Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Thursday, May 2, 2013

2. mája 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 2. mája 2013

Ukončenie a naplnenie - Poornatva stithi

Dnes ráno som si uvedomil veľmi dôležitú pravdu o ukončení a naplnení. 
Poprvé, chcem aby ste pochopili, že iba v stave naplnenia tieto 4 princípy vo vás budú fungovať , iba keď ste naplnení tak môžete žiť tieto 4 princípy tak, ako by ste ich mali žiť. 

Keď nestrávite dosť času, energie a nemáte dostatočný zámer stať sa naplení, tak sa tieto 4 princípy vo vás neudejú. Zámer je totiž veľmi dôležitá prísada naplnenia. 

Budem definovať čo je naplnenie. Najskôr však musíte pochopiť nenaplnenie a potom pochopíte naplnenie. 

Vždy, keď sami so sebou komunikujete disruptívne, ak máte negatívne myšlienky, tak ste nanaplnení. Pochopte, poviete si: “Budem žiť tieto 4 princípy”, a okamžite sa vaša myseľ začne z vás smiať, “Hahaha, takto si už povedal milión vecí.”

Pochopte, keď sa pre niečo rozhodnete, tá jedna časť, ktorá vám neverí, ktorá s vami nesúhlasí, to je nenaplnenie.

Jeden z najväčších problémov nenaplnenia je to, že nebudete schopní byť spokojní sami so sebou. Nebudete schopní žiť vo vlastnom tele. Neustále budete mať akoby pocit odsúdenia na doživotie. A kvôli tomuto pocitu nebudete schopní žiť ani jeden princíp. Ani integritu, ani autentickosť, ani zodpovednosť ani obohacovanie. Nenaplnenie napadne ako prvých vás. Je to váš samo-hodnotiaci mechanizmus vo vás. 

Začnete sa pýtať: “Čo vlastne robím, idem správnym smerom, čo budem robiť ďalej, je toto tá správna cesta?” Čím viac krát robíte samo-hodnotenie, tým viac budete zameraní sami na seba a budete sa iba mučiť. 

Je to vaše nenaplnenie ktoré vás núti robiť tieto kritické seba-hodnotenia znova a znova. 4 princípy nebudú môcť byť aplikované tak ako by mali byť, ak vy nevenujete dostatok času a zámeru na jeho ukončenie. 

Pochopte, iba ked budete vo vnútri naplnení budete vôbec schopní počúvať, dokonca aj v tejto chvíli. Ak máte v izbe hodenú neopratú bielizeň, ak máte na sporáku mlieko ktoré vrie, ak máte okolo seba niečo neukončené, nebudete sa schopní usadiť a počúvať. Počúvanie sa udeje až po ukončení.

Aké to je byť nenaplnení, to vám môžemvysvetliť, ale priestor naplnenia, ten vám neviem vysvetliť. Pretože akékoľvek slovo poviem, nebudete mi rozumieť. Ak poviem “Shuddha Sukhabodha Chinmaya Swabhavananda”, čo budete rozumieť? Nie, nemôžete porozumieť. Môžete pochopiť čo je nenaplnenie, pretože je to vaša skúsenosť. Akékoľvek rozhodnutie urobíte v nenaplnení, jedna časť z vás sa na vás bude iba smiať, nebude s vami súhlasiť, nepovie vám “Tathastu!”.

V stave nenaplnenia nie ste schopní počúvať. Správate sa akoby ste počúvali, ale nepočúvate. Nevidíte. Tvárite akoby ste videli, ale nevidíte. 

Ľudské bytosti musia pochopiť túto veľmi dôležitú pravdu. Keď ste nenaplnení tak nebudete ani vy praktizovať 4 princípy, ale ani 4 princípy vám neprinesú očakávané výsledky. Iba keď budete praktizovať integritu integrovane budete mať “vak siddhi” (schopnosť kde každé vyrieknuté slovo sa stane realitou), iba keď budete praktizovať autentickosť autenticky budete mať priestor možností. Iba ak sa stanete zodpovedne zodpovední stanete sa vodcom. 

Prvú vec, ktorú potrebujete priniesť do svojho vnútra je naplnenie. Musíte priviesť naplnenie, až potom budú vo vás tieto 4 princípy fungovať a prinesú vám výsedky, aké očakávate.
Strávte aspoň 6 mesiacov na nastolenie naplnenia pomocou procesu Swapoornatwa a Poornaatwa (budú vysvetlené v ďaľšej rannej správe), bez toho aby ste narušili svoju bežnú rutinu. 

Ukončenie musí byť podniknuté paralelne s vašou aktívnou dennou rutinou. Ak prestanete svoju rutinu, je to akokeby ste sa snažili postaviť nový dom bez toho aby ste zbúrali starý. Ak sa snažíte zbúrať starý dom a nestaviate nový, tak tá medzera ktorá sa tam vytvorí prinesie znova ďaľšie nenalnenia. 

Pochopte, ak je vo vás naplnenie, tak 4 princípy vo vás budú explódovať ako keď dáte oheň na explozívny materiál. Sú niektorí ľudia, ktorí akonáhle počujú o 4 princípoch stanú sa ich skúsenosťou ale prečo v prípade iných ľudí sa ten oheň chytá len veľmi veľmi pomaly? Musíte to pochopiť! 

Swapoornatva a poornatva by mali byť vašou duchovnou rutinou. Musíte pochopiť, ze ukončenie je dôležitá lekcia, ktorú sa musíte naučiť aby sa tieto 4 princípy stali vašou skúsenosťou. Až keď zažijete stav naplnenia vo vašom vnútri budete schopní reálne praktizovať tieto pricípy. 

Keby ma niekto požiadal, aby som vybral ďaľší princíp k týmto štyrom, tak by to bolo naplnenie.  Pochopte, je to naplnenie, ktoré uskutoční tie pravé veci vo vašom živote. Je to naplnenie, ktoré vo vás prebudí život. Naplnenie je Shiva, počúvanie je Devi. Ak ste naplnení, tak ste ustálení v Shiva energii - v božskej mužskej energii. Ak počúvate, tak ste ustálení v Devi energii - božskej ženskej energii. 

Ak ste naplnení, Shiva je vo vás prístupný ako Dakshinamurty. Ak ste nenaplení, tak bude v podobe Kalabhairavu a bude ničiť všetky neukončenia vo vás. 

Počúvajte! Iba keď sa stanete naplení budete úplne integrovaná osoba. Všetky vaše časti - vaše vnútro, vaše telo, vaša myseľ, všetko bude pod vašou kontrolou. Všetko sa stane vami, stane sa to vašou súčasťou.

A ešte jednu vec potrebujete vedieť. Vy si myslíte, že ak urobíte ukončenie teraz, vaša budúcnosť bude naplená až od tohto momentu. Nie! Aj vaša minulosť sa stane naplnená. Ukončenie je jediný spôsob ako sa dá zmeniť vaša minulosť. Ľudia si myslia že minulosť sa nedá zmeniť, ale pochopte, že minulosť, súčasnosť a budúcnosť pochádzajú z jedného a toho istého semienka. Ak sa nedá zmeniť minulosť, tak potom by sa nemala dať zmeniť ani budúcnosť. 

Ak sa cítite bezmocní teraz, tak ste určite boli bezmocní aj v minulosti. Takže strávite čas ukončovaním, vynaložte energiu na ukončenie, urobte rozhodnutie, stanovte si zámer byť naplnení. Najdôležitejšie je vaše rozhodnutie. Rozhodnutie byť naplnený je to, čo vás udrží v naplnení. 

Ak ste sa cítili byť silní v minulosti, budete silní aj v budúcnosti.  Ja som sa vždy cítil silný a úspešný, preto ma aj moja budúcnosť automaticky pripravuje na to, čo potrebujem vedieť aby som bol úspešný. 

Akékoľvek neschopnosti existujú vo vašom živote iba preto, lebo ste ich na sebe vnímali v minulosti. Ten samo-hodnotiaci mechanizmus, ktorý vás neustále hodnotí vám dá vysoké známky iba vtedy ak ste naplnení. V úplnom naplenení sa tento samo-hodnotiaci mechanizmus vyparí. Nebudete sa vôbec hodnotiť. Nebudete hodnotiť mňa. Pretože ak vás nejaká iná osoba hodnotí ale rozplyniete sa do seba, to je advaita- nedualita. 

Pochopte, iba keď ste naplnení môžete byť úspešní. Či už vo vzťahoch, alebo bohatstve, alebo kariére, dokonca aj vo vašom zdraví. Zdravie zažijete iba pri naplnení. Bohatstvo zažijete iba pri naplnení. 

Rozhodnite sa byť naplnení. Rozhodnite sa byť v naplnení. Rozhodnite sa byť v NAPLENENÍ. Ak budete naplnení, tak tieto 4 tatwas vo vás urobia zázraky. 

Ak sa mám pokúsiť popísať vám stav naplenia, povedal by som večná extáza, radosť, žiadne iné slovo nemôžem použiť. 

Potebujete vedieť, že vaše vnútro zažíva minulosť a budúcnosť rovnakým spôsobom. Ako si vytvárate minulosť? Vaša minulosť je zostavená z týchto troch vecí: fakty, váše vnímanie a vaše seba-hodnotenie. Toto sú 3 piliere na ktorých stojí vaša minulosť.  Ak urobíte ukončenie teraz, vaše vnímanie a vaše sebahodnotenie budú spálené, t.j. 66% vašej minulosti bude spálenej. Vaša minulosť stratí nad vami moc, vaša minulosť bude pretransformovaná. A takto sa pretransformuje aj vaša budúcnosť. 

Toto musíte pochopiť! Toto vám musí docvaknúť! Toto musíte žiť! 
Urobte ukončenie! Urobte ukončenie pomocou správnych techník. Neustále ukončujte so sebou a s každým okolo vás. 

Toto sú 3 spôsoby ukončenia:

Swapoornatwa kriya - samo-ukončenie, sedenie so zrkadlom.
Poornatwa kriya - s kýmkoľvek cítite nenaplnenie, sadnite si s ním a ukončite to.
Katartické techniky - použite ich vtedy, ak neviete s kým a aké neukončenie máte. 

Ukončenie je základ na postavenie života. Ukončenie je základ na ktorom môže stáť život. Pochopte, prvá vec ktorá je nevyhnutná na naplnenie je vaša túžba byť naplnení. Zámer byť naplnení. Iba ak budete naplnení začnete žiť. Iba ak ste naplnení, život vo vás začína. 

Podstatou tohto satsangu je:

Objavte a naplňte seba sebou samými.

V správe z 3.mája 2013 viac o koreňových vzorcoch, ktoré sú zdrojom každej reakcie a odpovede vo vašom živote.

No comments:

Post a Comment