Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Thursday, February 21, 2013

21. február 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 21. február 2013

Integrita dáva silu vašim slovám

Pred začiatkom každej rannej správy robia ctitelia Paramahamsa Nithyanandu pri jeho nohách Prathyaksha Pada puju - rituál na vyjadrenie vďačnosti, úcty a odovzdania sa. Swamiji dnes zdôraznil, že Pada puja je priamou technikou na dosiahnutie osvietenia. Nie je demonštráciou jeho ega alebo pýchy. Je určená pre všetkých, podporuje v tom, aby sme všetci žili všetky štyri princípy. Iba vtedy sa v nás bude diať život. Keď budeme robiť Pada puju integrovane a intenzívne, sme prvou osobou, ktorá z nej bude mať osoh. Náš vnútorný priestor bude plný blaženosti a bude sa rozpínať tak, že zahrnie aj zvyšok sveta. Budeme dávať požehnanie celému svetu. 
Posledná časť je Svasti mantra – mantra mieru na požehnanie a vyliečenie celého sveta. Keď ju budeme spievať každé ráno, všade kam pôjdeme budeme niesť a vyžarovať priaznivosť. Svasti mantra lieči hnev. Swamiji hovorí, že je vyhlásením ukončenia a lieči všetky naše rany. Staneme sa čistým priestorom, v ktorom bude neustále prebiehať ukončenie.

Swamiji hovorí, že keď žijeme s integritou, vytrhávame svoje vlastné negativity a požehnávame svet. Požehnanie sveta sa doslova stane realitou. 

Veľa ctiteľov žiadalo Swamijiho, aby im napísal, aká je jeho anyakara o nich. Swamiji odpovedá, že keď budeme žiť s integritou, budeme dávať iniciáciu aj ostatným. Keď budeme žiť štyri princípy, budeme ich nielen učiť, ale zároveň dávať aj iniciáciu. Keď budeme integrovaní, v našom živote sa budú diať zázraky. Keď budeme požehnávať svet našou integritou, svet nás bude požehnávať zázrakmi. Swamiji vyzval ctiteľov, aby sa spolu stretávali v centrách, chrámoch alebo v súkromí a spievali spolu každé ráno Svasti mantru. Všetci sú vtedy spojení v jednom vedomí, na jednej frekvencii a vyžaruje cez nich vesmírna priaznivosť, najvyššia frekvencia boha Shivu. 

Integrita nie je len spoločenská morálka alebo prospešnosť. Nie je to iba tak, že keď sa staneme integrovanými, spoločnosť bude s nami dobre zaobchádzať. Keď budeme integrovaní, celý vesmír bude s nami dobre zaobchádzať. Žiadna technika, metóda, technológia, meditácia, kriya nebude fungovať bez integrity v nás. S integritou sa v nás začne diať samotný život.

Swamiji vyzýva, aby sme neustále vykopávali základné vzorce, ktoré nás oslabujú a ktorými trpíme. Najväčším nepriateľom v živote, ktorého máme, sú naše vlastné negatívne predpovede a myšlienky. Ich neustále odhaľovanie nám prinesie ukončenie a integritu.

S integritou získame Vak sidhi – schopnosť zmeniť materiálny svet silou slova. Integrita prinesie aj hlboký spánok. Swamiji hovorí, že spánok nie je nič iné ako odpočinok, ktorý potrebujeme dať nášmu únavnému vnútornému bľabotaniu, táraniu. S integritou zmizne únava, ktorú cítime. 

Swamiji hovorí, že keď nebudeme súčasťou nejakého spoločného projektu, neuvedomíme si konflikty, ktoré máme vo vnútri a nebudeme ich môcť vyliečiť. Priamo počas ranných satsangov prebieha riešenie konfliktných situácii, ktoré vznikli pri rôznych projektoch sangy. Vyriešenie konfliktov, ku ktorým došlo v jednom centre, pomôže vyriešiť konflikty v ďalších centrách. Cieľom riešenia konfliktov v prítomnosti Swamijiho je neustále pripomínanie štyroch princípov – integrita, autentickosť, zodpovednosť, obohacovanie. 

Swamiji zdôrazňuje, aby sme priniesli integritu do každého nášho kroku. Nič iné nám nepomôže. Za integritu a autentickosť neexistuje žiadna náhrada. Či žijeme duchovný alebo obyčajný život, integrita a autentickosť formujú základ života. Integritu je potrebné začať žiť, priamo teraz. Autentickosť je možné praktizovať.

Bez integrity ani nie sme ľudskou bytosťou. Integrita prináša do nášho života základné lekcie, prináša do našej biopamäti základnú inteligenciu. Iba s integritou sa naše pochopenia stanú realitou. Swamiji vyzýva, aby sme neustále skenovali náš vnútorný priestor. Každý kompromis, odkladanie, každé vyhlásenie: „je to okay“ nás ničí. Život je celok, nie je rozdelený na časti. Nemôžeme byť v jednej časti čiastočne integrovaní a v inej integrovaní úplne. 

Neexistuje iné riešenie ako žiť integritu. Bez integrity, autentickosti a pocitu zodpovednosti nič nebude fungovať. Zodpovednosťou sangy je vyžarovať a učiť svet integrite, zodpovednosti a autentickosti. Neustále obohacujme integritou, autentickosťou a zodpovednosťou. Obohacovanie nie je nič iné ako učenie integrite, autentickosti a zodpovednosti seba aj iných. Integrita a zodpovednosť sú hlavným posolstvom. 

Swamiji hovorí, že bude pokračovať v rozprávaní o týchto princípoch, kým nimi nezačneme žiť... 

No comments:

Post a Comment