Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Monday, February 11, 2013

11. február 2013

Z rannej správy Paramahamsa Nithyanandu, 11. február 2013

V dnešnej rannej správe Paramahamsa Nithyananda opísal radostnú a intenzívnu pozitívnu energiu na zhromaždení Kumbh Mela v Allahabade. Uviedol široký prehľad Hindu náboženstva. Povedal, že aktivity jeho sangy sú iba malým detailom na obrovskom duchovnom plátne, ktoré zahŕňa zástupy komunít, filozofií, telesnej životosprávy a viery. Vyjadril uznanie všetkým tým, ktorí navštívili Kumbha Melu. Poukázal na to, že mnohí prišli pešo z extrémnych vzdialeností a radostne sa na nej zúčastňujú aj napriek nedostatočnému oblečeniu a prístrešiu. V tejto mimoriadnej atmosfére nie sú žiadne zločiny a nezhody. Milióny ľudí jednoducho spolu pokojne koexistujú v harmonickej oddanosti. 

Počas pár nasledujúcich dní sa ctitelia spolu s Paramahamsa Nithyanandom zúčastnia výletu, počas ktorého navštívia niekoľko miest v okolí Kumbha Mely. Budú mať možnosť vidieť rôzne divy Kumbha Mely. Napríklad sadhus (putujúcich mníchov), ktorí sa rozhodli rôznymi spôsobmi robiť tapas (pokánie). Tapas sú techniky, ktorých cieľom je dosiahnutie Boha, uvedomenie si svojej duchovnej podstaty, svojho skutočného Ja, dosiahnutie najvyššej múdrosti. Účastníci uvidia napríklad sadhu, ktorý 12 rokov stojí na jednej nohe alebo sadhu, ktorý rovnaký počet rokov drží jednu ruku natiahnutú hore. Alebo 12 sadhus, ktorí majú 40 dní zahrabanú hlavu v zemi a dýchajú cez nohy! Swamiji hovorí: „Nemyslite si, že títo všetci majú bláznivú myseľ. Vážte si ich a vážte si ich shraddha – autentickosť a úprimnosť voči tomu, čomu veria. Učte sa od nich!“ 

Swamiji hovorí, že Kumbh Mela sa nedá opísať, ale treba ju zažiť.

No comments:

Post a Comment