Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, June 9, 2013

9. jún 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu,  9. jún 2013

Pochopte. Každý krok vášho života, všetko čo robíte vo vašom živote, každý váš nádych, každú vašu myšlienku nasmerujte k tomu, aby ste objavili duchovnú hĺbku vás a duchovnú hĺbku života. Počúvajte! Keď objavíte duchovnú hĺbku života, tak čokoľvek sa stane vo vašom živote, bude sa to volať ako zázrak. Keď budete pokračovať v objavovaní výnimočných síl prírody, sveta, Boha, mysle, tela, duše, tak iní budú nazývať váš život ako zázrak. Ale poviem vám, že keď budete žiť duchovný aktivizmus, tak všetko, váš život bude veľký, dlhotrvajúci zázrak!

Ak chcete od vášho života čokoľvek dobré, či je to vaše zdravie, bohatstvo, naplnenie, energia, inteligencia, pokoj, blaženosť, spokojnosť, čokoľvek chcete od života, poviem vám, život vás bude všetkým zasypávať, iba sa staňte duchovným aktivistom! Žite tieto štyri princípy: integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie. Obohacujte svet a sami seba s týmito štyrmi princípmi. Poviem vám, že toto je vesmírny zákon. Je to vesmírmy zákon!

Duchovný aktivizmus je ideál. Duchovný aktivizmus je život. Duchovný aktivizmus by mal byť vašim dychom, myslením, myslením s integritou, autentickosťou vo vašich činnostiach, zodpovednosťou vo vašom bytí, obohacovaním vo vašom žití, myslením vo vašej integrite. Pochopte! Nie integritou vo vašom myslení. Mením to: myslením vo vašej integrite! Integrita by sa mala stať väčšou ako je vaše myslenie!

Ak stále máte vo vašom živote bezmocnosť, ak vám život stále ukazuje momenty konfliktov, rozporov, bezmocnosti, tak pochopte, že nežijete tieto štyri princípy! Nestali ste sa duchovným aktivistom. Duchovný aktivizmus sa nestal vašou súčasťou!

Ak stále čelíte vo vašom živote chvíľam bezmocnosti, bezmocnosti, konfliktom, rozporom, bolesti, utrpeniu, vedzte veľmi jasne, že život vám pripomína, že ste prefíkaní, neautentickí, neintegrovaní, sebeckí. Duchovný aktivizmus vám dáva všetko, čo potrebujete a viac ako potrebujete!

Myslite, myslite, myslite s integritou. Konajte, konajte, konajte s autentickosťou. Buďte, buďte, buďte so zopovednosťou. Žite, žite, žite s obohacovaním. Znova a znova a znova!

Poviem vám, že slová ´je to ťažké´ sú jedinou prekážkou, ktorú máte. Slová: ´je to ťažké´, myšlienka: ´je to ťažké´, vzorec: ´je to ťažké´ je jediná prekážka, ktorú máte. Nič nie je ťažké! Keď si myslíte, že je to ťažké, prelomte tieto negatívne slová a priveďte do vášho myslenia integritu! 

Byť duchovným aktivitom je jediný spôsob ako môžete zachrániť sami seba, iných a svet! Nariaďujem mojej sange, sannyasis, ašramajtom, ctiteľom: prestaňte robiť čokoľvek iné ako byť duchovným aktivistom! Aj vo vašej profesii, ak ste právnik, tak praktizujte duchovný aktivizmus súčasne s vašou legálnou praxou. Ak ste lekár, praktizujte medicínu súčasne s duchovným aktivizmom. Praktizujte medicínu iba preto, aby ste šírili duchovný aktivizmus. Ak ste inžinier, praktizujte vašu profesiu iba preto, aby ste šírili duchovný aktivizmus. V akejkoľvek oblasti ste, praktizujte tútu profesiu iba preto, aby ste šírili duchovný aktivizmus! Vytvárajte bohatstvo preto, aby ste šírili duchovný aktivizmus! Dýchajte preto, aby ste šírili duchovný aktivizmus! Robte všetko iba preto, aby ste šírili duchovný aktivizmus! 

Čokoľvek budete robiť, buďte duchovným aktivistom. Toto je môj odkaz pre svet: buďte duchovnými aktivistami!

No comments:

Post a Comment