celý váš život. Objavte vzorec, na základe ktorého funguje vaše vedomie. Keď objavíte váš koreňový vzorec a ukončíte ho, iba vtedy začne váš život. Iba vtedy začne váš život.

Videl som na základe mojej vlastnej skúsenosti, koľko ľudských zdrojov je premárnených bez toho, aby objavili a ukončili ich koreňové myšlienkové vzorce. Poviem vám, že predtým ako som pomohol mojim sannyasis, mojim ašramajtom objaviť ich koreňový vzorec a ukončiť ho, mali sme sto ľudí, ale iba práca desiatich bola urobená! Nehovorím ako vodca sannyas organizácie alebo duchovnej organizácie. Hovorím vám to ako šéf obyčajnej spoločenskej organizácie, akejkoľvek spoločnosti, rezortu. Akonáhle som pomohol mojim sannyasis objaviť ich koreňové vzorce a ukončiť ich, poviem vám, tých istých sto ľudí teraz odovzdáva prácu, ktorú by urobilo tisíc ľudí! Samozrejme, nebudem s tým spokojný to je iné! Nebudem sa preto cítiť pokojný to je iné! Budem pokračovať, pokračovať, kým každý nebude rovnovcenný tisícom! 

Poviem vám, aj na to aby ste vašu organizáciu urobili produktívnejšou, aby ste nemárnili ľudskými zdrojmi, pomôžte ľudom nájsť ich koreňové myšlienkové vzorce a ukončiť ich. Je to doslova ako vylepšenie, zlešenie výkonu samého seba z Windows Ver.1 na Windows Ver.8. Je to doslova zlepšenie výkonu samého seba! 

Dám vám veľmi jednoduchý postup, ktorý môže každý z vás použiť na to, aby našiel svoj koreňový vzorec:

- Spomeňte si na najskoršiu udalosť, ktorá sa stala vo vašom živote, ktorá vás úplne vyviedla z rovnováhy. To znamená, ktorá spôsobila, že ste sa cítili bezmocní, zatlačení do kúta, otrasení. Mohlo to byť vo veku troch rokov: vaša mama vás iba posadila na jedálenský stôl, aby ste sa nehrali a neobťažovali vášho brata, nevyrušovali vašu sestru. Alebo to mohla byť bezvýznamná udalosť: váš mladší brat vám odmietol dať zmrzlinu, nedal vám cukrík. Mohla to byť takáto bezvýznamná udalosť. Ale pokúste sa ´vykopať´ najskoršiu udalosť vo vašom živote, kedy ste po prvýkrát mali pocit bezmocnosti. Nájdite tú udalosť.

- Prežite ju znova tak, akokeby sa diala teraz. Priveďte minulosť do prítomnosti.

- A počas tejto udalosti si spomeňte:
1. čo ste si mysleli sami o sebe,
2. čo ste si mysleli o živote a o iných,
3. a ako ste rozhodli ukazovať, premietať sami seba pred inými. 

Iba tieto tri veci, iba tieto tri veci. To je všetko! Ak objavíte tieto tri vyhlásenia, tak uvidíte, že celý váš život je iba dotlač týchto troch vyhlásení! Celý váš život je iba dotlač týchto troch vyhlásení. Váš život nie sú noviny, ako si myslíte. Je to tá istá kniha, neustále v rôznych vydaniach. Dokonca to nie je ani revidované vydanie. Je to dotlač tej istej knihy! To čo ste napísali prvýkrát, keď ste sa cítili bezmocní, to je váš osud. Ale našťastie, nenapísal ju Brahma (stvoriteľ vesmíru). Napísali ste ju vy sami, takže môže byť vymazaná! To je pre vás dobrá správa! To je dobrá správa, ktorú dostávate!

Ak riadite nejakú spoločnosť alebo rezort, ak ste hlavou tímu, poviem vám, najprv pomôžte vášmu tímu nájsť ich koreňový vzorec. To je tá najlepšia pomoc, ktorú môžete dať vášmu tímu a sami sebe. Ušetríte toľko vášho času! Toľko vášho času sa ušetrí! Budete mať toľko života!

Poviem vám. Neustále obohacujte každú ľudskú bytosť tým, aby našla svoj koreňový vzorec a ukončila ho. Pretože je to nevyhnutné na prežitie, je to základná potreba! Budeme to ponúkať svetu ako službu. Ponúknime túto veľkú službu svetu! Je čas, aby sme pomohli ľuďom nájsť ich koreňový vzorec a ukončiť ho, aby zažili Jivan Mukti, život v osvietení! Zažijú Jivan Mukti, život v osvietení!

Hľadajte! Objavujte! Pochopíte, že samotný koreňový vzorec sa znova a znova opakuje vo vašom živote. Je čas, aby ste ukončili koreňový vzorec a unikli z neho. Vyliečite sami seba a uniknete mu. Keď vyliečite váš koreňový vzorec, tak uvidíte váš život tak, ako ste si ho nikdy nepredstavovali! Váš život bude úplne iný, bude to nová skúsenosť! Poviem vám, že iba potom budete mať silu byť duchovným aktivistom. Iba vtedy, keď ukončíte váš koreňový vzorec, budete schopní pomôcť iným nájsť ich koreňový vzorec a ukončiť ho. Iba potom bude váš život naplnený duchovným aktivizmom.

Účelom ľudského života je duchovný aktivizmus! Zámerom každej ľudskej bytosti je duchovný aktivizmus! Môžem vám smelo povedať, že účelom života všetkých ľudských bytostí je duchovný aktivizmus! Ani sa ma individuálne nepýtajte: ´Swamiji, aký je účel môjho života?´ Teraz odpovedám na túto samotnú otázku raz a navždy: je to duchovný aktivizmus! Účelom ľudského života na planéte Zem je duchovný aktivizmus! 

Začnite dnes svapoornatva kriyu (proces ukončenia so sebou samým). Ukončite všetky vaše koreňové vzorce. Urobte ukončenie s inými a pomôžte iným nájsť ich koreňové vzorce. Žiadam vás všetkých, aby ste urobili prísahu. Dnes vyhláste, že od dnes začnete autenticky robiť proces ukončovania.

Podstata dnešného satsangu je: Nájdite váš koreňový vzorec a ukončite ho. Začnite žiť integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie a vyžarujte život duchovného aktivizmu.“

No comments:

Post a Comment