Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z RANNÝCH SPRÁV* PARAMAHAMSA NITHYANANDU v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV *s prekladom z angličtiny do slovenčiny na Ustream *!


*Kliknite na oranžové nápisy a otvoria sa vám v novom okne

Sunday, March 10, 2013

10. marec 2013

Z večernej správy Paramahamsa Nithyanandu, 10. marec 2013

Posolstvo Paramahamsa Nithyanandu z osláv Maha Shivaratri 2013

Paramahamsa Nithyananda v úvode uviedol, že počas posledných troch mesiacov sa sanga stala novou, pretože aj jeho učenie sa stalo novým. Pre tých, ktorý nenavštívili ašrám v Bidadi a nepočúvali učenie Swamijiho dlhšiu dobu, uviedol podstatu štyroch dôležitých princípov - integrity, autentickosti, zodpovednosti, obohacovania seba a iných. Swamiji hovorí, že žitie týchto princípov prinesie každému osvietenie. Vyzval všetkých, ktorí ho považujú za svojho guru, učiteľa alebo vodcu, svojich ctiteľov, žiakov, nasledovateľov, návštevníkov, každého z nás, aby sme aplikovali tieto princípy vo svojom živote. Je to najväčší dar, nektár, ktorý sme dostali od Maha Kalabhairavu. Bez tohto daru by sme sa nedokázali zmeniť, obnoviť, čeliť všetkému a cítiť nadšenie zo života. Swamiji hovorí, že akokoľvek sa snaží slovami popísať tieto štyri princípy, pokým ich sami nezačneme žiť, nedokážeme pochopiť akú majú silu. Iba vtedy, keď ich začneme žiť, keď sa stanú našou skúsenosťou, spoznáme silu týchto princípov. Pomocou nich dokážeme čeliť každému problému v živote. Tieto štyri princípy, učenie o nich, je to najlepšie čo Swamiji dal nám všetkým. 
INTEGRITA znamená naplniť myšlienky a slová, ktoré sme dali sebe a iným. Integrita znamená zažiť stav poornatva - ukončenie so sebou a životom. 
Nie je to filozofia! Keď budeme žiť štyri princípy, otvorí to naše vedomie, strhne nepotrebné vrstvy a prinesie dary, ktoré nás urobia nesmrteľnými. Nie sú to len veľké slová! Iba tento jeden princíp – integrita – je obrovským darom, ktorý z nás môže urobiť nesmrteľných. Dokáže vykoreniť množstvo negatívnych vzorcov! Často vidíme, že budeme zlyhať, keď sme ešte nezačali ani konať. Táto negatívna myšlienka, toto slovo pritiahne zlyhanie a naozaj ho zažijeme. Keď budeme myslieť s integritou, všetko sa stane vedomým procesom, ktorý odstráni veľa negatívnych myšlienok a vzorcov! 

AUTENTICKOSŤ znamená byť ustálený na vrchole možností a reagovať na život z pozície toho ako vnímame sami seba, ako sa premietame iným a ako nás vnímajú iní. Autentickosť znamená zosúladiť na vrchol svojich možností to ako vnímame sami seba, to čo premietame iným a to ako nás vidia iní. Autentickosť vytvorí priestor, v ktorom je všetko možné. Všade, vo všetkých oblastiach života budeme vidieť iba vrchol svojich možností – v oblasti zdravia, kariéry, vzťahov, bohatstva, ... Iba vtedy, keď budeme autentickosť žiť, uvidíme aký nádherný je priestor možností! Vtedy budeme žiť na vrchole svojich možností vo všetkých oblastiach nášho života. Autentickosť spôsobí, že budeme žiť všetky možnosti nášho života. Swamiji hovorí: „Iba ten, kto je ustálený v autentickosti, zažije osvietenie! Autentickosť, odvaha byť autentický je najvyšším princípom, pravdou, skúsenosťou. Autentickosť znásobuje vaše možnosti. Autentickosť je ako mať vlastného vnútorného guru, ktorý vás vedie a inšpiruje k novým možnostiam a môže vás doviesť k tomu najvyššiemu!“ Keď sa natiahneme do annyakary iných o nás (očakávania, ktoré od nás majú), vytvorí to v nás veľké množstvo energie, vyjadria sa v nás nové výnimočné energie a nadšenie. Iba s autentickosťou je možné obohacovať seba aj iných. V priestore možností je možné všetko!

Swamiji hovorí, že môžeme žiť aj bez štyroch princípov. Bude to však život na „mikro“ úrovni. Keď budeme žiť so štyrmi princípmi, zažijeme kvantový skok!

ZODPOVEDNOSŤ znamená žiť a reagovať na život z pohľadu pravdy, že sme zdrojom všetkého a preto sme zodpovední za všetko v nás aj okolo nás. Swamiji hovorí: „Človek, ktorý neberie zodpovednosť za svoje skutky, má vedomie zvieraťa. Človek, ktorý berie zodpovednosť za svoje skutky, má ľudské vedomie. Človek, ktorý berie zodpovednosť aj za iných, má božské vedomie, vedomie vodcu!“ Zoberme zodpovednosť za všetko, čo nám ovlyvňuje život, čo sa nás dotýka, aj keď nie sme príčinou toho, čo sa deje. Iba vtedy sa staneme vodcom. Keď cítime zodpovednosť za viac a viac vecí, tým viac energie bude vyžarovať z našej bio-pamäti a svalovej pamäti.

So štyrmi princípmi priamo zažijeme nebo v našom živote! Štyri princípy sú cestou k nesmrteľnosti! Štyri princípy obohacujú náš život!

OBOHACOVANIE znamená zobrať zodpovednosť za to, že budeme obohacovať život okolo nás aj v nás. Život sa nám deje vďaka iným. Nie vtedy, keď žijeme sami niekde v lese... Našu identitu napĺnajú iní. Náš život je prepojený s inými. Iba vtedy keď obohacujeme iných, deje sa nám život. 

Každý z princípov do nás vlieva inú energiu. Jeden princíp vedie k druhému. Swamiji hovorí: „Štyri princípy sú darom Šivu. Prineste ich do vášho života ako vaše myslenie, cítenie, život, chápanie, ako vaše samotné bytie. Urobí to vo vás zázraky! Používajte štyri princípy vo vašom živote ako najviac môžete. Aj trocha praktizovania prinesie zázraky! Štyri princípy zodvihnú vás a váš život do neba. Pamätajte na štyri princípy a začnite ich žiť. Dokážu vyriešiť všetky vaše problémy!“

No comments:

Post a Comment