Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, May 20, 2013

20. máj 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 20. máj 2013

Aj jedno neukončenie vás môže ovplyvniť neočakávaným spôsobom. 

Neukončenia vás môžu atakovať kdekoľvek akýmkoľvek spôsobom. 

Úplnosť, naplnenie vás oslobodí od vašich kariem. Váš biznis, život, vzťahy, všetko sa bude prirodzene rozpínať, všetko bude prosperovať, rozvíjať sa.

Skutočné ukončenie znamená, že nielen vy urobíte ukončenie s iným človekom, ale aj ten človek sa vráti k vám a urobí ukončenie s vami. Obohatenie iného človeka so štyrmi princípmi je tá najlepšia skúsenosť, ktorú môžete zažiť vo vašom živote. Čokoľvek je tá najlepšia skúsenosť vo vašom živote, obohacujte o ňu aj iných. Bude vo vás neustále rásť, rozvíjať sa.

Obohacovanie znamená nevzdávať sa seba samého, neustále rozpínať s integritou a autentickosťou seba samého a iných. Nie je to naplnenie vašich očakávaní alebo očakávaní iných! Očakávania vytvárajú utrpenie. 

Karma, vzťahy a osvietenie

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda opäť odpovedal na otázky o praktizovaní štyroch princípov. 

OTÁZKA č.1:
„Swamiji, ovplyvňujú karmy rozvoj nášho biznisu, priťahovanie bohatstva? Môžem sa zbaviť po tomto Vnútornom prebudení kariem? Sú karmy pravdou? “

Swamiji odpovedá:
„Prvá vec je, že karmy vás karmy ovplyvňujú počas celého trvania vášho života. Čo znamená karma? Znamená neukončené činy, myšlienky, túžby, vzorce, ktoré ste vytvorili sami sebe a ktoré iní vytvorili vám. To je karma. Počúvajte! Neukončené činnosti, túžby, záväzky, ktoré ste vytvorili sami pre seba a pre iných, to je karma. Ovlyvňuje váš biznis, vzťahy, život, všetko, vrátane vašej schopnosti pritiahnuť bohatstvo. Po tomto Vnútornom prebudení budete prirodzene oslobodení od všetkých kariem, pretože ste sa tu naučili vedu úplnosti, naplnenia. Nielenže ste sa ju naučili, ja som vás doslovne urobil úplnými! Dostali ste vedu úplnosti, naplnenia. Neustále sa učíte vedu úplnosti. Toto celé Vnútorné prebudenie nie je nič iné ako učenie sa a zažívanie úplnosti. Môžete vidieť, že podstata tohto Vnútorného prebudenia je učenie sa a praktizovanie, zažívanie úplnosti.

Karma nie je nič iné ako to, keď odhryznete viac ako dokážete požuť. To čím trpíte, to je karma. Aj v živote veľakrát kupujete viac ako dokážete požuť alebo prehltnúť. Ak bojujete s tým, čo máte v ústach, to znamená, že ste si odhryzli viac ako dokážete požuť alebo prehltnúť. To je karma. Ak to dokážete ukončovať, ukončovať, ukončovať a ukončiť to, to je oslobodenie od karmy. Keď urobíte ukončenie s vašou manželkou, zrazu začne váš biznis prekvitať. Možno si pomyslíte: ´Ako to, že sú prepojené? Keď urobím ukončenie s klientami a zákazníkmi a biznis bude prekvitať, tomu rozumiem. Ale ako môže prekvitať môj biznis, keď urobím ukončenie s manželkou?´ Neviete, že aj jedno neukončenie vás môže ovplyvniť neočakávaným spôsobom. Ak máte neukončenie s vašou rannou jogou, môže vás to ovplvniť pri večernom oddychu. Takže neukončenia vás môžu atakovať kdekoľvek akýmkoľvek spôsobom. Pochopte, že s úplnosťou, naplnením budete slobodní, budete oslobodení od vašich kariem, takže váš biznis, život, vzťahy, všetko sa bude prirodzene rozpínať, všetko bude prosperovať, rozvíjať sa.

Iba fyzickým ohýbaním tela, jogou nemôžete dosiahnuť úplnosť. Iba mentálnym praktizovaním princípov samotných nemôžete dosiahnuť naplnenie. Vrstvy problémov vyžadujú vrstvy riešení. Vaše problémy nie sú jednoduché, takže riešenia nemôžu byť jednoduché. Máte vrstvy problémov, takže potrebujete vrstvy riešení! Ak máte iba vysoký krvný tlak, tak potom môžete povedať: ´Ok, budem robiť jogu. To bude stačiť.´ Máte vysoký krvný tlak kvôli depresii, depresiu kvôli vysokému krvnému tlaku a obidva spôsobujú diabetes. Potom máte nejaké fóbie, nejaké neukončenia, nejaké rozbité vzťahy, potom nakoniec bipolárnu poruchu. A keď toho nie je ešte dosť, tak aj chudobu! Keď sú problémy komplikované, tak riešenia musia byť vrtsvu po vrstve komplikované. Preto atakujem vaše problémy zo všetkých strán! Joga, kriya, princípy, ukončenia. Útočím zo všetkých strán! Útočím na vaše problémy zo všetkých strán!

Skutočné ukončenie znamená, keď nielen vy urobíte ukončenie s druhým človekom, ale aj druhý človek sa vráti k vám a urobí ukončenie s vami. Obohatenie iného človeka so štyrmi princípmi je tá najlepšia vec, ktorú môžete zažiť vo vašom živote. Mám pravdu? Čokoľvek je tá najlepšia skúsenosť vo vašom živote, obohacujte o ňu aj iných. Bude vo vás neustále rásť, rozvíjať sa. Ak si myslíte, že jedlo je tá najlepšia vec, ktorú zažívate, obohacujte ľudí o jedlo! Neustále budete mať jedlo. Budete vidieť, že jedlo je k vám priťahované. Ak si myslíte, že peniaze sú najlepšia vec, ktorú ste dosiahli, tak obohacujte každého, aby dosiahol peniaze. Poskytnite im poznanie, vedomosti. Uvidíte, že budete neustále zhromažďovať viac a viac peňazí.

Ja som zažil v mojom živote osvietenie ako tú najlepšiu vec, štyri princípy ako tú najlepšiu vec. Neustále s tým obohacujem každého. Mám okolo seba všetko čo potrebujem, mám viac ako potrebujem, vrátane osvietenia. Vidím viac a viac a viac energie, skúsenosti osvietenia, všetko sa vo mne deje. 

Neustále obohacujte! Uvidíte, že sa vo vás udeje naplnenie, úplnosť. Vaše ukončenie, naplnenie bude úplné, keď nielen vy urobíte ukončenie s človekom, ale ten človek sa naučí štyri princípy, vráti sa a urobí ukončenie on s vami, potom ako nájde svoj koreňový vzorec. 
Takže obohacujte ľudí o štyri princípy! Ak ste vy urobili ukončenia, ale oni ešte nie, je to teraz vaša zodpovednosť. Uistite sa, že sa zúčastnia aspoň Vnútorného prebudenia – stupeň 1. Nájdu svoj koreňový vzorec, naučia sa princípy, vrátia sa a urobia s vami ukončenia.

Robte ukončenia! Uvidíte, že vaše karmy sa rozpustia, váš biznis bude prekvitať, vaše vzťahy sa budú rozvíjať a predovšetkým bude vo vás radosť a spokojnosť s naplnenia, úplnosti.“ 

OTÁZKA č.2:
„Som farmár. Mám nejaké skúsenosti s farmárčením. Môj syn je členom organizácie Sanatana Publishing Organization. Je slobodný, má 47 rokov a nepomáha mi s farmárčením. V budúcnosti nechceme potraviny, ktoré budú vypestované na chemikáliách. Nemám čas robiť jogu, meditáciu, atď. Ako môžu ľudia ako ja dosiahnuť vykúpenie, moksha? Ako sa môžem stať osvieteným, Swamiji?“

Swamiji odpovedá: 
„Prvá vec, keď pestujete potraviny, môže to byť naplnenie, úplnosť. Môže vás to doviesť k osvieteniu. Nepotrebujete mať osobitný čas pre ukončovanie a pre osvietenie. Prosím pochopte, že pestovanie potravín môže byť úžasný spôsob ako urobiť ukončenie sám so sebou. Keď hovoríš, že nechceš chemikálie, že nechceš potraviny, ktoré boli vypestované na chemikáliách, tak si v integrite s potravinami. Si v autentickosti s potravinami. Buď zodpovedný za potraviny, obohacuj iných o tie isté potraviny. Uvidíš, že budeš mať bohatstvo. Budeš mať peniaze potrebné na udržiavanie tohto cyklu. Ale poviem ti, že keď to budeš robiť s integritou, autentickosťou, zodpovednosťou a naplnením, tak sa staneš osvieteným. Budeš úplný, naplnený. Nepotrebuješ na to osobitný čas. V našej tradícii sú milióny príbehov o tom, ako sa farmári stali osvietenými iba tým, že obohacovali s jedlom iných. Takže pochopte, že pre dosiahnutie úplnosti alebo osvietenia nie je potrebný osobitný čas, osobitné činnosti.“

OTÁZKA č.3:
„Obohacovanie znamená obohacovanie seba a iných naplnením očakávaní, ktoré mám ja sama od seba a ktoré majú iní odo mňa. V knihe ´Životné riešenia´ sa hovorí, že očakávania vytvárajú utrpenie, pretože sú založené na našom vnímaní, viere a názoroch. Môžeš, prosím, objasniť význam slova ´očakávania´, ako ho aplikovať pri štyroch princípoch, najmä pri obohacovaní?“

Swamiji odpovedá:
„Pýtaš sa: ´Obohacovanie znamená obohacovanie seba a iných naplnením očakávaní, ktoré mám ja sama od seba a ktoré majú iní odo mňa´. Mýliš sa! Obohacovanie znamená nevzdávať sa seba samého, neustále rozpínať s integritou a autentickosťou seba samého a iných! Nie je to naplnenie vašich očakávaní alebo očakávaní iných! Takže, tvoja definícia obohacovania je nesprávna. Definoval som obohacovanie veľmi jasne. Pochop to teraz! 

Po druhé, v knihe ´Životné riešenia´... Neviem, či som napísal nejakú knihu s názvom ´Životné riešenia´. Je to moja kniha? Nie! Neexistuje kniha ´Životné riešenia´, iba ´Zaručené riešenia´. ´V knihe ´Životné riešenia´ sa uvádza, že očakávania vytvárajú utrpenie, pretože sú založené na našom vnímaní, viere a názoroch. Môžeš objasniť význam?´ Myslím, že som to vysvetlil jasne. Stále si stojím za slovami z knihy ´Zaručené riešenia´, že očakávania vytvárajú utrpenie. Je mi to jasné. Ale obohacovanie neznamená naplnenie očakávaní! Pri autentickosti praktizujete naplnenie iných tým, čo pre nich znamenáte, čím ste sa im zaviazali, čo ste spôsobili, že iní od vás očakávajú. Aj za to ste nakoniec zodpovední. Takže myslím si, že teraz je to jasné. Ak si pochopila oboje, tak sú vlastne jedno a to isté!“

OTÁZKA č.4:
„Ako sa Kalabhairava prejavuje cez Swamijiho? Je nejaký proces ako puja alebo meditácia alebo to záleží od jeho vôle? Ako sa Swamiji cíti potom, keď sa Kalabhairava upokojí? Daršan je nádherný, elektrizujúci, pozdvihujúci. Ďakujem Swamiji a Kalabhairava.“

Swamiji odpovedá:
„Je to veľmi mystická otázka a mystická téma. Som v národnej televízii, ale rozhodol som sa, že budem odpovedať na túto otázku. ´Ako sa Kalabhairava prejavuje cez Swamijiho? Je nejaký proces ako puja alebo meditácia alebo to záleží od jeho vôle?´ Môžem povedať, že nerobím ani puju, ani meditáciu ani sa to nedeje podľa mojej vôle. Keď sa moja vôľa stratí, vtedy sa prejaví. Poviem vám presne, čo sa deje počas prejavovania Kalabhairavu. Je to ako keby do mňa vstúpilo desaťtisíc Nithyanandov! Koľkí z vás cítia levitáciu a prebudenie kundaliny, kedy sa vaše telo nekontrolovateľne hýbe? Zdvihnite ruky. Všetci dokážete pochopiť, o čom hovorím. Keď sa vaša kundaliny prebudí, tak máte pocit, že do vás vstúpil niekto iný? Nikto iný do vás nevstúpil! Ale vy cítite, že nie ste schopní kontrolovať vaše telo. Iba sa vznášate v extáze. Jednoducho neviete, kde sú vaše ruky, kde sú vaše nohy, kde sa chytiť, čoho sa chytiť. Ste jednoducho vo vysokej frekvencii. Takisto môžem povedať, že keď sa cezo mňa prejavuje Kalabhairava, tak sa prebúdza vesmírna kundaliny. Je to ako keby vstúpilo do tohto tela desaťtisíc Nithyanandov! Nerobím žiadnu puju, meditáciu, nič. Iba poviem: ´Nech sa teraz stanem priestorom pre Maha Kalabhairavu!´ Je to jednoducho ako keby sa otvorila priehrada, hrádza. 

´Ako sa Swamiji cíti potom, keď sa Kalabhairava upokojí?´ To je ďalšia časť otázky. Cítim sa ako po obrovskej záplave, keď sa utíši. Čo budete cítiť po obrovskom cyklóne? Pokoj! Presne toto cítim. Pokoj, ale výnimočnú radosť. Keď Kalabhairava pristane, tak nielen vo mne, ale v celej prítomnosti, v celom dýchacom priestore, v celej hale vidím množstvo radosti, ktoré prináša. Dokonca aj vtedy, keď vaša otázka nie je zodpovedaná. Prináša množstvo radosti do celej haly, do celého bytia. Koľkí z vás chápu, o čom hovorím? To je všetko. Je to nevysvetliteľné. Je to! Je to! Je to! Je to to, čo to je!

V otázke sa ešte hovorí: ´Daršan je nádherný, elektrizujúci pozdvihujúci. Ďakujem Swamiji a Kalabhairava.´ Samozrejme, musíš sa poďakovať jemu. Ja som iba nástroj, ktorý používa.“

OTÁZKA č.5
„V knihe Jógánandu ´Životopis jogína´ Sri Juktéšvar navštívil Jógánandu a povedal mu o rôznych astrálnych úrovniach a planétach. Swamiji, aká je s tým tvoja skúsenosť?“

Swamiji odpovedá: 
„Všetko, čo Sri Juktéšvar povedal je úplná pravda. Je to 100% pravda. Moja skúsenosť je tiež rovnaká. Chcem pridať, povedať vám iba jednu vec. Netrápte sa veľmi ohľadom týchto úrovní, planét. Ustáľte sa v osvietení! Ustáľte sa v priestore pozitivity, možností, vodcovstva a osvietenia. Kedykoľvek požiadate, tak bytosti z iných úrovní alebo planét prídu a navštívia vás. Prídu a navštívia vás kvôli daršanu, požehnaniu, liečeniu. Myslíte si, že tu sedíte iba vy, účastníci Vnútorného prebudenia a dostávate daršan od Kalabhairavu? Ak si myslíte, že tu sedíte iba vy a dostávate daršan od Kalabhairavu, tak sa mýlite! Stovky siddhas, rishis prichádzajú, aby mali daršan. Dostanú odpovede v ich jazyku. Každý Kalabhairavov smiech je odpoveďou pre tieto bytosti. Dostanú odpoveď a tešia sa z jeho prítomnosti. Takže pochopte, že keď budete ustálení, tak tieto bytosti prídu, aby dostali váš daršan, požehnanie, radu, vedenie a všetko.“ 

OTÁZKA č.6:
„Swamiji, ako mám urobiť ukončenie so vzťahmi, v ktorých som mala o nich v minulosti annyakaru, ale teraz nemám žiadnu annyakaru, ale oni stále aj v súčasnosti majú annaykaru o mne?“

Swamiji odpovedá:
„Dosiahni, aby pochopili: ´Mala som annyakaru, ale zbavila som sa jej. Takže aj vy sa pomaly zbavte annyakary o mne. Viem presne, čo sa pýtaš. Dosiahni, aby pochopili, že nie si schopná naplniť ich annyakaru o tebe. ´Nenaplnili ste moju annyakaru. Nenaplnili ste ani prísľuby, ktoré ste mi dali. Urobte to takisto. Ale ja som úplná. Nemám žiadny problém.´ Ale zvyčajne vtedy, keď dáte slovo Majstrovi, tak ja som úplný, aj keď ho nenaplníte. Vy nebudete nikdy úplní! Pretože toto je najhlbší vzťah! V najhlbšom vzťahu si nemôžete dovoliť neukončenie! Dosiahni, aby pochopili, že nebudeš schopná naplniť ich očakávania, ktoré majú od teba. Zober zodpovednosť za to, aby to pochopili bez toho, aby si zanechala s nimi neukončenie. Nezanechaj neukončenie s nimi. Zober zodpovednosť. Budeš úspešná.“ 

OTÁZKA č.7:
„Keď ukončím Vnútorné prebudenie, môžem levitovať a liečiť?“ 

Swamiji odpovedá:
„Môžeš liečiť. Toto ti môžem povedať priamo. Pri levitácii musíš aj spolupracovať. Od dnes začneme robiť proces levitácie. Takisto si musíte veľmi pevne osvojiť tieto princípy. Od dnes každý deň počas energetického daršanu budete robiť špeciálny proces nazývaný ´Shakthi Dharana´, ktorý vám pomôže prebudiť a zažiť prebudenie kundaliny v podobe levitácie alebo dokonca teleportácie. To znamená prijatie vibhooti alebo kumkum do vašich rúk. Takže pochop, keď ukončíš Vnútorné prebudenie, tak môžeš liečiť.

Poviem to takto. Keď ukončíš Vnútorné prebudenie, tak môžeš liečiť. Keď budeš úplný, tak môžeš aj levitovať. Liečenie je priamo v mojich rukách. Nemusíš za to zobrať zodpovednosť. Môžem ti to dať priamo ako dar. Preto ti to môžem priamo aj vziať. Je to na mojej slobodnej vôli. Ale pri levitácii musíš aj spolupracovať. Takisto, keď raz začne, ani ja to nemôžem zastaviť, ani ja ti to nemôžem vziať. Takže nič, za čo si aj ty zodpovedný, ti nemôžem vziať.“

OTÁZKA č.8:
„Swamiji, narodil si sa pre hinduizmus. Čo kastovníctvo? Prečo je v Indii toľko kást? Prečo sú tam rezervácie? Prečo sú tam vysoké kasty a nízke kasty? Povedal si, že hinduizmus je unikátny. Brahmíni cítia, že sú úžasní. Reddys cítia, že sú úžasní. Kumbhas cítia, že sú úžasní. Kammas cítia, že sú úžasní. A čo ostatné kasty? Kedy bude kastovníctvo zničené?“

Swamiji odpovedá: 
„Toto je veľmi citlivá otázka, ale odpoviem. Prečítam celú otázku. ´Swamiji, narodil si sa pre hinuizmus. Čo kastovníctvo?´ Prvá vec, ktorú by ste mali pochopiť je, že som sa narodil z hinduizmu, ale narodil som sa pre celý svet! Nie pre hinduizmus. Takže musíš to opraviť. Narodil som sa pre celý svet. Pýtaš sa: ´Čo kastovníctvo?´ Táto téma musí byť analyzovaná s väčším súcitom ako marxistickí teroristi, pseudo sekularisti, militantní misionári a misionárski militanti. Nepozerajte sa na kastový systém z ich pohľadu. Som jednoznačne proti diskriminácii na základe kastového systému – niekto je vysoko, niekto je nízko. Nie! Som jednoznačne proti! Ale nie som proti kastovému systému samotnému, pochopte!

Pýtaš sa: ´Prečo je v Indii toľko kást?´ Môžem vedieť, z ktorej krajiny si? Z Indie? (Je z Indie, z Hyderabadu). Ó, takže si z Indie? Žiješ v Indii? Žiješ iba v Indii! To je dôvod, prečo to nevieš! Choď do ktorejkoľvek krajiny, uvidíš kastový systém v nesprávnom meradle.

Počúvajte! V USA, keď budete v noci počuť zvuk zvončeka, pôjdete a pozriete sa cez kukátko. Keď uvidíte muža, belocha, dobre vyzerajúceho a v dobrom obleku, topánkach, upraveného, príťažlivého, ako budete reagovať? Alebo tam bude tmavý muž, neoholený, ako budete reagovať? Pochopte, že neexistuje civilizácia, v ktorej neexistuje kastový systém. Keď uvidíte tmavého muža v noci, tak budete automaticky prepokladať, že vás ide napadnúť, že je tam zo zlým zámerom. Keď v noci uvidíte bieleho muža, automaticky budete predpokladať, že tam nie je so zlým zámerom. Možno vás bude žiadať o prístrešie.

Pochopte, ľudské bytosti sú prirodzene zvieratá, ktoré si vytvárajú svoje vlastné skupiny. Prečo? Choďte do lietadla. Prejdite cez prvú triedu do ekonomickej triedy. Muži, ktorí sedia v prvej triede, ako sa na vás pozerajú? To nie je kastovníctvo? Žiadny Brahmín by sa nepozeral na Shudru v Indii takýmto hlúpym spôsobom, akým sa pozerajú pasažieri prvej triedy na pasažierov z ekonomickej triedy! Najmä na medzinárodných letoch! 

Takže pochopte, kastovníctvo existuje vo všetkých krajinách. Teraz, v súčasnej dobe existujú v metropolitách ako je Hyderabad, Chennai, Bangalore apartmány. Úroveň A, trojposteľové apartmány, dvojposteľové apartmány, jednoposteľové apartmány. V jednom komplexe sú tri rôzne veže. Viete ako sa budú správať obyvatelia jednoposteľového apartmánu k obyvateľom trojposteľového apartmánu? Koľkí z vás chápu o čom hovorím?

Pochopte, že kastovnícvo západnej civilizácie je založené na peniazoch. V Indii, v hinduizme bolo kastovníctvo založené na poznaní. Ale ani tak nesúhlasím so žiadnou rezerváciou. Nesúhlasím so žiadnou rezerváciou. Nesúhlasím ani s rezerváciou pre Dalitov (najnižšia a opovrhovaná kasta, nedotknuteľní), ani s rezerváciou pre Brahmanov (najvyššia kasta), ktorí majú postavenie Mahamandaleshwar (titul) učiteľov. Nakoniec, rozhodol som sa požiadať ich o zmenu ústavy. Všetci sa rozhodli. Súhlasil som. Som jednoznačne proti všetkým rezerváciám. Rezervácia nie je nič iné ako výsledok odhlasovania bankovej politiky.

Prečo exitujú vysoké a nízke kasty? Nie! Neexistujú vysoké a nízke kasty. Pochopte, že za kastu je zodpovedný jednotlivec, jednotlivec, jednotlivec, ktorý v nej žije. Poviem vám, že kastu získate činnosťou, skutkami, nie iba narodením. Exituje toľko tzv. nižších kást. Ich sochy, deities sú každý deň uctievané veľkými Brahmanmi vo všetkých chrámoch južnej Indie. Nandanar, Thiru Neelakanta Yazhpanar, všetci z nich boli tzv. nečistí, keď boli v tele. Teraz sa ich sôch dotýkajú Brahmani! 

Takže v hinduizme neboli kasty nikdy založené na tom, kde sa ľudia narodili. Boli založené na živote, ktorí žili. Je to založené na charaktere! Ak ste človek, ktorý je vedený zmätkom bez cieľa, ste Shudra. Ak ste človek, ktorý smeruje k bohatstvu, ste Vaishya. Ak ste človek, ktorý smeruje k moci, ste Kshatriya. Ak ste človek, ktorý smeruje k poznaniu, ste Brahman! To je všetko! Váš cieľ rozhoduje o vašej ´Gotra´ (skupine, do ktorej patríte), nie diera, z ktorej ste vyšli! Váš cieľ rozhoduje o vašej ´Gotra´! Rozumiete?

Pochopte, že nesúhlasím s pohľadom marxistických teroristov, militantných misionárov, misionárskych militantov na kastovníctvo. Kasta je založená na mentálnom nastavení, na zodpovednosti, ktorú ste prijali. Neexistuje nič vysoko alebo nízko.“

OTÁZKA č.9:
„Je to pravda, že akonáhle sa stanete osvietenými, tak sedem generácií nad vami sa stane osvietenými?“ 

Swamiji odpovedá:
„Máš pravdu. Akonáhle sa stanete osvietenými, tak sedem generácií nad vami sa stane oslobodenými, osvietenými. Budú oslobodení, pretože sila vášho ukončenia, naplnenia okamžite dosiahne sedem generácií. Všetkých sedem generácií sa odrazu zbaví záťaže kariem a stanú sa osvietenými. Budú osvietení. Budú oslobodení.“ 

OTÁZKA č.10:
„ Swamiji, akonáhle človek zomrie a duša opustí telo, je dobré venovať telo na lekársky výskum? Keď to urobíme, pomôže to človeku k tomu, aby dosiahol ukončenie, naplnenie v súčasnom živote alebo duši v tom, aby dosiahla osvietenie?“ 

Swamiji odpovedá:
„Prvá vec. Ak je to osvietená bytosť, najlepšia vec pre planétu Zem bude zachovanie tela v nedotknutom stave, pretože bude vyžarovať toľko energie! Ak to nie je osvietená bytosť, môžete darovať orgány a venovať telo na výskum. To je tá najlepšia vec, ktorú urobíte pre spoločnosť. Ak nie ste osvietení, darovanie tela je najlepšia vec. Je to posledné obohatenie, ultimátne obohatenie, ktoré urobíte pre svet. Ak ste osvietení, tak najlepšia vec, ktorú urobíte pre svet, bude zachovanie nedotknutého tela buď v samadhi alebo Jeeva samadhi, pretože telo bude ako atómová elektráreň a bude naďalej vyžarovať energiu a neustále pomáhať ľudským bytostiam.

To je dôvod, prečo sú v hindu tradícii ochraňované iba samadhi osvietených bytostí. To znamená, že telá osvietených bytostí sú udržiavané, budujú sa pre n ich hrobky a uctievajú sa alebo sa ich telo ponechá Gange. Takto sa Ganga stáva večnou energiou. Preto hovorím, že Gganga má aspoň milión tiel osvietených bytostí!

Telá osvietených bytostí by mali byť chránené, ochraňované, aby mohli neustále vyžarovať energiu. Ak nie, telá sa môžu spopolniť alebo venovať na lekárske účely. Nie je to nič zlé. Iba to pomôže. Bude to iba obohacovať spoločnosť.

Takže pochopte, že v hindu tradícii nemáme štandardné postupy o tom, či telá spopolňovať alebo pochovávať. Závisí to od života človeka. Dokonca aj v mojej sange som zaviedol pravidlo, že ak budete žiť naplnený, úplný život, jogínsky život, tak vaše telo sa prirodzene nerozloží. Budete v Jeeva samadhi. Ak nie, tak potom ako upustíte telo, pohltí ho verejné pohrebisko.“ 


No comments:

Post a Comment