Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Friday, February 8, 2013

8. február 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 8. február 2013

Vždy keď žijete tattvas (veľké pravdy, princípy) ako satyas (skúsenosti) znamená to, že sa myšlienky stali súčasťou vašej biopamäte. Tattwa je idea, myšlienka, ktorú pochopí váš intelekt. Keď biopamäť cíti, že sa myšlienka stala vašou časťou, je to satya (skúsenosť). Keď žijete určité princípy, už len vaša samotná prítomnosť prebudí inšpiráciu v ostatných. 

Iba vtedy keď žijete princípy bez vnútorného boja, stali sa vašou skúsenosťou. Stačí váš dotyk, aby ste ich šírili ďalej.

Integrita znamená ctiť si slovo, ktoré ste dali sebe a druhým. Veľakrát zabúdate na slovo, ktoré ste si dali, keď ste prechádzali nejakým utrpením. Prvý krok k dosiahnutiu integrity je ctiť si slovo, ktoré ste dali sebe. Veľakrát nájdete riešenie na problém, dáte si slovo, že urobíte alebo neurobíte to alebo to, ale zabudnete na to. O pár dní znova prídete na to isté riešenie, ale znova na neho zabudnete a ste v tom istom utrpení. Kým nie je integrita vašou biopamäťou, je to iba myšlienka vo vás.

Keď žijete štyri princípy – integrita, autentickosť, zodpovednosť, obohacovanie iných a seba, keď sa stanú vašou biopamäťou, vtedy žijete život jeevan mukta – život v osvietení. Vaše vedomie sa stane osvieteným vedomím. Skupina ľudí, ktorá žije tieto princípy, sa stane čašou nektáru. Stanete sa nesmrteľní už len tým, že žijete a vyžarujete tieto princípy. Ktokoľvek príde do vašej skupiny, získa nektár, stane sa požehnaný týmito princípmi a tiež sa stane nemrteľným.

Keď skupina ľudí vyžaruje osvietenie, kolektívne vedomie, ktoré sa vytvorí, sa volá „Amrita Kailasha“, čaša nektáru. To miesto sa volá Sarva Loka. Nebo, kde ľudia žijú ako Bohovia.

No comments:

Post a Comment