Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, May 3, 2013

3. mája 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 3. mája 2013

Koreňové vzorce a ukončenie 

Všetky ľudské bytosti by mali vedieť, prečo sa správajú tak ako sa správajú, prečo robia to čo robia a prečo to robia tak ako to robia. 

Môžete byť povolaním inžinier, právnik, politik, finančník alebo čokoľvek iné, ale či sa správate s mäkkosťou, s pokojom, alebo s podráždením, za to je zodpovedný váš koreňový vzorec .

Budem definovať koreňový vzorec:
Prvé silné pochopenie vo vašom živote ktoré vás silne vnútorne ovplyvnilo a neustále ovplyvňuje na základe toho istého pochopenia, to je koreňový vzorec. 

Ak ste mali nejakú traumatickú skúsenosť v detstvo, napríklad silný strach, tak už nikdy nevyleziete zo svoje skrýše. Možno fyzicky áno, ale vo vnútri sa budete naďalej triasť a trpieť. Tieto pocity môžu pretrvávať celý život, aj keď budete mať 95 rokov sa budete triasť ako 3-ročný chlapec.

Akonáhle sa vo vás usadí koreňový vzorec, váš rast sa zastaví. Potom už bude rásť iba váš vzorec, ale nie vy. Ak sa rozhodnete zaútočiť späť, to bude tiež vzorec. 

To pochopenie, ktoré vás naplní a zmocní sa vás v útlom veku musíte nájst a ukončiť, až potom váš život znova začne. Inak sa len neustále klamete, že ste naplnení. Najhoršia vec je však to, že ten koreňový vzorec sa stal takou silnou súčasťou vás, že vy ani nevidíte, že vy a ten vzorec ste oddelení, že nie ste jedno. Vy si vypočujete o svojom koreňovom vzorci a máte pocit, že to rozhodnutie bolo vaše vlastné. Ale to nie je pravda! Ten koreňový vzorec je klamár, je to akoby sa najväčší podvodník stal hlavou štátu. Takisto, váš koreňový vzorec žije cez vás, je to váš nepriateľ, je to podvodník. 

Videl som ľudí, ktorí úplne stratia rovnováhu nad maličkosťami ako napríklad že nevedia nájsť svoj zapaľovač. Sú úplne mimo rovnováhy, dezorientovaný a nevedia prečo. 

Pochopte, tak ako máte dýchací systém, tak ako vo vás prúdi krv, takisto, tento prúd bolesti a utrpenia spôsobený vašim koreňovým vzorcom sa stal postupom času tiež vašou súčasťou. Niekedy si ho dokonca užívate, pretože máte pocit že tá bolesť a utrpenie sú výzvou v živote. 

Keď nemáte nič hodnotné čím by ste sa mohli v živote pochváliť , tak si vytvoríte vlastné pseudo-utrpenie a bolesť, len aby ste dokázali, ze vaša existencia je niečoho hodná. Neustále dookola si vytvárate pseudo-utrpenie, vzorce bolesti, nenaplňujúce rozhodnutia. Robenie bezmocných rozhodnutí a rozvrátenie vašej stability sa pre vás stane akýmsi dobrodružstvom, vzrušením. Žiť v nestabilite sa pre vás stalo takmer dobrodružstvom. 

Vrátte sa späť! Nebuďte hlupák!
Na konci života vás budú posudzovať na základe vašich úspechov, nie na základe vašich “dobrodružstiev”. Väčšinu času si vytvárate prekážky, trpíte kvôli nim a nakoniec to nazvete dobrodružstvom. Váš život by mal byť meraný podľa úrovne obohacovania, ktoré robíte. To je mierka, podľa ktorej budete meraní, nie podľa množstva utrpenia. 

Človek môže byť považovaný za veľkého vodcu iby podľa toho, koľkých ľudí obohatil, iba na základe jeho obohatenia. Urobiť váš život dobrodružným je niečo ako nabrať nadbytočný tuk na nepotrebných častiach vášho tela. Toto nie je skutočný výdaj energie, váš výdaj energie by mal byť na obohacovanie ľudí. 

Váš koreňový vzorec neustále prehĺta váš život. Keď cez vás reaguje a odpovedá cez vás, vaše vnímanie reality sa stane maya - ilúzia. 

Nájdite svoj koreňový vzorec, nájdite zdroj kde sa začala vaša forma správania, kedy určité chápanie obsadilo váš vnútorný priestor.  Videl som niekedy ľudí, ktorí sú slávni, ale nedokážu prebrať zodpovednosť za ostatných ľudí. Až keď preberiete zodpovednosť za učeenie a pomáhanie iným ľuďom budete mať meno a slávu. Prečo by vás mali ľudia chváliť? Iba za to ak niečím prispejete v ich živote. Medzera medzi vašou túžbou a zodpovednosťou ktorú máte prebrať je vaša neautentickosť. 

Prineste viac a viac autentickosti, preberte viac a viac zodpovednosti. Poviem vám, pokiaľ nenájdete svoj koreňový vzorec a neukončíte ho, váš život sa ani nezačal. 

Ľudia sa ma niekedy pýtajú, “Čo ponúkaš na programe Inner Awakening (Vnútorné prebudenie)?” Poviem vám, ja vám ponúkam váš samotný život počas Inner Awakening. 

Veľa krát vodné lekná pokryjú hladinu jazera natoľko, že ani nevidíte, či tam je voda a koľko. Tá pokrývka kvetov je taká hustá, že nevidno ani či tam voda je a či sa dá použiť.  Takisto utrpenie spôsobené vašim koreňovým vzorcom vás naplní tak silno, že kvôli nemu stratíte svoj vlastný život. Vy už nevlastníte svoj život.  Až keď odstránite tie lekná budete vidieť, či je v jazierku voda. Až keď odstránite svoje koreňové vzorce a vzorce ktoré ste si vytvorili kvôli vašim koreňovým vzorcom budete vedieť o vedomí, ktoré máte. 

Až keď nájdete svoj koreňový vzorec a odstránite ho si uvedomíte, “Ó bože, ja som doslova premárnil svoj celý život!”

Dokonca aj jednodouché veci ako je chtíč (žiadostivosť) nie sú nič iné ako kombinácia vašich koreňových vzorcov. Chtíč nie je vôbec chtíč. Môže to byť potreba pozornosti, alebo snaha niekomu niečo dokázať, alebo čokoľvek iné. 

Až keď odstránite váš koreňový vzorec budete poznať svoje vedomie. Až potom budete vedieť čo je to sloboda. Pretože ak váš koreňový vzorec riadi váš život, nikdy vás nedovedie k úspechu. Ak vaše auto riadi váš nepriateľ, myslíte si že vás dovedie úspešne do cieľa? Nie! Váš život bude premárnený. 

Každý moment keď sa cítite bezmocní je to kvôli vášmu koreňovému vzorcu. 
Človek, ktorý necíti bezmocnosť v jeho živote je osvietená bytosť. Človek, ktorý necítil bezmocnosť čo len jeden krát v živote je inkarnácia. 

Všetko je hodné vzdania sa pre nájdenie vášho koreňového vzorca a jeho ukončenie, pretože budete cítíť toľko energie a sily. Ak sa niekde cítite bezmocní, je to kvôli koreňovému vzorcu, ktorý v sebe nosíte. 

Každej ľudskej bytosti by sa malo pomôcť nájsť ich koreňový vzorec a situáciu z ktorej sa zrodil a začal okupovať ich vnútorný život a prehĺtať ich život. Tá situácia kedy sa zrodil váš koreňový vzorec dala život vašej mysli. 

Pochopte, bez odstránenia vášho koreňového vzorca nebudú môcť byť vaše DNA články prebudené, vaše mitochondrie prebudené. Ale akonáhle objavíte a odstránite svoje koreňové vzorce, vaša kundalíni bude prebudená, vaše hlbšie hladiny DNA budú prebudené, vaše mitochondrie budú prebudené. Aj keď sa vydáte/oženíte ak bude vo vás prebudených 6 vrstiev DNA, budete mať osvietené dieťa. Aj pomocou manželstva budete obohacovať svet. Ale ak neobjavíte svoj koreňový vzorec, dokonca aj keď prevezmete sannyas, budete len zasahovať do sveta. Obohacovať alebo zasahovať, je to na vás. 

Zajtra vás naučím ako nájsť svoj koreňový vzorec. Dnes som vám predstavil vedu koreňových vzorcov a zajtra vás naučím, ako ich nájsť. 

Takže podstatou dnešného satsangu je:

Nájdite svoj koreňový vzorec a ukončite ho, až potom život začne vo vás.

No comments:

Post a Comment