Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Tuesday, February 19, 2013

19. február 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 19. február 2013

Zmeňte minulosť, aby ste dokázali zmeniť búducnosť

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda pokračoval v téme integrita. Hovorí, že Boh nás prirodzene stvoril s integritou, je zabudovaná v našom systéme. Preto sa cítime naplnení, keď žijeme integrovane. Ak sú slová v našom vnútri prekrútené znamená to, že sme pripravení na zlyhanie, neúspech. Ak napríklad dostaneme nejakú prácu, časť v nás pochybuje a myslí si, že budeme zlyhať. 

Neintegrita je prvá vlastnosť, ktorá sa prejaví tým, že si myslíme, že všetko je nemožné. Swamiji hovorí, že keď je možné všetko čo dokázal on, nič nie je nemožné. Nedostatok integrity je diagnóza ako každá iná choroba. Keď cítime, že je niečo v živote nemožné, trpíme chorobou, ktorá sa volá nedostatok integrity. Vtedy je potrebné urobiť ukončenie so sebou samým. 
Neúspešné situácie, naše zlyhania, naše myšlienky o tom, že zlyháme – to všetko je zvrátená (prekrútená) integrita. Swamiji hovorí, že nielen že máme nedostatok integrity, ale sme integrovaní s našou zvrátenosťou. Každá myšlienka o našej minulosti je nesprávna. Keď zmeníme svoju minulosť, zmeníme svoju budúcnosť. Môžeme zmeniť našu minulosť, aj keď sa už stala. Swamiji hovorí, že máme iba myšlienky, ktoré sme zmenili alebo pridali k našej minulosti, ale nenesieme so sebou svoju minulosť takú ako sa stala.

Swamiji dnes zmenil ďalšie vyhlásenie. Ľudia väčšinou hovoria: „Nestarajte sa o svoju minulosť, zmeňte svoju budúcnosť.“ Swamijho vyhlásenie znie: „Nestarajte sa o svoju budúcnosť, zmeňte svoju minulosť.“ Naša budúcnosť leží v minulosti. Keď urobíme ukončenie so svojou minulosťou, až vtedy sa vyliečime.

Integrita znamená urobiť možným čokoľvek, čo si myslíme, že je nemožné. Myšlienky o tom, že je niečo nemožné, sú nedostatkom integrity. Neexistuje nič, čo je nemožné! Úspech sa udeje vtedy, keď sa o neho nestaráme, keď sme my sami úspechom. 

Všetko je možné. Potrebujeme iba to, aby naša minulosť bola bez záťaže. Urobme ukončenie s minulosťou – od detstva až po nedávnu minulosť. Táto minulosť spôsobuje neukončenia v našom živote. Potrebujeme vytvoriť priestor pre možnosti.

Swamiji zdôraznil, že neučí pozitívne myslenie. Hovorí, že pozitívne myslenie je tá najnegatívnejšia vec na svete. Keď začneme pozitívne myslieť, naše vnútro sa z nás smeje. Je to iba komédia. Keď ide lev do lesa, nemusí vyhlasovať, že je kráľom zvierat, pretože každý to vie. Keď začneme praktizovať integritu, nemusíme vyhlasovať, že sme pozitívni. Každý to z nás bude jednoducho cítiť, bude to vedieť. Integrita nevyhlasuje svoju pozitivitu. Spôsobí, že ostatní zažijú našu pozitivitu ako skúsenosť. Pozitivita znamená absenciu negatívnej záťaže z minulosti. 

Každý kto žije štyri princípy – integritu, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie seba aj iných, vytvára okolo seba energiu, ktorá pritiahne ľudí ako magnet. Swamiji hovorí, že na to aby vytvoril svoju organizáciu, nepoužil žiadne výnimočné schopnosti, žiadny zázrak. Všetko jednoducho robil autenticky v rámci ľudských možností. Hovorí, že čo je možné pre neho, je možné aj pre nás. Všetci máme schopnosť hrať túto hru. Stačí prijať štyri princípy a žiť ich. 

Swamiji vyzýva, aby sme neustále robili ukončenie a odstraňovali vplyv negatívnej minulosti z nášho vnútorného priestoru. Počúvajme svoje bytie a robme ukončenie. Keď budeme cítiť, že máme silu, všetko bude úspešné. Keď budeme cítiť bezmocnosť, nič nebude úspešné. Aj úspech bude vtedy iba náhodou, nie úspechom.

Svojou integritou a autentickosťou dokážeme aj iných priviesť k integrite a autentickosti. Budú nás nasledovať a získame si ich pre akýkoľvek projekt. Ak budeme žiť integritu a autentickosť, budeme tvorcami. Ostatní budú stáť pri nás, lebo sa budú cítiť obohatení v našej prítomnosti. Každý úspešný človek musí vyžarovať v danej oblasti integritu a autentickosť. O úspechu alebo neúspecu rozhodujeme my sami vo svojom vnútri...

No comments:

Post a Comment