Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, June 17, 2013

17. jún 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 17. jún 2013

Pokým budú vaše vzorce nažive, tak všade kde budete, budete v pekle a budete vytvárať peklo pre iných. Iba vtedy, keď vaše vzorce ukončíte, tak začne váš život. Prosím počúvajte! Vstúpte do priestoru počúvania! Pokým budú vaše vzorce žiť cez vás, počúvajte, nebudete nikdy poznať život. Je to ako keď parazit vysáva všetku energiu zo stromu. Parazit bude žiť a strom zomrie. Takisto, keď vzorce vysajú všetku vašu energiu, oni budú žiť, vy zomriete.

Človek, ktorý nevie po anglicky, nikdy nemôže pochopiť, čo premeškáva. Takisto
človek, ktorý nezažije úplnosť, nemôže nikdy pochopiť, čo premeškáva. Počúvajte! Človek, ktorý nepozná úplnosť, si nikdy neuvedomí, čo premeškáva, čo mu chýba. Úplnosť, ukončenie začína nový život. Prináša novú energiu. 

Pochopte, že neustále ukončovanie s vašimi koreňovými vzorcami prebúdza vašu energiu. Ukončenie s koreňovými vzorcami je základná nevyhnutnosť.

Iba vtedy, keď odstránite vaše koreňové vzorce, začnete veriť sami sebe. Keď spadnete desaťkrát, stratíte rešpekt sami k sebe. Preto vám hovorím, že predtým ako ukončíte vaše koreňové vzorce, každé vaše úsilie o radosť, oslobodenie, spokojnosť, blaženosť, osvietenie – všetko bude stratené, premárnené. Poviem vám, že prvým krokom nielen v duchovnom živote, ale v živote samotnom, je nájdenie vášho koreňového vzorca a jeho ukončenie.

Po prvé, keď nenájdete váš koreňový vzorec a neukončíte ho, celý váš život bude premárnený v týchto koreňových vzorcoch. Po druhé, nenájdete zámer, účel vašej existencie. Po tretie, zistíte, že váš život iba ide, ale nikam vás nesmeruje.

Poviem vám, že keď nájdete váš koreňový vzorec a ukončíte ho, prvá vec, ktorá sa stane bude, že nájdete váš zámer. Po druhé, uvidíte koľko času a života bude pred vami! Keď nájdete účel vášho života, tak v ten istý deň zistíte, že máte viac ako 72 hodín! Ak nenájdete účel vášho života, v ten istý deň zistíte, že máte menej ako dve hodiny...

Keď nájdete váš koreňový vzorec a ukončíte ho, tak nebudete márniť čas tým istým vzorcom márnenia vášho života!

Či chcete zažiť oddanosť, poznanie, osvietenie, energiu, atman, boha, čokoľvek vyššie, prvá vec, ktorú musíte urobiť, je nájsť váš koreňový vzorec a ukončiť ho.

Iba vtedy, keď objavíte váš koreňový vzorec a ukončíte ho, unclutching vám môže pomôcť, akákoľvek kriya vám môže pomôcť. Aj šťastne žiť váš život bude možné! Dovtedy môžete stavať dom, ale nebudete mať domov... 

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je nájsť vaše koreňové vzorce a ukončiť ich. 

Všetko v živote sa stane realitou iba vtedy, keď nájdete váš koreňový vzorec a ukončíte ho!


Nájdite a ukončite váš koreňový vzorec

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda rozprával o koreňových vzorcoch a procese ukončenia:

„Prosím vstúpte do priestoru počúvania! Pokým budú vaše vzorce nažive, všade kde budete, budete v pekle a budete vytvárať peklo pre iných. Iba vtedy, keď budú vaše vzorce ukončené, začne váš život. Prosím počúvajte! Vstúpte do priestoru počúvania! Pokým budú vaše vzorce žiť cez vás, počúvajte, nebudete nikdy poznať život. Je to ako keď parazit vysáva všetku energiu zo stromu. Parazit bude rásť a strom zomrie. Takisto, keď vaše vzorce vysajú všetku vašu energiu, oni budú žiť, vy zomriete.

Prečo vznikajú tieto vzorce? Pretože chcete váš život vlastniť, nie mať ho! Keď sa rozhodnete mať váš život a dovolíte, aby ho mal každý, tak nebudete mať vzorce. Pretože chcete vlastniť váš život, neustále si myslíte, že ste telo a myseľ. Prosím počúvajte! Môžete vlastniť iba vaše telo a myseľ. Nemôžete vlastniť vaše vedomie! Preto nikdy nežijete ako vedomie. Nikdy nechcete byť v priestore vedomia. 

Pochopte, že nedokážem vysvetliť, čo premeškáva človek, ktorý nerozumie anglicky. Premeškáva možnosť cestovať do rôznych krajín, kde sa hovorí anglicky. Aj keď cestuje, potrebuje nejakého sprievodcu, nejakého prekladateľa. Iba anglicky hovoriaci človek dokáže pochopiť, čo premeškáva človek, ktorý nerozumie po anglicky. Môžete vymenovať stovky vecí, ktoré premeškáva človek, ktorý nedokáže rozumieť anglicky. Nebude schopný slobodne cestovať po krajine, kde sa hovorí anglicky. Nebude schopný čítať úžasné myšlienky dostupné v angličtine. Tony a tony myšlienok, ktoré sú dostupné v angličtine! Či sa vám to páči alebo nie, angličtina je moderným jazykom poznania. V starých časoch bol jazykom poznania sanskrit. Všetko poznanie je uložené v tomto jazyku. Takisto je teraz všetko poznanie uložené v angličtine. 

Takže, tony a tony poznania dostupného v angličtine vám nie sú dostupné, keď neviete anglicky. Chcem, aby ste všetci vedeli, že stále sú tony a tony nepreložených myšlienok, pretože poznanie je vďaka IT revolúcii tak nažive a tak aktuálne. Každý deň je aktualizované. Existuje moderné príslovie: Čím viac odkladáte nákup hocijakého IT výrobku, tak dostanete lepší výrobok za nižšiu cenu. Čím viac odkladáte nákup hocijakého IT výrobku, či je to tablet, iPod, alebo iPhone, čím viac ho odkladáte, je stále v lepšej a lepšej verzii a jeho cena klesá.

Poviem vám. Nevidím príliš ďaleko. Vidím niekoľko rokov dopredu to, že komunikácia odkiaľkoľvek kamkoľvek rýchlosťou myšlienky – bez myšlienky, bude životným štýlom. Uvidíte, že rýchlosť komunikácie odkiaľkoľvek kamkoľvek bude mať rýchlosť myšlienky. Ak si na niečo pomyslíte, bude to tam. A za nulové náklady. Vďaka IT revolúcii sa poznanie neustále aktualizuje, aktualizuje, aktualizuje. Či je to v oblasti medicíny, v oblasti komunikácie, alebo cestovania, dopravy. V každej oblasti je poznanie neustále aktualizované. Poviem vám, že je to tak aj v oblasti duchovna. Aj v oblasti duchovna je poznanie neustále aktualizované. Spôsob, akým je duchovné poznanie prenášané, akým je duchovná skúsenosť prenášaná, spôsob, akým je poznanie odovzdávané, spôsob, akým ľudia zažívajú poznanie je aktualizovaný, obnovovaný, oživovaný. 

Skôr by ste si ani nevedeli predstaviť, že by ste si iba zapli televízor v spálni a mohli by ste naživo vidieť inkarnáciu! Keď si nastavíte webovú kameru, ona môže vidieť naživo vás! Takže spôsob, akým je duchovné poznanie odovzdávané je takisto aktualizovaný! Počúvajte! Človek, ktorý nevie po anglicky, nikdy nemôže pochopiť, čo premeškáva. Takisto človek, ktorý nezažije úplnosť, nemôže nikdy pochopiť, čo premeškáva. Počúvajte! Človek, ktorý nepozná úplnosť, si nikdy neuvedomí, čo premeškáva, čo mu chýba. Úplnosť, ukončenie začína nový život. Prináša novú energiu. 

Pochopte! Neustále robte ukončovanie. Ukončovanie s vašimi koreňovými vzorcami prebudí vašu energiu. Ukončenie s koreňovými vzorcami je základná nevyhnutnosť. Keď niektorí ľudia majú koreňové vzorce a vstúpia do života, ich život je taký nudný, mučivý. Koreňové vzorce, ktoré máte, vám zoberú všetky najlepšie veci. Akokoľvek si plánujete a rozvíjate odvahu, bude prehltnutá, zničená do dvoch minút. Keď sa objaví váš koreňový vzorec, vaša odvaha bude preč. 

Ak je vaša žiadostivosť zakorenená vo vašom koreňovom vzorci.... Prosím pochopte! Je to dobrá správa. Žiadostivosť nie je nikdy koreňový vzorec! Žiadostivosť nikdy nemôže byť koreňový vzorec. Je to pre vás dobrá správa. Je vždy zakorenená v nejakom inom koreňovom vzorci - kde sa chcete ukazovať ako hrdina, kde sa chcete utvrdiť vo vašej nadradenosti alebo chcete byť milovaný pre to, kto ste. Vždy existuje iný koreňový vzorec, z ktorého žiadostivosť vyrastá. Keby bola žiadostivosť koreňový vzorec, nikdy by nemohla byť transformovaná, premenená. Mohla by byť iba ukončená. Žiadostivosť nie je koreňový vzorec, preto môže byť transformovaná. Nemusíte ju ukončovať. Nemusíte ju ukončovať tým, že do nej vstúpite alebo ňou budete prechádzať. Môže byť transformovaná, pretože nie je koreňovým vzorcom. Sedí na rôznych koreňových vzorcoch. To je dobrá správa. 

Najmenej 4-5 zauzlených nití vytvára uzol, na ktorom sedí žiadostivosť. Ak budete analyzovať každý koreňový vzorec a ukončíte ich, zrazu uvidíte, že zabudnete na žiadostivosť. Nie tak, že budete trpieť. Zabudnete na ňu! Pochopte, že keď je zauzlených päť nití, tak vtedy keď zmiznú, automaticky zmizne aj uzol. Žiadostivosť je ako uzol rôznych koreňových vzorcov. Strach môže byť koreňovým vzorcom. Žiadostivosť nie je koreňovým vzorcom. Keď zmiznú rôzne koreňové vzorce, žiadostivosť jednoducho zmizne. Musíte sa pozrieť do svojho vnútra. Musíte ukončiť každý koreňový vzorec, ktorý máte. Ukončiť každý koreňový vzorec, ktorý máte! Iba vtedy, keď budete ukončovať, ukončovať, ukončovať, začnete váš život. Začne vo vás život. Život vo vás začne, keď ukončíte vaše koreňové vzorce.

Iba vtedy, keď odstránite vaše koreňové vzorce, začnete veriť sami sebe. Pochopte, iba to pochopte! Prijmete silné rozhodnutia zo všetkým vaším odhodlaním: ´Prekročím žiadostivosť! Prekročím strach!´ O desať dní buď uvidíte horor alebo porno-film a všetky vaše rozhodnutia budú stratené. Všetko bude vo vzduchu. Budete porazení. Budete porazení vašim vzorcom strachu alebo žiadostivosti. Čo si myslíte, že sa stane? Keď spadnete niekoľkokrát, stratíte rešpekt sami k sebe. Preto vám hovorím, že predtým ako ukončíte vaše koreňové vzorce, každé vaše úsilie, ktoré urobíte pre radosť, oslobodenie, spokojnosť, blaženosť, osvietenie – všetko bude stratené, premárnené. 

Poviem vám, že prvým krokom nielen v duchovnom živote, ale v živote samotnom, je nájdenie vášho koreňového vzorca a jeho ukončenie. Učenie žiadneho majstra nebude na vás fungovať, žiadne duchovné učenie nebude na vás fungovať, pokým nenájdete váš koreňový vzorec a neukončíte ho.

Ľudia ku mne prichádzajú a hovoria: ´Swamiji, tridsať rokov praktizujem techniku ´pýtanie sa samého seba´ Ramana Maharišiho. Dvadsaťpäť rokov praktizujem mantra japu. Praktizoval som pranayamy, kriye, túto kriyu, tamtú kriyu, ktorú učí táto línia, tamten guru. Dostal som iba depresiu, Swamiji.“ Poviem vám, že pokým nenájdete váš koreňový vzorec a neukončíte ho, nielenže vám žiadna duchovná praktika neprinesie želaný výsledok, ale bude nebezpečná! Pretože budete posilňovať vaše zlomené časti!

Preto vo všetkých mojich programoch je prvá vec, ktorú hovorím ľuďom: ´Nájdite vaše koreňové vzorce a ukončite ich!´ Iba potom začnem iniciovať ľudí do unclutchingu a do osvietenia. Predtým ako dostanú pomoc pri nájdení ich koreňového vzorca a ako ho ukončia, ani unclutching nebude fungovať. Program Vnútorné prebudenie – stupeň 1 je špecificky navrhnutý na to, aby vám pomohol identifikovať a ukončiť váš koreňový vzorec. 

Chcem povedať ešte jednu vec. Skôr som povedal, aby všetci moji stúpenci pomáhali iným hľadať ich koreňové vzorce. Teraz to chcem objasniť. Mali by ste pomáhať iným nájsť ich koreňový vzorec iba potom, ako ste vy sami ukončili vaše koreňové vzorce. Ak vy sami nie ste úplní, nemôžete pomôcť iným, aby našli ich koreňový vzorec. Nielen to. Môžete nájsť iba konfliktné vzorce iných, ktoré sú ako vetvy koreňového vzorca. Ale skutočný koreňový vzorec môže byť objavený a zničený iba vo fyzickej prítomnosti osvietenej bytosti! Môžete im pomôcť nájsť ich konfliktné vzorce. Ale koreňový vzorec samotný môže byť objavený, ukončený a zničený iba v prítomnosti osvietenej bytosti! Konfliktné vzorce môžu byť nájdené, ak sa ich budete pýtať tak, aby identifikovali tri vyhlásenia – vyhlásenie mamakary, ahamkary a sva-annyakary, ktoré vznikli počas konfliktných situácií. Takže všetci môžete pomáhať ľuďom nájsť tieto tri vyhlásenia a vysvetliť im ako môžu urobiť sva-poornatva kriyu. Na odstránenie samotného koreňového vzorca ich musíte doviesť k Majstrovi. Na odstránenie samotného koreňového vzorca musia prísť sem!

Po prvé, keď nenájdete váš koreňový vzorec a neukončíte ho, celý váš život bude premárnený v týchto koreňových vzorcoch. Po druhé, nenájdete zámer, účel vašej existencie. Po tretie, zistíte, že váš život iba ´ide´, ale nikam vás nesmeruje.

Videl som veľa ľudí, ktorí celý deň niečo robia, ale nikam nesmerujú. Poviem vám, že keď nájdete váš koreňový vzorec a ukončíte ho, prvá vec, ktorá sa stane bude, že nájdete váš zámer, cieľ. Po druhé, jednoducho uvidíte koľko času a života bude pred vami! Keď nájdete účel vášho života, tak v ten istý deň zistíte, že máte viac ako 72 hodín! Ak nenájdete účel vášho života, v ten istý deň zistíte, že máte menej ako dve hodiny...

Ľudský život začína iba potom, keď nájdete, keď objavíte váš koreňový vzorec a ukončíte ho. Iba potom ako ho nájdete a ukončíte, budete schopní identifikovať a ukončiť koreňový vzorec v prítomnosti Majstra. Iba v prítomnosti osvieteného Majstra! Počúvajte! Nesnažím sa udržať konečnú kontrolu v mojich rukách. Nie! Iba to vyjasňujem! Môžete nájsť konfliktné vzorce, kdekoľvek ste. Ale aby ste našli koreňový vzorec, musíte ísť hlbšie a hlbšie do vášho bytia. 

Keď nájdete váš koreňový vzorec a ukončíte ho, tak nebudete márniť čas tým istým vzorcom márnenia vášho života! Videl som ľudí, ktorí sa obávajú tej istej veci a nikdy neurobia nič pre to, aby to prelomili. Nikdy nezoberú zodpovednosť za to, aby prelomili tento vzorec, túto mentalitu, tento životný štýl.

Poviem vám, že v každej škole by mala byť prvá hodina, na ktorej sú deti vyučované, nájdenie koreňového vzorca a jeho ukončenie. Nájdite váš koreňový vzorec a choďte za jeho hranice! Nájdenie vášho koreňového vzorca by malo byť vašou základnou potrebou. Preto otváram možnosti všetkými spôsobmi! Moji trénovaní sannyasis vám najprv pomôžu identifikovať vaše konfliktné vzorce. Môžete zavolať na číslo, ktoré je na obrazovke. Pomôžu vám nájsť konfliktné vzorce, ktoré máte, koreňové vzorce, ktorými trpíte.

Či chcete zažiť oddanosť, poznanie, osvietenie, energiu, atman, boha, čokoľvek vyššie, prvá vec, ktorú musíte urobiť, je nájsť váš koreňový vzorec a ukončiť ho. Preto som otvoril všetky dvere! Môžete teraz zavolať na číslo, ktoré je na obrazovke. Moji sannyasis vám pomôžu objaviť vaše konfliktné vzorce. To je dôvod, prečo som tiež po prvýkrát otvoril cez video-konferenciu program Vnútorné prebudenie - stupeň1. Môžete sa zúčastniť tohto programu z vášho mesta cez video-konferenciu, kdekoľvek budete. Budete schopní objaviť váš koreňový vzorec a ukončiť ho.

Videl som ľudí, ktorí majú ako koreňový vzorec prefíkanosť. Nikdy sa z toho nemôžu dostať. Budú sa tým neustále trápiť. Budú tým neustále trpieť, ale nikdy nebudú schopní dostať sa z toho sami. Oni sami nebudú schopní dosiahnuť v živote ďalšu úroveň. Takže niekedy budú tráviť dvadsať rokov v tej istej práci, budú zaseknutí. Nebudú vidieť žiadny pokrok. Ani si len nespomenú, nebudú ani vedieť, že pokrok je možný. Nebudú ani len vedieť, že v ich živote je možné niečo ako pokrok. Preto vždy trvám na tom, aby ste našli váš koreňový vzorec a ukončili ho! 

Iba vtedy, keď objavíte váš koreňový vzorec a ukončíte ho, unclutching vám môže pomôcť, pýtanie sa samého seba vám môže pomôcť, akákoľvek kriya vám môže pomôcť. Aj šťastne žiť váš život bude možné! Dovtedy môžete stavať dom, ale nebudete mať domov! Mať dom je iné, mať domov je iné. Dom musíte postaviť. Domov musíte vybudovať...

Zabudnite na duchovno. Váš život ani nezačal, kým nenájdete váš koreňový vzorec a neukončíte ho. Keď ukončíte váš koreňový vzorec, celé vaše bytie bude tak naplnené! Toľko sa bude diať! Budete najšťastnejšia bytosť! Bytosti, ktoré sa ´dejú´, sú najšťastnejšie bytosti! Úplné bytosti sú blažené bytosti. Neúplnosť vedie ku komplikáciám. Videl som, že neúplnosť ľudí vedie k hlbším a hlbším komplikáciám. 

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je nájsť vaše koreňové vzorce a ukončiť ich. Všetko v živote sa stane realitou iba vtedy, keď nájdete váš koreňový vzorec a ukončíte ho!“

No comments:

Post a Comment