Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Saturday, May 4, 2013

4. mája 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 4. mája 2013

Nájdite svoj koreňový vzorec




Dnes budem širšie hovoriť o tom, ako identifikovať váš koreňový vzorec. Znova vám všetkým chcem pripomenúť, že iba keď mi dáte svoje počúvanie, vám môžem pomôcť. Akýkoľvek prenos informácií, energie alebo skúsenosti sa medzi nami udeje iba vtedy, ak mi dáte svoje počúvanie. Dokonca aj védski Rishis (vidiaci) začínajú slokou: “Ó, synovia nesmrteľnosti, prosím, počúvajte ma!”



Takže nájsť váš koreňový vzorec. Opäť budem definovať koreňový vzorec: Prvý útok silnej emócie, ktorá vás úplne premohla a vyviedla vaše chápanie úplne z rovnováhy a dala život vašej mysli, to je koreňový vzorec.  V tom momente ste si vytvorili koreňový vzorec.



Prosím pochopte, môže to byť čokoľvek, čo ho spôsobilo. Niečo tak jednoduché ako že vaša mama vám nedala koláč, ale dala ho vášmu bratovi. Toto je veľký vzorec v Indii - chlapci sú rozmaznávaní a dievčatá zanedbávané a nepodporované. Ešte dodnes funguje v Indii nerovnoprávnosť vo vlastníctve pozemkov a dedenia mena. Myslím, že je načase, aby sme a vyvinuli ako spoločnosť a dali rovnaké práva ženám na majetok a meno.



Takže môže to byť tak jednoduché ako napríklad že vás mama donútila sedieť pri kuchynskom stole, aby ste nerobili neporiadok, alebo váš brat vás naháňal a chcel vás zbiť a zahnal vás do vašej izby, alebo robili ste čo ste mohli a prehrali ste súťaž. Môže to byť veľmi jednoduché, ale keď vás premôže vo vašom živote po prvý krát bezmocnosť, vaše chápanie je mimo rovnováhy, vaša myseľ sa zrodila a vzorec ktorý si vytvoríte v tom čase je koreňom vášho správania a konania.


Ak si sadnete sami so sebou čo len na pol hodiny a premyslíte si, začnete hľadať vo svojom vnútri, určite sa vám podarí váš koreňový vzorec. Iba jedna vec, čokoľvek nad čím premýšľate rozprávajte to nahlas pred zrkadlom. Bez rozprávania vaše myslenie nebude mať jasnosť a silu.



Čokoľvek na čo si spomeniete ako najskoršiu spomienku, alebo udalosť bezmocnosti, začnite rozprávať, rozprávať. Keď začnete rozprávať zrazu si spomeniete na skoršiu udalosť a na hlbšie a hlbšie koreňové vzorce, ktoré sa zrodili oveľa skôr.



Videl som pár ľudí, ktorí trpia túžbou po spontánnom klamaní. Len čo otvoria ústa, je to samé klamstvo, klamstvo, klamstvo. Spontánne klamanie je taktiež len pocit bezmocnosti, len klamete samých seba. Cítiť bezmocnosť je otroctvo. Cítiť silu je sloboda. Ak sa cítite silný celý deň, tak ste jivan mukta. Ak sa cítite silný od rána ako vstaňete až kým nejdete spať, tak ste jivan mukta.



Pochopte, všetko vo vesmíre má koreň.  Spôsob ako sa správame, ako myslíme, ako reagujeme, ako chápeme a vnimame veci, prečo sa správame ako sa správame, vsetko má svoj koreň.



Či sa cítite bezmocní, bez zdravia, emocionálne slabí, unavení, znudení, leniví, podráždení, všetko toto dokopy ja klasifikujem ako bezmocnosť - cítiť bezmocnosť. Vy môžete žiť bez tohto pocitu, to je tá dobrá správa, ale musíte pre to najskôr niečo urobiť. 



Keby sme pomohli deťom zbaviť sa ich koreňového vzorca a uistiť sa, že si nevytvoria žiadny iný, tak dokážu zázraky. Videl som, čokoľvek čo sa udeje počas programu Vnútorné prebudenie (Inner Awakening), 10 krát toľko sa udeje počas programu eN-Génius pre deti a to bez mojej fyzickej prítomnosti. 



Počúvajte! Nedovoľte aby sa vaše koreňové vzorce usadili vo vás. Koreňové vzorce spôsobujú, že sa správate ako sa správate. 

Malý príbeh:
Boh a Adam sa prechádzajú po rajskej záhrade a Adam hovorí Bohu: Bože, Eva je tak nádherná, urobil si takú skvelú prácu, je skutočne dokonalá, bravo! Boh mu odpovedá, Áno, to preto aby si ju veľmi ľúbil. Adam ďalej hovorí, Ale neurobil si ju veľmi múdru. Je veľmi hlúpa, hovorí Adam. Boh mu odpovedá, Áno, to aby ťa veľmi ľúbila. 

Takže pochopte, keď nájdete svoj koreňový vzorec, tak uvidíte svoju prarabdhu. Teraz vám dám presnú techniku ako nájsť svoj koreňový vzorec. Bolo by úžasné, keby ste mali učiteľa, ktorý by vám pomohol nájsť a ukončiť váš koreňový vzorec. Ja takisto pracujem na 10-dňovom programe, ktorý bude zameraný na nájdenie a ukončenie vašich koreňových vzorcov. Tento program bude ponúkaný cez video-konferenciu.
Ak máte osobu, ktorá našla a ukončila ich koreňový vzorec, to je skvelé. Ak takúto osobu nemáte, tak si sadnite pred veľkým zrkadlom a začnite hovoriť o prvej udalosti, kedy ste sa cítili utlačení, bezmoní vo svojom živote. Vyrozprávajte celú udalosť ako sa udiala a budete si schopní spomenúť na skoršiu udalosť. Potom vyrozprávajte tú skoršiu udalosť a choďte hlbšie a hlbšie a prežite to aspoň 10 krát a spomeňte si na pesné slová a myšlienky, ktoré ste si opakovali znova a znova vo svojej hlave, keď sa táto udalosť stala. 

Prosím pochopte, dávam vám presnú techniku. Spomeťe si na každé slovo, na každú myšlienku, ktoré vtedy prelietali vo vašej hlave, ktoré ste vyriekli voči SEBE SAMÉMU, myšlienky, ktoré ste mali voči SEBE SAMÝM. Osoba, ktorá našla a ukončila svoj koreňový vzorec a ukončila ho vám pomôže nájsť váš vlastný koreňový vzorec (moola vasana).

Pamätajte, potom ako objavíte svoj koreňový vzorec prestanete rást. Váš život je zamrazený. Vaše telo bude starnúť, ale vy zostanete ako dieťa. Ak nájdete svoj koreňový vzorec tak budete naveky mladí. 

Tento koreňový vzorec sa vo vašom živote prejavuje znova a znova a znova. Nesnate sa utekať pred týmito momentami. Pred nimi aj tak nemôžete uniknúť. Nidky sa vám nepodarí uniknúť. V momente ako sa zrodí váš koreňový vzorec, váš rast sa zastaví. V momente, ako zničíte svoj koeňový vzorec, váš život znova začína.

Pochopte, váš život bude kompletný iba ak ukončíte svoj koreňový vzorec. Pokiaľ nepochopíte a neukončíte váš koreňový vzorec, tak nebudete spokojný nikde vo svete.  

Malý príbeh: 
Žiak sa pýta Majstra: Majster, ty si tak silný a mocný, prečo ma nezoberieš na tiché a pokojné miesto, v úplne inej hladine, ako napríklad Kailash?
Majster odpovedá: Keby som ťa zobral do Kailashu, tak Kailash by už nebol pokojný. 

Pochopte, pokiaľ nenájdete svoj koreňový vzorec, tak narušíte dokonca aj Kailash. Ak ste osoba, ktorá robí robí rozhodnutia v akejkoľvek oblasti, tak vás vyzývam, nájdite svoj koreňový vzorec a ukončite ho, a pomôžte ľuďom okolo seba aby našli svoj koreňový vzorec a ukončili ho a ja vám zaručujem, že produktivita okolo vás sa zvýši minimálne 3 kráť. 

Pochopte, stanete sa tak produktívni. Pretože keď výjdete zo svojho koreňového vzorca, vaša mentalita žobráka skončí. Môžete aj celý život žobrať, ale stále na konci života nebudete milionárom. Ak budete pracovať a fungovať s mentalitou žobráka, tak nikdy nebudete úspešní, nikdy nebudete naplenení.

Ak niekomu pomôžete nájsť ich koreňový vzorec, prvá vec ktorá sa stane, bude z nich tak integrovaná bytosť. Nebude vás klamať a podvádzať. Ak pomôžete svojim podriadeným nájsť a ukončiť ich koreňový vzorec, budete mať tak integrované ľudské bytosti, to znamená nebo. Pretože po ukončení svojho vzorca sa v nich ako prvé prebudí integrita. 

Malý príbeh:
V náboženskej škole deti stoja v rade na obed. Na jednej strane haly je stôl s jablkami. Učiteľ napísal na lístok: “Zoberte si len jedno. Boh sa pozerá.” Na druhej strane halz je veľký stôl plný čokoládových keksíkov. Jeden žiak tam napísal malý lístok: “Vezmite si koľko chcete, boh sleduje jablká.”

Pochopte, nedostatok integrity a autentickosti vo vašom živote neurobí žiadne zázraky. Ak ste neautentickí tak zabúdate na veci, ak nepočúvate, tak zabúdate veci. Ak ľuďom pomôžete nájsť a ukončiť ich koreňový vzorec, budete mať autentické, integrované bytosti, vaša práca bude úspešná, vaša životná misia bude úspešná, všetko bude úspešné. 

Podstata dnešného satsangu je:
Nájdite svoj koreňový vzorec a ukončite ho. 

Zajtra budem pokračovať vo viacerých technikách ako identifikovať a odstrániť vaše koreňové vzorce. 

No comments:

Post a Comment