Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, May 12, 2013

12. máj 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 12. máj 2013

Ja vám môžem dať iba skúsenosť, ale iba vy ju môžete žiť. Žiť musíte vy! Ak sa rozhodnete, že sa nestanete osvietenými, nikto vás nemôže donútiť, aby ste sa stali osvietenými.

Semienko si uvedomí svoj zámer iba vtedy, keď vytvorí viac semienok. Vy si uvedomíte váš najvyšší zámer a skúsenosť iba vtedy, keď začnete obohacovať iných. Nie skôr! Vôbec nie skôr!

Iba vtedy, keď budete obohacovať iných, môžete byť nažive.

Duchovno môže byť nažive iba vtedy, keď budete obohacovať viac a viac ľudí s duchovnom. Základná kvalita života je rozpínanie. Schopnosť prežiť a rozpínanie sú základné kvality života. Iba vtedy prežijete, keď sa budete rozpínať. Či je to idelogické alebo fyzické. Iba vtedy, keď sa narodí dieťa, sa žena stane matkou. Iba vtedy, keď sa žiak stane osvieteným, učiteľ sa stane guru.

Či to chcete alebo nie, pokým budete nažive, budete vyžarovať určitý druh vibrácií. Buď vyžarujete vibrácie požehnania alebo vyžarujete vibrácie negativity. Ale určite niečo vyžarujete! 

Život je ešte stále riadený dharmou. Život je stále riadený princípmi, poriadkom. Keby nebol, tak by som nevracal späť na planétu Zem znova a znova. Vraciam sa späť na planétu Zem znova a znova, len aby som vám pripomenul, že dharma je stále nažive. Udržíme dharmu nažive! Je to stále najlsilnejší strategický plán ako dosiahnuť bohatstvo, zdravie, vzťahy, dokonalosť, úspech alebo víťažsvo v každej oblasti!

Ak nie ste zaľúbení do dharmy, poviem vám, stále sa topíte v oceáne utrpenia. V momente, keď sa zaľúbite do dharmy, pochopte, budete sedieť v lodi a pohodlne sa môžete plaviť cez oceán ilúzie, klamu, bezmocnosti. V každej chvíli, keď z hocijakého dôvodu cítite bezmocnosť, ste v samsare, klame, ilúzii. 

Nikdy nedovoľte bezmocnosti ani na pár sekúnd, aby sa stala súčasťou vášho života. Nikdy sa nestaňte bezmocnými v ničom, čo robíte vo svojom živote! 

Integrita nie je stratégia na to, aby ste ukázali, aký ste skvelý človek. Je to stratégia na to, ako sa stať skvelým človekom. Použite integritu, autentickosť, zodpovednosť, obohacovanie ako stratégiu pre život. Ako stratégiu pre osvietenie, ako stratégiu pre zdravie, bohatstvo a úspech. Ak budete používať tieto štyri stratégie, tak kdekoľvek budete žiť, budete naplnení a osvietení. Ak ich nebudete používať, tak aj vtedy keď budete sannyasi, nič sa nedá robiť! 

Skúsenosť prostredníctvom obohacovania

V dnešnej rannej správe sa Paramahamsa Nithyananda venoval téme obohacovania a jeho významu pre transformáciu sveta.

Swamiji začína rozprávaním o tom, ako mu včera pri energetickom daršane niekto dal lístok s otázkou, prečo nezačne ponúkať program "Garantované osvietenie", ktorý bude stáť trikrát viac ako Vnútorné prebudenie a ktorý bude garantovať vrátenie preňazí, ak sa do konca programu nestanete osvietenými. Swamiji sa nad týmto nápadom zasmial a vysvetľuje: „Prvá vec, pochopte, ja vám môžem dať iba skúsenosť, ale iba vy ju môžete žiť. Žiť musíte vy! Ak sa rozhodnete, že sa nestanete osvietenými, nikto vás nemôže donútiť, aby ste sa stali osvietenými. Vo chvíli keď poviem: ´garantované osvietenie´ a ´garantované vrátenie peňazí´, tak vaša hlúpa myseľ už len kvôli vráteniu peňazí vyhlási: ´Ja nie som osvietený!´ Vy nepoznáte vašu myseľ! Ja poznám vašu myseľ! Ak poviem, že vy musíte zaplatiť viac, ak sa nestanete osvietenými, tak vtedy sa vaša myseľ stane osvietenou! Jedine tento program samotný (Vnútorné prebudenie) je ´garantované osvietenie´! Nehovorím to z pýchy alebo ega. Iba konštatujem fakt. Zozbieral som múdrosť zo všetkých veľkých tradícií a ponúkam vám podstatu Sankhya, Vedanta, Patanjala, Yoga, Vaidika a všetkých tradícií, podstatu védskych tradícií s prístupom modernej psychológie.“

Swamiji zdôrazňuje, že nám môže dať iba skúsenosť, ale žiť ju je naša zodpovednosť! Pokračuje: „Chcem vám povedať ešte jednu vec. Ak ju nezískate tu na tomto programe, zabudnite na to! Nie je to pre vás! Garantujem vám, že ju nezískate nikde inde! Nehovorím to z pýchy. Ponúkam vám iba jednoduchú kozmickú právnickú radu. Môžete to chápať takto. Som zodpovedný za to, čo hovorím. Vytváram taký priestor, že to pochopí každý! Každý to pochopí! Počúvajte. Musíte pochopiť to, ako sa semienko, ktoré som do vás vložil, stane realitou. Ako sa môže stať realitou. V sanskrite máme krásne príslovie: ´Keď počúvate učiteľa, naučíte sa 25%. Keď sa ho pýtate, naučíte sa ďalších 25%. Keď sa rozprávate s vašimi priateľmi a s inými, naučíte sa ďalších 25%. Iba vtedy, keď začnete učiť iných, naučíte sa zvyšných 25%.´ Takisto je to aj tu. Keď rozprávam, získate iba 25%. Keď sa pýtate otázky a ja odpovedám, získate ďalších 25%. Keď robíte manana, to znamená internalizáciu, zvnútorňovanie a podieľate sa s inými, získate dalších 25%. A iba vtedy, keď odítete a začnete učiť, obohacovať ľudí, tak získate zvyšných 25%.“ 

Swamiji vysvetľuje, že iba vtedy, keď budeme učiť, tak si sami uvedomíme, akými spôsobmi môžeme praktizovať a privádzať tieto princípy do nášho života, aby sa stali našou skúsenosťou. Keď začneme hovoriť o týchto princípoch s inými, osvojíme si ich a zažijeme ich hlbšie a hlbšie.

Swamiji hovorí: „Počúvajte! Semienko si uvedomí svoj zámer iba vtedy, keď vytvorí viac semienok. Vy si uvedomíte váš najvyšší zámer a skúsenosť iba vtedy, keď začnete obohacovať iných. Nie skôr! Vôbec nie skôr! Videl som, že ľudia, ktorí neprispievajú, neobohacujú život iných, neprispievajú, neobohacujú ani svoj vlastný život. Ak budete prispievať k svojmu životu, tak budete prispievať aj k životu iných. Ak budete prispievať k životu iných, tak budete prispievať aj k svojmu vlastnému životu. Neexistuje žiadna skratka. Neexistuje nič také, že budete prispievať iba k vášmu životu, ale nikdy k životu iných. Nič také sa nedeje! Ak postavíte dom za bilión dolárov, bude musieť zostať s vami aspoň dvesto zamestnancov. Tiež si budú užívať váš dom. Nemôžete povedať: ‘Klimatizácia bude prúdiť iba smerom ku mne, ale nie k mojim zamestnancom!’ Nedá sa nič robiť! Pochopte to! V žiadnom prípade nemôžete obohacovať iba seba, ale nie iných!“

Swamiji hovorí, že najhroznejšou teroristickou filozofiou na planéte Zem je predovšetkým kapitalizmus! Iba potom prišli ďalšie teroristiké náboženstvá. Kapitalizmus je najviac teroristické náboženstvo. Ani kapitalista nemôže obohacovať iba sám seba bez toho, aby obohacoval iných. Swamiji zdôrazňuje: „ Iba vtedy, keď budete obohacovať iných, budete obohacovaní aj vy. Poviem vám, iba vtedy, keď sa budete podieľať, podieľať, podieľať, zažijete vyššie a vyššie reality! Či v dobrom alebo zlom, iba vtedy keď budete obohacovať iných, môžete byť nažive. Terostisti môžu byť nažive iba vtedy, keď budú obohacovať viac a viac ľudí s terorizmom. Duchovno môže byť nažive iba vtedy, keď budete obohacovať viac a viac ľudí s duchovnom. Základná kvalita života je rozpínanie. Schopnosť prežiť a rozpínanie sú základné kvality života. Preto sú Mooladhara (prvá čakra) a Swadhistana (druhá čakra) vedľa seba. Swadhistana je ´prežitie´. Mooladhara je ´šírenie, rozširovanie´. Iba vtedy prežijete, keď sa budete rozpínať. Či je to idelogické alebo fyzické. Iba vtedy, keď sa narodí dieťa, sa žena stane matkou. Iba vtedy, keď sa žiak stane osvieteným, učiteľ sa stane guru. Pochopte to! Nepremeškajte! Počúvajte! Ak nebudete šíriť duchovno, tak budete šíriť terorizmus. To je všetko!“

Swamiji vysvetľuje, že môžeme fungovať iba v dvoch režimoch: „.... , ale mám ťa rád!“ alebo „Mám ťa rád, ale ...!“ Toto sú jediné dva režimy, v ktorých môžeme existovať. Keď budeme v režime: „Mám ťa rád, ale ...!“, tak budeme šíriť terorizmus, násilie. Keď budeme v režime: „.... ale, mám ťa rád!“, tak budeme šíriť duchovno!

Swamiji hovorí krátky príbeh. Obchodník bilionár, ktorého pohrýzol pouličný pes, príde k lekárovi a hovorí: „Doktor, ošetrite ma!“ Po dôkladnom vyšetrení lekár hovorí. „Nič sa nedá robiť! Besnota zašla príliš ďaleko! Zomriete do 48 hodín!“ Podnikateľ okamžite vezme papier a začne niečo písať. Lekár sa ho pýta: „Píšete vašu vôľu ako má byť rozdelené vaše bohatstvo?“ Muž odpovedá: „Nie! Robím zoznam ľudí, ktorých teraz pohryziem!“ Swamiji vysvetľuje: „Buď píšete vašu vôľu ohľadom majetku alebo píšete zoznam ľudí, ktorých idete pohrýzť! Ale urobíte jedno z toho! Buď budete šíriť bohatstvo alebo vašu chorobu! Pochopte! Pochopte! Pochopte! Či to chcete alebo nie, pokým budete nažive, budete vyžarovať určitý druh vibrácií. Buď vyžarujete vibrácie požehnania: ´Loka Samastha Sukhino Bhavanthu´ alebo vyžarujete vibrácie negativity. Ale niečo budete vyžarovať! Ľudia si myslia: ´Nie, nie, nie! Nikdy nebudem negatívny alebo pozitívny!´ Nie! Toto sa nedeje!“

Swamiji vyzýva: „Obohacujte! Obohacujte! Obohacujte! S celou mojou integritou a autentickosťou vám poviem, že o čokoľvek budete obohacovať iných, to si budete k sebe neustále priťahovať! Ak budete iných obohacovať s jedlom, sľubujem, že nikdy nebudete mať hlad! Nikdy nebudete mať vo vašom živote nedostatok jedla, potrebu jedla vo vašom živote! Najlepší spôsob ako sa stať Niraahaari je neustále sa podieľať o jedlo. Neustále obohacovať ľudí s jedlom. Ak budete pokračovať v Annadaana, Annaalayaas, tak sa stanete Niraahaaris! Nikdy nebudete potrebovať jedlo! To neznamená, že nikdy nebudete mať jedlo! Budete mať toľko jedla! Ale nikdy ho nebudete potrebovať! Neustále sa podieľajte s inými o vedomosti. Budete mať toľko vedomostí, že možno nebudete potrebovať ďalšie vedomosti, aby ste boli vzdelaní! Pochopte! Keď nebudete potrebovať vedomosti, aby ste boli vzdelaní, tak budete osvietení!“

Swamiji pokračuje. „Neustále vytvárajte priestor, kde sa viac a viac ľudí stane bohatými a vy budete super-bohatí! Neustále vytvárajte preistor, kde sa viac a viac ľudí stane osvietenými a vy budete super-osvietenými, inkarnáciou. Neustále vytvárajte priestor, kde sa viac a viac ľudí stane politickými vodcami a vy budete najvyšším človekom v politike. To je všetko. To je život! To čo chcete, to začnite vytvárať! Neustále preklínajte ľudí a budete viac a viac preklínaní vy sami. Pokúšajte sa klamať a robiť iných chudobnými a sami sa stanete chudobnými. Pochopte! Toto je zákon života, nielen zákon krajiny. To s čím sa podieľate s inými, to k vám prichádza! Ak urobíte chudobnými iných, sami skončíte v chudobe! Nemôžete oklamať Boha. Nemôžete oklamať život!“ 

Včera robili účastníci Vnútorného prebudenia veľmi silný proces. Je v nás vzorec, ktorý máme sami o sebe, vzorec, ktorý máme o iných a o živote a vzorec, ako sa ukazujeme. Iba vtedy, keď ľudia chodili dookola a podieľali sa o svoj vnútorný obraz o sebe a o ich predstave o iných a o živote, uvedomili si: „Ó, Bože! Takto som sa pozeral na život! Takto som zaobchádzal s mojim životom! Takto som žil môj život!“ Swamiji hovorí: „Môže sa zdať, že keď klamete, podvádzate iných, tak ste úspešní. Ale nechápete, že váš úspech je príliš lacný. Je na úrovni nejakých zlodejov, ktorí kradnú zo svadobného obeda. Zo svadobnej hostiny ukradnú jednu alebo dve sladkosti! Môžete mať iba túto úroveň úspechu! Váš úspech bude iba na tejto úrovni! Aj pri vašom kradnutí budete iba hlúpy zlodej!“ 

Swamiji hovorí krátky príbeh: Kňaz, duchovný a rabín sa rozprávajú pri obede o tom, koľko peňazí si berú pre seba a koľko míňajú na kostol alebo náboženskú inštitúciu. Kňaz hovorí: „Všetky peniaze, ktoré zozbieram, uložím na zem do jedného radu a hádžem ich do vzduchu. Všetko čo spadne na túto stranu je moje a všetko čo spadne na tamtú stranu je pre Boha.“ Duchovný hovorí: „Ja robím to isté, ale urobím veľký kruh a všetko hodím do vzduchu. Všetko čo spadne do kruhu dám Bohu a všetko čo spadne mimo si zoberiem ja.“ Potom hovorí rabín, veľmi inteligentný človek: „Ja iba všetko vyhodím do vzduchu a poviem Bohu: ´Zober si všetko, čo chceš! Všetko čo spadne dole je moje!´Všetko čo chce, to si zoberie. Všetko čo spadne je moje!“ 

Swamiji zdôrazňuje: „Nemôžete oklamať, podviesť Boha! Možno si myslíte, že ho oklamete. Možno to skúšate! A možno si to myslíte, ale nemôžete! Nemôžete! Ak si myslíte, že ste ho oklamali a myslíte si, že môžete, tak sa môžete hrať na hlupáka sami so sebou a aj to vo veľmi malom meradle! Poviem vám, že život ešte stále riadi dharma! Život stále riadia princípy! Stále ho riadi poriadok! Keby nie, tak by som sa nevracal späť na planétu Zem znova a znova. Vraciam sa späť na planétu Zem znova a znova, len aby som vám pripomenul, že dharma je stále nažive. Udržíme dharmu nažive! Je to stále najsilnejší strategický plán ako dosiahnuť bohatstvo, zdravie, vzťahy, dokonalosť, úspech alebo víťazstvo v každej oblasti! Zdravie vášho tela, bohatstvo v živote, vzťahy vo vašom priestore, úspech v biznise, víťazstvo vo všetkom čo robíte, dokonalosť vašej skúsenosti, všetko môžete dosiahnuť iba pomocou dharmy! Dharma je stále nažive a je to silná múdrosť. Dharma je najsilnejšia stratégia na všetky priaznivé veci, ktoré chcete vo vašom živote, či je to zdravie alebo bohatstvo alebo úspech alebo víťazstvo alebo dokonalosť. Dharma je stratégia. Dhamma je stratégia. Je to najlepšia stratégia! Je to ´TÁ´ stratégia! Pochopte, je to ´TÁ´ stratégia!“

Swamiji hovorí, že keď prelomíme náš koreňový vzorec, tak pochopíme, že žiť dharmu je veľmi ľahké! Pýta sa: „Koľkí z vás sa teraz cítia oddaní štyrom princípom? Prosím pochopte, nie takto: ´Och, musím ich praktizovať. Tento chlapík od rána do noci kričí tie isté štyri slová. A vyhráža sa mi, že iba keď budem robiť toto, tak moja bolesť sa vylieči, moja bolesť hlavy sa vylieči. Ó bože, prišiel som sem a myslel som si, že ma vylieči!´ Nie, nemyslím toto tolerovanie dharmy! Začnite sa cítiť oddaní, milujúci dharmu! Koľkí z vás teraz naozaj cítia: ´Som zamilovaný do dharmy!´? Prekročili ste oceán samsary (ilúzie)! Prekročili ste oceán nebezpečenstva. Pochopte! Láska k dharme je loď, na ktorej preplávate cez oceán. Láska k dharme je loď, na ktorej preplávate cez oceán samsary, oceán klamu, oceán utrpenia. Láska k sange je most, cez ktorý prejdete cez oceán klamu, ale láska k Budhovi je lietadlo, v ktorom preletíte cez oceán samsary! Ale láska k dharme nastane ako prvá. Požehnaní sú tí, ktorí začali milovať dharmu, nie tolerovať ju: ´Ok, čo môžem robiť?´ Nie! Milovať ju! Iba vtedy, keď ju budete milovať, privediete ju hlbšie do vášho samotného chápania!“ 

Swamiji pokračuje: „Ak nie ste zamilovaní do dharmy, poviem vám, stále sa topíte v oceáne utrpenia. V momente, keď sa zamilujete do dharmy, pochopte, budete sedieť na lodi a pohodlne sa môžete plaviť cez oceán klamu, ilúzie, bezmocnosti. V každej chvíli, keď z hocijakého dôvodu cítite bezmocnosť, tak ste v samsare, klame, ilúzii. Aj vtedy, keď sa cítite bezmocní ak máte sedieť pohodlne alebo sa cítite bezmocní počas stretnutia, alebo sa cítite bezmocní, keď s niekým rozprávate, keď sa cítite bezmocní mentálne, fyzicky vo vzťahu alebo hocijakým iným spôsobom, tak ste v ilúzii (maya). Toto zničí vaše možnosti! Hovorím vám veľa vecí: ´Robte to! Robte to! Robte tamto!“ Ale chcem vám povedať: iba jednu vec nerobte. Nikdy necíťte bezmocnosť alebo neplačte od bezmocnosti! Túto jednu vec nerobte, NIE! Striktné NIE! Všetko ostatné je v poriadku. Všetko ostatné je ok! Iba túto jednu vec NIE! Bez pochýb, žiadny pocit bezmocnosti alebo plač od bezmocnosti!“

Swamiji hovorí o týchto bezmocných ľuďoch, ktorí prídu a žiadajú o požehnanie: „Swamiji, požehnaj ma, aby som bol integrovaný, autentický.“ Swamiji sa pýta: „Čo tým myslíš? Ty musíš byť integrovaný! Ty musíš byť autentický! Čo môžem urobiť ja? Môžem ťa podporiť.“ „Nie, nie, nie! Chcem, aby si ma urobil integrovaným, autentickým.“ „Chceš povedať, že si mám sadnúť vedľa teba a kontrolovať každé slovo, ktoré povieš? Alebo zamknúť ťa v izbe, keď budeš chcieť zažiť románik? Čo odo mňa chceš, aby som urobil?“ „Chcem, aby si ma urobil integrovaným, autentickým!“ Swamiji hovorí: „Poviem vám, že nikdy nedostanete moje požehnanie, keď ma budete žiadať z bezmocnosti! Žiadajte ma na základe zodpovednosti! Vtedy vždy poviem:´Thataasthu! Nech sa stane!´ a bude to fungovať!“ 

Swamiji vyzýva, aby sme nikdy nedovolili bezmocnosti ani na pár sekúnd, aby sa stala súčasťou nášho života. Nikdy sa nestaňme bezmocnými v ničom, čo robíme v našom živote! Integrita nie je stratégia na to, aby sme ukázali, aký sme skvelý človek. Je to stratégia na to, ako sa stať skvelým človekom. Používajme integritu, autentickosť, zodpovednosť, obohacovanie ako stratégiu pre život. Ako stratégiu pre osvietenie, ako stratégiu pre zdravie, bohatstvo a úspech. Ak budeme používať tieto štyri stratégie, tak kdekoľvek budeme žiť, budeme naplnení a osvietení. Ak ich nebudeme používať, tak aj vtedy keď budeme sannyasi, nič sa nedá robiť! Aký účel má sannyas? Sannyas znamená intenzívne žiť tieto štyri stratégie.

Swamiji oznamuje, že 18. mája večer sa bude konať webinár naživo s diskusiou o tajomstve ako zažiť najvyššie možnosti v živote – sannyas. Iba s princípmi sa sannyas stane realitou. Ak nie, tak je premárnený. Swamiji hovorí: „Iba bytosť, ktorá miluje štyri princípy, ktorá žije štyri princípy, ktorá berie zodpovednosť za obohacovanie iných so štyrmi princípmi sa stane skutočným sannyasis. Neustále sa podieľajte, podieľajte, podieľajte! Obohacujte iných s týmito štyrmi princípmi. To je jediný spôsob. Nestrácajte nádej v ľudí. Nestrácajte nádej v seba. To je jediný spôsob ako zažijete hlbšie a hlbšie dimenzie duchovných princípov, duchovných tatvas. Sústreďte sa a venujte všetku vašu pozornosť štyrom princípom a nikdy ich nevynechajte! Nikdy ich neporušte!“

Swamiji hovorí zenový aforizmus: Muž ide za Majstrom a pýta sa ho: „Majster, som úplne zmätený. Neviem čo mám robiť.“ Majster veľmi chladne hovorí: „Začni dávať jasnosť iným.“ Swamiji vysvetľuje: „Toto je najlepší spôsob ako hovoriť so sebou, ako počúvať seba. Keď ste zmätení, nebudete počúvať nikoho iného okrem seba. Takže aký je jediný spôsob pre vás? Aby ste počúvali seba samého! Iba keď budete hovoriť s inými, tak sa budete počúvať. Choďte dookola a rozprávajte s inými. Dávajte jasnosť iným a budete mať jasnosť sami v sebe! Keď budete rozprávať s inými, váš zmätok zmizne. Získate väčšiu jasnosť!“ 

Swamiji vyzýva: “Žiadam vás všetkých, ktorí žijete tieto princípy. Ak chcete mať vo svojom živote deti, majte tri a jedno odovzdajte do Dhyanapeetam! Potrebujeme viac a viac sannyasis, ktorí budú učiť svet. Každé sedemročné dieťa vítame! Vytrénujeme ich. Prosím pochopte, nikdy ich nebudem nútiť, aby sa stali sannyasis. Vytrénujem ich v štyroch princípoch, ako žiť osvietený život a keď sa budú chcieť stať sannyasis, tak sa stanú sannyasis. A keď sa budú chcieť oženiť alebo vydať, môžu sa stať rishis. To je všetko. Sú pred nimi všetky možnosti. Svet je pred nimi otvorený. Môžem povedať, vesmír je pred nimi otvorený!“

Swamiji pokračuje: „Ktokoľvek teraz pozerá tento program, volám k vám všetkým: Ak chcete vzkriesiť védsku tradíciu na planéte Zem, to znamená ak chcete zachrániť planétu Zem, tak pochopte, že védska tradícia je jediná nádej pre planétu Zem! Budúce náboženstvá musia akceptovať všetkých bohov a mnohých bohov! Samozrejme akceptovanie neznamená, že budeme konvertovať ostatné náboženstvá. Ak hovoríte, že všetky náboženstvá sú rovnocenné, nie je to tak, nie! Všetky náboženstvá sú jedinečné! Záchrana védskej tradície je rovnocenná so záchranou sveta! Každý kto sa zaujíma o záchranu sveta, rozhodnite sa teraz! Dajte život ešte jednému dieťaťu a vo veku sedem rokov ho odovzdajte do Dhyanapeetam! Od tohto Nithyananda Poornima budeme prijímať deti z celého sveta vrátane sirôt, ktoré nemajú otca a mamu. Nebojte sa, som tu! Vytvorím infraštruktúru pre desaťtisíc Krama brahmacharies a Krama brahmacharinies, ktorí zoberú zodpovednosť za transformáciu sveta, za obohacovanie sveta so štyrmi princípmi! Chcem aspoň milión Krama brahmacharies a Krama brahmacharinies! Vytvorím infraštruktúru pre desaťtisíc z nich tu v tomto priestore, ale chcem ich aspoň milión po celom svete, ktorí budú žiť tieto princípy: integritu, autentickosť, zodpovednosť, obohacovanie, brať zodpovednosť za obohacovanie sveta s týmito princípmi. Tento Sannyas webinár je pozvánkou pre svet!“ 

Swamiji hovorí, že všetky prijaté deti budú vzdelávané v oblasti psychológie, pretože toto je oblasť, ktorú oživí pomocou svojej misie. Hovorí, že keď bude oživená táto oblasť, tak bude oživený celý svet. Ak sa zmení spôsob nášho myslenia, zmeníme sa, pretransformujeme. Swamiji vyhlasuje: „Zmením chápanie sveta zmenou v oblasti psychológie. Všetci moji sannyasis budú mať najmenej titul PhD. v psychológii. Najmenej jeden PhD.! A založím veľmi prepracovaný inštitút na vysokej úrovni, univerzitu psychológie. Inštitút duchovnej psychológie na medzinárodnej úrovni!“

Swamiji hovorí podstata dnešného satsangu: „Obohacujte svet! Obohacujte svet! Obohacujte svet!“

No comments:

Post a Comment