Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Tuesday, June 18, 2013

18. jún 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 18. jún 2013

Všetko to, čo ostáva vo vás neukončené, neúplné, to čo žiada vašu pozornosť, aby ste to ukončili, to čo vás núti, aby ste tým znova a znova prechádzali, je karma. Počúvajte. Všetko, čo ostáva vo vás neukončené a čo očakáva vašu pozornosť alebo činnosť, aby ste tým znova a znova prechádzali z dôvodu ukončenia, je karma. 

Všetko to, čo nechávate neukončené, či je to jedlo, šálka čaju, alkohol, alebo nejaká činnosť, všetko to, čo nechávate neukončené, bude prirodzene lákať vašu pozornosť k tomu, aby ste to ukončili.

Pochopte! Keď všetko to, čo robíte, budete robiť úplne, keď to ukončíte, tak vaša kama zmizne. Nehovorím: ´Choďte a robte to, čo chcete, až do úplnosti.´ Všetko, čo sa snažím povedať je to, že všetko, čo urobíte úplne, vás opustí. Krišna Murty krásne hovorí: ´Všetko, čím prejdete úplne, vás úplne opustí.´

Všetko, čo musíte vo vašom živote urobiť je to, že všetko čo budete robiť, robte z priestoru úplnosti, robte to úplne, ukončite to. Takto vás to zanechá v úplnosti. 

Počúvajte! Neukočnenia, ktoré vytvárate v tomto živote, je prarabdha karma. Koreňové vzorce, ktoré neustále vytvárajú neukončenia, je agamya karma. Bio-pamäť, ktorá podporuje viacnásobné koreňové vzorce, je sanchita karma.

Pochopte, agamya karma znamená nahromadené karmy. Prarabdha karma znamená prinesené karmy. Sanchita karma znamená karmy zozbierané od začiatku vekov počas všetkých vašich narodení.

Keď pochopíte tieto tri úrovne karmy, tak získate veľa jasnosti o živote, o tom ako môže byť ukončenie taký silný proces, aby ste vyviazli zo všetkých neukončení, zo všetkých kariem. Všetky karmy nie sú nič iné ako neukončenia.


O karme a ukončení

V dnešnej rannej správe sa Paramahamsa Nithyananda venoval rozprávaniu o karme a ukončení: 

„Počúvajte! Vstúpte do priestoru počúvania. Všetko to, čo ostáva vo vás neukončené, neúplné, to čo žiada vašu pozornosť, aby ste to ukončili, to čo vás núti, aby ste tým znova a znova prechádzali, je karma. Počúvajte. Všetko, čo ostáva vo vás neukončené a čo očakáva vašu pozornosť alebo činnosť, aby ste tým znova a znova prechádzali z dôvodu ukončenia, je karma. Všetko to, čo ste nechali neukončené, či je to jedlo, alebo šálka čaju, alebo alkohol, alebo nejaká činnosť, všetko to, čo ste nechali neukončené, bude prirodzene lákať vašu pozornosť k tomu, aby ste to ukončili.

Dám vám tento príklad. Niekto prišiel k zenovému majstrovi a povedal: ´Som závislý od fajčenia. Majster, pomôž mi dostať sa z toho.´ Majster povedal: ´Zober si tento balík cigariet.´ Majster ho mal. Zenoví majstri majú všetky druhy vecí. Dal mu balík cigariet a povedal tomu mužovi: ´Vyfajči tieto cigarety úplne. To znamená, že keď ich budeš vyberať, buď si toho vedomý, precíť ten dotyk, Keď ich vložíš do tvojich úst, precíť ich dotyk na perách. Nevenuj pozornosť ničomu inému. Venuj sa tejto cigarete, ako keby to bola posledná cigareta, ktorú budeš fajčiť predtým, ako zomrieš. Venuj sa jej do takej hĺbky.´ Po dvoch dňoch fajčiar prišiel k majstrovi a povedal: ´Majster, teraz nie som schopný vložiť cigaretu do úst. Nie je to tak, že ja som nechal cigarety. To cigarety nechali mňa!´

Pochopte! Keď všetko to, čo robíte, budete robiť úplne, keď to ukončíte, tak vaša kama zmizne. Nehovorím úplne: ´Choďte a robte to, čo chcete.´ Všetko, čo sa snažím povedať je to, že všetko, čo budete robiť úplne, vás opustí, zanechá. Krišna Murty krásne hovorí: ´Všetko to, čím prejdete úplne, vás úplne zanechá.´ Všetko, čo musíte vo vašom živote urobiť je to, že všetko čo budete robiť, robte to z priestoru úplnosti, robte to úplne, ukončite to. Takto vás to povedie k úplnosti. 

Počúvajte! Neukončenia, ktoré vytvárate v tomto živote, je prarabdha karma. Koreňové vzorce, ktoré neustále vytvárajú neukončenia, je agamya karma. Bio-pamäť, ktorá podporuje viacnásobné koreňové vzorce, je sanchita karma.

Pochopte, agamya karma znamená nahromadené karmy. Prarabdha karma znamená prinesené karmy. Sanchita karma znamená karmy zozbierané od začiatku vekov počas všetkých vašich narodení.

Teraz predefinujem tieto princípy. Neukončenia, ktoré hromadíte každý deň, sú prarabdha karma. Koreňový vzorec, ktorý neustále vytvára neukončenia, je agamya karma. Bio-pamäť, ktorá podporuje tento koreňový vzorec, je sanchita karma. Počúvajte! Počúvajte! Prarabdha, agamya, sanchita. 

Keď budete každý deň ukončovať všetky neukončenia, prarabdha karma vás zanechá. Človek, ktorý má ukončenú prarabdha karmu... Hoci budete mať ukončenú prarabdha karmu, je vo vás koreň, vzorec, ktorý môže neustále vytvárať neukončenia. Agamya bude tam! 

Počúvajte! Ak pochopíte tieto tri úrovne karmy, tak získate veľa jasnosti o živote, o tom ako môže byť ukončenie taký silný proces, aby ste vyviazli zo všetkých neukončení, zo všetkých kariem. Všetky karmy nie sú nič iné ako neukončenia. Ľudia prídu a hovoria mi: ´Mám naga dosha, mám takú doshu, mám onakú doshu.´ Naga dosha nie je nič iné ako neukončenie s hadmi, strach z hadov. Všetky doshas nie sú nič iné ako vaše neukončenia, ktoré máte! Ak nájdete koreňový vzorec, odkiaľ začal vo vás strach z hadov a ukončíte tento koreňový vzorec, tak budete oslobodení od naga dosha. 

Všetky doshas nie sú nič iné ako vaše neukončenia. Niekedy sa ma ľudia pýtajú: ´Môžem mať doshas aj na základe neukončení z minulých životov?´ Áno, môžete ich mať. ´Ako môžem ukončiť neukončenia z minulých životov?´ Ak nájdete všetky koreňové vzorce tohto života a ukončíte ich, tak uvidíte, že sa cez váš systém začnú uvoľňovať vzorce z minulých životov. Začnú sa vyjadrovať cez váš systém.

Pochopte! Keď ukončíte koreňové vzorce tohto života, tak sa automaticky začnú vyjadrovať koreňové vzorce z minulých životov. Keď sa budú vyjadrovať, počúvajte, keď sa budú vyjadrovať, pozrite sa na tieto koreňové vzorce z minulých životov. Nájdite ich koreň a ukončite ich. Budete oslobodení aj od doshas, od kariem založených na neukončeniach z minulých životov. 

Vážne! Môžem vám povedať veľmi jasne, že ukončenie kariem z minulých životov nie je nič príliš zložité. Nie je to také ťažké. Je to v podstate veľmi jednoduché. Potrebujete na to iba trochu zrelosti. Nič iné. Potrebujete iba trochu zrelosti. Rozhodnutie. Zrelosť a rozhodnutie. Odhodlanie. To je všetko. Niekedy budú niektoré vaše vzorce založené na minulých životoch. Prosím pochopte! Hlavne vtedy, keď máte zrelosť, aby ste prijali sannyas, tak všetky vaše koreňové vzorce budú založené na minulých životoch. Pretože keď sa rozhodnete prijať sannyas, tak všetky koreňové vzorce tohto života môžete prekročiť iba vašim odhodlaním. Prekročíte ich iba vašim odhodlaním.

Aj vtedy, keď máte odhodlanie, odvahu urobiť rozhodnutie, že prijmete sannyas, tak celý súčasný život, všetky neukončenia tohto života odídu, nebudú mať nad vami moc. Všetky neukončenia, ktoré budete mať, budú neukončeniami z minulých životov. Hlavne po iniciácii - ak máte vo vás nejaké neukončenia, tak budú určite z minulých životov. Musíte sa pozrieť do vášho vnútra a ukončiť aj tieto vzorce. Keď ukončíte tieto vzorce, tak pekná vec, ktorá sa stane bude tá, že budete mať veľa spomienok z minulosti, ktoré budú prichádzať. Pochopte, je to iba o úrovni zrelosti.

Ked vaše odhodlanie, rozhodnutie zosilnie, tak úroveň, z ktorej si budete vytvárať vzťah s mnohými vecami, sa zmení. Na akú úroveň sa vaše odhodlanie vyvinie, na akú úroveň sa vaše vedomie bude rozpínať, iba na tej istej úrovni vás budú veci baviť, alebo upútavať, alebo obohacovať. Priveďte ukončenie, úplnosť do všetkých úrovní kariem, ktoré máte. Či ide o každodenné neukončenia, ktoré hromadíte alebo o koreňové vzorce, ktoré máte alebo o bio-pamäť, na ktorej sú koreňové vzorce založené. 

Neukončenia, ktoré máte, prichádzajú iba ako karma. Koreňové vzorce, ktoré máte, prichádzajú iba ako karma. Bio-pamäť, ktorá nesie koreňové vzorce, prichádza iba ako karma.

Podstata dnešného satsangu je: 
Na základe toho, do akej miery máte neukončenia ohľadne vášho denno-denného života, alebo koreňové vzorce alebo bio-pamäť, na ktorej sú koreňové vzorce vytvorené, podľa úrovní, na ktorých si vytvárate vzťah so svetom, sa cítite zabávaní, upútaní, obohacovaní svetom. (How the incompletions you carry about your day-to-day life, or the root-patterns, or the bio-memory on which the root-patterns are established, based on that the levels you relate with the world, you feel entertained, engaged, enriched with the world.)

Denno-denné neukončenia, koreňové vzorce, ktoré vytvárajú neukončenia a bio-pamäť, ktorá nesie koreňové vzorce, sú iba karmy vo vašom živote. Všetky doshas a všetky karmy sú iba tým. Osloboďte sa od týchto koreňových vzorcov! Zbavíte sa karmy. Oslobodíte sa od všetkých kariem.“

No comments:

Post a Comment