Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Tuesday, February 12, 2013

12. február 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 12. február 2013

Čerenie Mliečneho Oceánu – história Kumbha Mely

Keď neustále praktizujete autentickosť, to prirodzene vynesie nektár z vášho podvedomia (chitta) von. Keď nevynesieme nektár z nášho podvedomia von, podvedomie bude oceánom zmätku. 
Keď ste osvietení, vaša myseľ je oceán mlieka. Inak je vaša myseľ oceánom zmätku.

Ak ste unavení z praktizovania autentickosti, potom skúsenosť, ktorú máte, je jedom. Niekedy si po rokoch praktizovania autentickosti pomyslíte: „Ó Bože, robil som to celý môj život. Teraz je to už okay.“ „Je to okay“ je jed! 

Neustále neukončenie je jedom. Okamžité ukončenie vám prinesie nektár. Neustále robte proces ukončenia (poornatwa). To je spôsob, akým sa neustále deje proces čerenia. Počas neho sa stane mnoho zázrakov. Neprestávajte. Nemyslite si, že už ste dosiahli cieľ. 

Zoberte zodpovednosť za neautentickosť iných ako Mahadeva. Mahadeva je ten, ktorý na všetko dohliada, ktorý berie zodpovednosť aj za neautentickosť iných. Nie je dobrodinec, ktorý rozdáva nektár, ani ten kto čerí, ani ten kto prináša jed. Berie zodpovednosť aj za jed iných. Zoberte zodpovednosť za neautentickosť iných. Potom budete mať nektár pre seba aj pre iných. Iba potom obohatíte seba aj iných. Iba ľudia, ktorí sú pripravení obohacovať seba aj iných, získajú nektár. Tí, ktorí obohacujú iba seba, sú démoni.

Ak ľudia nechcú počúvať vaše ukončenie, nestrácajte v nich nádej a zoberte zodpovednosť za ich neautentickosť. Počkajte na nich a neustále robte ukončenie. Neustále berte zodpovednosť za iných. Potom získate nektár osvietenia. Budete obohacovať nektárom osvietenia seba aj iných.

Keď začnete robiť proces ukončenia, uvidíte ako vychádza von mnoho neukončení. Robiť ukončenie znamená čeriť. 

Žite pre seba aj iných. Pochopte dôležitosť integrity. Bez integrity sa vo vašom živote neudeje žiadny s ďalších troch princípov. Integrita prináša v živote len priaznivosť. Nestraťte ju. Integrita, autentickosť, zodpovednosť a obohacovanie sú život.

A (autentickosť) + I (integrita) + R (responsibility = zodpovednosť) + E (enriching = obohacovanie) = AIRE (air=dych). AIRE je dych života. Je dôležitejší ako AIR (dych, vzduch). Nastoľte integritu! 

Ak žijete bez integrity, ste viac alebo menej len mŕtve telo, ktoré kráča, hovorí a pokúša sa žiť život. Prineste integritu, prineste ŽIVOT do vášho života. 
(Zajtra ide Swamiji spolu so svojimi ctiteľmi do Varanasi, preto sa ranný satsang nebude konať.)









No comments:

Post a Comment