Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, February 10, 2013

10. február 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 10. február 2013

Kumbha Mela – skúsenosť, ktorú treba zažiť!

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda popísal udalosť Maha Snaan, úžasného slávnostného kúpeľa v Gange. Dnes je Mauni Amavasya, Nový Mesiac o ktorom sa verí, že bol počas neho vytvorený vesmír. Je to najpriaznivejší deň celého Kumbha Mela Hindu festivalu.
Paramahamsa Nithyananda bol prvý duchovný majster, ktorý viedol svojich stúpencov do Gangy. Popísal veľký sprievod a všetky vzrušujúce udalosti a ich duchovný význam. Napriek chladnému počasiu boli jeho stúpenci povzbudzovaní k tomu, aby kráčali bosí podľa pravého Hindu štýlu a získali tak úplnú a dokonalú skúsenosť. Povedal, že keď vstúpil do rieky, cítil ducha Kala Bhairavu. Je to divoký aspekt Shivu, ktorý zostúpil s vesmírnou energiou a rozšíril duchovný nektár osvietenia do rieky. Toto je význam slova Kumbh – nektár, ktorý pristál vo vode...

No comments:

Post a Comment